SuperFunk 19.10.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 W zakupionym domu mam dość zaniedbany przez byłych właścicieli piec z dmuchawą. Muszę wymienić sznur izolacyjny w drzwiczkach od popielnika, bo nie chciały się domykać. Po wydłubaniu skamieniałego sznura i czegoś w rodzaju kitu czy kleju (wyskrobałem aż do metalu) uzyskałem w miarę równą i głęboką szczelinę o szerokości ok. 12 mm. Kupiłem sznur 12mm (taki mi doradzono w sklepie) z małą tubką kleju w zestawie, jednak po wsadzeniu sznura na próbę wydaje się, że wpada za głęboko w szczelinę drzwiczek i w sumie niczego nie uszczelnia ... Tego kleju jest mało w komplecie i nie sądzę, żeby wyciśnięcie całej tubki cokolwiek dało - jak więc umieścić ten sznur w szczelinie, aby dobrze uszczelnił drzwiczki? Czym uzupełnić szczelinę, żeby sznur ładnie dociskał się do ramki w piecu i nie było w drzwiczkach prześwitu? Jakiś klej? Silikon? Uprzejmie proszę o poradę, bardzo chętnie z podaniem nazwy takiego popularnego i dostępnego produktu - dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 19.10.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 kup dwa takie sznury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SuperFunk 20.10.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Dzięki orko - proste i skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piciek 01.12.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Odświeżę temat. Chcę wymienić sznur w drzwiczkach pieca miałowego. Zmierzyłem szczelinę na sznur w drzwiczkach i wychodzi mi 16-17mm. Stąd pytanie, czy kupić sznur 15, 18 czy 20mm. Sznur podobno nominalnie, w stanie wolnym jest kilka % grubszy niż te wymiary. Nigdy nie wymieniałem sznura i nie wiem na ile jest elastyczny/ściśliwy. Jakie musi mieć wymagania temperaturowe/materiałowe? Przypominam, kocioł miałowy Altech z dmuchawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piciek 01.12.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 A myślałem, że pytanie jest proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 01.12.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 tel. do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piciek 01.12.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Producent zaproponuje przysłanie swojej autoryzowanej ekipy w celu wymiany uszczelnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frenzelit 04.01.2019 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Szanowni, Wszyscy wiemy jaką frajdę daje ogrzewanie domu drewnem opałowym. Daje to nie tylko ciepło, ale również powoduje, że robi się bardziej przytulnie. Jeśli chcemy żeby kominek sprawiał nam cały czas tyle radości wymaga to gruntownego czyszczenia i wymiany materiałów eksploatacyjnych. Stąd mam pytanie gdzie kupujecie sznury uszczelniające do kominka? Próbowaliście może isothem z Frenzelitu? Czy raczej kupujecie krajowe zamienniki? Jak często wymieniacie i na ile Wam stracza? Ja kupuję isothem u dystrybutora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts