Switala18 19.10.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 WitamKupiłem barakowóz na działkę. Chciał bym go postawić na bloczkach fundamentowych. Pytanie moje jest takie jak to wykonać tzn czy wystarczy położyć bloczki i ustawić barak czy trzeba jeszcze w ziemi jakieś wzmocnienie wykonać. Dodatkowo mam zapytanie odnośnie elewacji tzn zabudowy baraku. Z zewnątrz obity jest blachą. Chciał bym go ocieplić styropianem. nałożyć tynk lub panele pcv. Jak można przymocować styropian?Za wszelką pomoc dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.Trix 23.10.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 jeśli barak będzie stał tymczasowo to wystarczy postawić go na bloczkach. Jeśli na dłużej to musisz zrobić delikatne ławy fundamentowe. Docieplać barak? no ale jeśli już musisz to chyba najprościej przykręcić stelaż upchnąć wełny i przykręcić blachę deski lub co Ci tam się zamarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Switala18 23.10.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 a czy jeżeli postawie na samych pustakach + metalowe podpory - czy to wystarczy?? wolał bym to zrobić styropianem tylko jak to zamocować - przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts