Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podświetlenie obudowy wanny - podłączenie

Recommended Posts

Witam,

Koleżanki, Koledzy prośba o podpowiedź w sprawie podłączenia.

Mam obudowę wanny narożnej , która jest cała wysuwana spod wanny. Przy podłodze mam wcięcie w głąb obudowy na zamontowanie podświetlenia LED. Problem jest w tym ,że kabel zasilający mam pod wanną i chciałbym obudowę podłączyć ze stelażem na zasadzie świateł w samochodzie w tylnej klapie bagażnika :)

Chodzi o to by wysuwając obudowę nie ciągnęły się kable lecz byłby jakiś stycznik i rozłączał by ją.

Czy wiedzie gdzie coś takiego dostać lub ktoś to robił ?

Może ktoś ma jakiś inny pomysł ?

Pozdrawiam,

Witam,

Koleżanki, Koledzy prośba o podpowiedź w sprawie podłączenia.

Mam obudowę wanny narożnej , która jest cała wysuwana spod wanny. Przy podłodze mam wcięcie w głąb obudowy na zamontowanie podświetlenia LED. Problem jest w tym ,że kabel zasilający mam pod wanną i chciałbym obudowę podłączyć ze stelażem na zasadzie świateł w samochodzie w tylnej klapie bagażnika :)

Chodzi o to by wysuwając obudowę nie ciągnęły się kable lecz byłby jakiś stycznik i rozłączał by ją.

Czy wiedzie gdzie coś takiego dostać lub ktoś to robił ?

Może ktoś ma jakiś inny pomysł ?

Pozdrawiam,

O taki gotowy stycznik to chyba będzie trudno. Poza tym ciężko to sensownie zmontować aby działało (bo jedna strona musi być przytwierdzona do obudowy a druga gdzieś do stelarza, potrzeba do tego sporej precyzji a o taką trudno bo strasznie kijowy dostęp). Ja bym tu jednak widział kawałek kabelka i szybkozlączkę, nawet taką samochodową. W razie czego zawsze można szybko rozpiąć.

• 2 years później...