adam2007 19.10.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witam, Koleżanki, Koledzy prośba o podpowiedź w sprawie podłączenia. Mam obudowę wanny narożnej , która jest cała wysuwana spod wanny. Przy podłodze mam wcięcie w głąb obudowy na zamontowanie podświetlenia LED. Problem jest w tym ,że kabel zasilający mam pod wanną i chciałbym obudowę podłączyć ze stelażem na zasadzie świateł w samochodzie w tylnej klapie bagażnika Chodzi o to by wysuwając obudowę nie ciągnęły się kable lecz byłby jakiś stycznik i rozłączał by ją. Czy wiedzie gdzie coś takiego dostać lub ktoś to robił ? Może ktoś ma jakiś inny pomysł ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witam, Koleżanki, Koledzy prośba o podpowiedź w sprawie podłączenia. Mam obudowę wanny narożnej , która jest cała wysuwana spod wanny. Przy podłodze mam wcięcie w głąb obudowy na zamontowanie podświetlenia LED. Problem jest w tym ,że kabel zasilający mam pod wanną i chciałbym obudowę podłączyć ze stelażem na zasadzie świateł w samochodzie w tylnej klapie bagażnika Chodzi o to by wysuwając obudowę nie ciągnęły się kable lecz byłby jakiś stycznik i rozłączał by ją. Czy wiedzie gdzie coś takiego dostać lub ktoś to robił ? Może ktoś ma jakiś inny pomysł ? Pozdrawiam, O taki gotowy stycznik to chyba będzie trudno. Poza tym ciężko to sensownie zmontować aby działało (bo jedna strona musi być przytwierdzona do obudowy a druga gdzieś do stelarza, potrzeba do tego sporej precyzji a o taką trudno bo strasznie kijowy dostęp). Ja bym tu jednak widział kawałek kabelka i szybkozlączkę, nawet taką samochodową. W razie czego zawsze można szybko rozpiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 19.10.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Też o tym myślałem. Gdzie coś takiego można dostać ? Czy w zwykłym markecie budowlanym jest szansa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 19.10.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Niepotrzebnie komplikujesz temat. Zastosuj złączki oświetleniowe WAGO Bez narzędzi, wytrzymałe, tanie i łatwo dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 19.10.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Niepotrzebnie komplikujesz temat. Zastosuj złączki oświetleniowe WAGO [ATTACH=CONFIG]143051[/ATTACH] Bez narzędzi, wytrzymałe, tanie i łatwo dostępne. W sumie racja. Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 01.03.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Ja zrobiłem podświetlenie wanny i szafek w łazience za pomocą aluminiowego profilu do którego przykleiłem taśmę ledzdjęcia dostępne na moim blogu http://123budujemy.pl/podswietlenie-mebli-wanny-w-lazience/http://123budujemy.pl/wp-content/gallery/marzec2014/DSC03530-1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts