zakk85 18.10.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam panowie, na wstępie chciałem powiedzieć że jestem tutaj nowy i mam problem którego chciałbym uniknąć. Jestem tu z nadzieją, że ktoś mi pomoże. Mam domek 60m2 dach jednospadowy 6m na 10m kąt 15 stopni nachylenia. Na krokwiach mam kontrłaty łaty i płyta osb na płycie pierwsza warstwa papy (podkładowa) na to zgrzewalna sbs 4.5. Między krokwiami wełna 15 pod wełną przerwa ok 50 cm znowu wełna 5 na profilach, folia i nida. Zeszłej zimy gdy temp spadała poniżej zera skraplała mi się na nide woda, wloty powietrza miałem od początku, wyloty zrobiłem w trakcie zimy (3 kominki na koncu dachu Przekrój 110 jeden) nie moge inaczej ponieważ mam murek przeciwogniowy ale to nic nie dało. Dodam że nie mam zadnej foli, mam zamiar przybić do płyty łaty i nato blachodachówka. Moje pytanie czy to coś da, jeżeli nie to prosze o odp co mam teraz zrobić (jak wykonać prawidłowo wentylacje) czy może jeszcze ta jedna warstwa dachu coś pomoże?. Prosze o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 18.10.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Wydaje mi się, że w tym wątku otrzymasz szybciej odpowiedź: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16624-BLACHODACH%C3%93WKA-w%C4%85tek-zbiorczy-jak%C4%85-wybra%C4%87-kt%C3%B3r%C4%85-polecacie-Zdj%C4%99cia-dach%C3%B3w/page54 Również możesz o poradę poprosić użytkownika Andrzej Wilhelmi. On będzie wiedział jak to rozwiązać. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.10.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 To masz zrobioną jakąś bzdurę. Przerwa 0,5 m między jednym ociepleniem a drugim ? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.10.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Ja już odpowiedzi udzieliłem a sens ich był taki jak napisał Jan. Pozostaje demontaż sufitu i ponowne wykonanie izolacji cieplnej na spodzie rusztu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts