gahan 19.10.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Dostałam ofertę od mojego dostawcy prądu z propozycją zawarcia umowy na dostawę energii w niezmienionej cenie, tzn. bez podwyżek na okres 2 lat. Zastanawiam się gdzie znajduje się w tym wszystkim "haczyk", bo jak wiadomo ceny sukcesywnie rosną i nie pamiętam,żeby kiedykolwiek obniżono.Czy tu chodzi raczej o "wierność" jednemu dostawcy energii?Domyślam się,że i tak wielkich oszczędności z tego nie będzie, bo cena za kilowat będzie stała, zamrożona, ale te wszystkie inne opłaty za przesył , gotowość i cały szereg innych towarzyszących pewnie będą drożeć. Więc o co chodzi? Bo na pewno nie o moją kieszeń ... Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 19.10.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Chodzi o to, żeby na 2 lata Cię przywiązać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 19.10.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Chodzi o to, żeby na 2 lata Cię przywiązać... czyli jednak o wierność? Nie sprawdzałam, ale czy nasi krajowi dostawcy mają tak znaczne różnice w cenach,że istnieje "niebezpieczeństwo" porzucania dotychczasowych i podpisywanie z tymi najtańszymi? Przecież to nie telefonia komórkowa, gdzie prześcigają się w ofertach i pakietach. Nie łapię się w tym wszystkim .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 05.11.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Powstało ostatnio parę tych spółek dostarczajacych energię i stąd lojalki. Spokojnie możesz podpisać lub nie Ani za wiele nie zyskasz, ani nie stracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.11.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Raczej rok w rok prąd drożeje. Ja bym podpisał.Co prawda ostatnio chodzą domokrążcy oferujący "super tani prąd". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 16.11.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Podpisywałam ostatnio w pracy umowę na prąd ( sprzedaż) poprzedzoną oczywiście rozeznaniem rynku. Różnica między ofertami dwóch sprzedawców energii na dwa lata wynosiła 17 groszy. Wydaje mi się zatem, że zmiana dostawcy prądu nie przynosi wielkich korzyści. Z uwagi na uwolnienie rynku energetycznego, dostawcy chcą jednak zatrzymać swoich klientów, stąd jak przypuszczam tego typu oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 16.11.2012 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Podpisałam umowę na dwa lata - ile zaoszczędzę - nie wiem; pewnie niewiele,bo stała cena obejmuje tylko kilowaty, natomiast opłata przesyłowa, za gotowość i szereg innych będzie się zmieniać. Niestety nie mam siły ani czasu żeby studiować rozliczenie za energię - jestem za to pełna "podziwu" dla inwencji twórczej mojego dostawcy prądu przy wymyślaniu kolejnych opłat za .... Potrzebowałabym jakiegoś eksperta,żeby mi pomógł dojść do tego ile w końcu kosztuje kilowat . Nie wiem dlaczego rachunek za wodę czy telefon jest czytelny i zrozumiały dla zwykłego zjadacza chleba, a przy rachunku za prąd można zrobić doktorat; mogą mnie cyganić ile chcą, a ja i tak się nie pokapuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowniczy67 16.01.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Niby 17 gr to nie jest wielka różnica, ale jak się to przeliczy to w skali roku zawsze jakieś oszczędności. Według mnie zmiana dostawcy prądu ma sens, jak się to wszytsko dokładnie przeanalizuje, policzy czy się w ogole opłaca, przejrzy oferty różnych dostawców. Jak komuś szkoda czasu na studiowanie tego wszystkiego można skorzystać z kalkulatorów: lepszaoferta.pl, na bankierze też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts