jacek37 19.10.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 W przedpokoju mam, żeberkowy, żeliwny grzejnik, zamontowany jest do "gołej" ściany (nic nie ma nad grzejnikiem) i po paru dniach grzania zauważyłem, że ściana nad grzejnikiem jest już brudna, jakby odymiona.Jest jakiś sposób aby ograniczyć lub zlikwidować to brudzenie przez grzejący grzejnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 19.10.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Jak jest zakurzony i mocno nim grzejesz to pobrudzi ścianę. Jaką masz temp. zasilania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek37 19.10.2012 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Sterownik na piecu pokazuje do 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 19.10.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Jacek, jaka to ściana? Jak suporek na tradycyjną i to cienka ściana zewnętrzna, to niewiele pomoże parapet. Będzie brudno po bokach i nad. Chyba żeby wielki jakiś był.Widziałam u kogoś. Nawet "rysunek" całej ściany (fugi) był przez tynk i farbę po jakimś czasie widoczny. Ale tam też kiepska wentylacja była i duża wilgotność. Palili węglem. trochę się kurzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek37 19.10.2012 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 bajanadjembe Jest to ściana nośna, zewnętrzna z cegły. Poszperałem trochę w necie i raczej nic z tym nie można zrobić. Jedynie zabudować grzejnik jakąś półką i bardzo często trzeba odkurzać grzejnik i jego okolice aby nie "zaciągał" kurzu. Całe szczęście, że ścianę pomalowałem farbą lateksową, zmywalną to przyjdzie też często ją myć i tyle. A wymiana grzejnika na nowy model, aluminiowy, może coś zaradzić na taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 19.10.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ale chszanicieGrzejnik powoduje ruch powietrza do góry razem z kurzem.Kurz rozmazuje się na ścianie.Parapet wszystko załatwi bo odchyli strugę powietrza.To znany problem od zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts