Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bartek1983

Recommended Posts

Witam

Polecono mi skierować moje pytanie do Was, do użytkowników tego forum, czyli osób które mogą się znać lub znają się na remontach.

Niedawno odziedziczyłem część starego przedwojennego budynku w miejscowości Gnaszyn pod Częstochową.

Potrzebuje człowieka który przyjdzie i oceni mi stan techniczny budynku od A do Z.

Najbardziej interesuje mnie stan więźby dachowej, podłóg, kominów.

Nie wiem czy warto pakować się w remont.

Jeśli ktoś może wykonać mi przegląd tego co mam i powiedzieć czy warto to proszę o kontakt.

Ps. Potrzebuje też osoby która doradzi mi jak ewentualnie dogrzać ten budynek. Wiem że konkretne docieplenie może pomóc mi uniknąć instalacji pieca.

Wiem że istnieją programy dzięki którym mogę sam sobie wyliczyć ile ten domek "je", ale problem polega na tym, że nie mam pojęcia co jest w ścianach, co jest w dachu (wiem tylko że podłoga jest kombinacją desek, pod deskami glina z trzciną).

Osoba taka musiała by przyjechać dokonać pomiarów i konkretnie powiedzieć mi na czym stoję. (kamery wykrywające mostki cieplne itp.)

Ps.2 Posiadam już firmę która ewentualnie będzie remontować ten budynek, ale korzystając z zasady ograniczonego zaufania, chciałbym dowiedzieć się od kogoś kto nie ma szansy wejścia na "robotę", "czy warto"?

Kontakt

[email protected]

Proszę o pomoc.