Beciura 26.10.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam Mam pytanie Jakie schody wewnątrz domku sprawdzą się najlepiej ? Na początku myślałam aby je po prostu wykafelkować a balustradę z robić ze stali nierdzewnej ... no właśnie tylko , że sama barierka kosztowałby mnie około 5000 tyś. (7 mb) + do tego kafelki, klej , robocizna Teraz myślę nad schodami drewnianymi .... i tutaj tez mam problem nakładane w całości , czyli stopień i podstopień czy tylko sam trep :?: Normalnie sama nie wiem . Gdyby był sam trep to czym wykończyć resztę schodów ( tę która jest pionowa ) bo jak tylko się pomaluje emulsją czy jakąś inną farbą to szybko sie to pobrudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 26.10.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 A jak Ci się bardziej podoba z podstopniem czy bez .Będziesz na to patrzyła dłuuuuuuuugoooooo .Ja mam bez ,sam trep Wcale tak się nie brudzi tylko trochę .ściereczka i już posprawie Decyzja należy do inwestora .Kasa jest wynikowa jakie zrobisz. Pozdr. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.10.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 ...że sama barierka kosztowałby mnie około 5000 tyś. (7 mb) + do tego kafelki, klej , robocizna drogo no ale jak zagrasz w totka i jutro trafisz (ale sam-a), to kupisz sobie 11,2mb barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markus 2 26.10.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Ja też uważam że same stopnie bez podstopnia ale z listwą wykączeniową żeby nie obijać tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 26.10.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 My mamy tylko same stopnie, podstopnice wykończone mozaiką. Do tego podświetlenie LED każdego stopnia. Barierki na razie nie ma, ale też myslimy nad nierdzewną polerowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beciura 13.11.2007 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 No i decyzja zapadła Zdecydowaliśmy z mężem , że schody będą pełne (stopień+podstopniem) dębowe z drewniana barierką Koszt Schodów + barierki + dwa podesty = około 9000 według mnie cena okej Biorąc pod uwagę cenę samej barierki ze stali nierdzewnej (5000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.03.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam. Na tapecie u mnie temat schodów- mam betonowe do obłożenia .... porozglądałam się w okolicy i w necie...ceny schodów drewnianych powalają na kolana ...terminy zresztą również . Pomyślałam, o schodach innych niż drewniane.... ale też nie rujnujących kieszeni... czyli marmury odpadają w przedbiegach . No właśnie ... to co pozostaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 27.03.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 27.03.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 mozna wykładzinke położyc, płytkami okleic - co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 płytki...mogłoby być fajnie...takie...hm...gresowe a może ktoś znajdzie jakies zdjątka? w necie trochę tego mało wykładziną... hm...można i tak ...problem z zabiegami długi...jasssne...pomalować nieporównane schody ... zajefajnie by się po tym łaziło a może ktoś ma takie...inne ...schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.03.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Pozostają (jako okładzina, bo zakładam że schody jako takie są lane, zresztą takie są chyba w Twoim dzienniku ): - płytki - terakota, gres, może jakieś klinkierowe - ja osobiście takich nie lubię, bo zimne - może tymczasowo można zrobić z "deski barlineckiej" - 1m2 tego kosztuje lekko ponad 100 PLN, z metra można obłożyć 3 schody. Problemem będzie tzw. nosek, czyli krawędź stopnia, tam taki panel może się szybko niszczyć. Z drugiej strony cena gotowego trepa na allegro ok 50-70 PLN za sztukę, więc nie wiem czy warto "szkłem tyłek podcierać" - wariant podobny do poprzedniego, kiedyś mój Teść takie zrobił - płyta OSB lub MDF a na to przyklejony parkiet. Tylko znowu nie wiem czy będzie znacząco taniej od gotowego trepa. - może deska tarasowa typu I-deck (http://www.dlh.pl) Poręcz można zrobić z kształtownika stalowego, zeszlifowanego do "gołego" metalu i polakierowanego lakierem bezbarwnym (taka "nierdzewka" dla ubogich, nikogo nie obrażając). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.03.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 własnie oglądałam takie gotowe trepy drewniane na allegro... ceny są fajne, bo faktycznie za bukowy 70zł ....ale problem pojawia się z trepami zabiegowymi schody mam nierównane...tak jak były wylane tak też stoją.... z wszystkimi nierównościemi...i uwierzcie mi....próbowałam zrobić szablony , ale to nie jest taka prosta sprawa przez te nierówności szablony wyjdą "przekłamane" ... trzebaby najpierw te schody wyrównać (nawet nie wiem czym ) , a dopiero potem rysować szablony.... problem w tym, że nie mam kogoś kto mógłby mi to zrobić oczywiście, że zamówienie trepów to jest kwestia na moje schody 1400zł.... potem je omalować, przytwierdzic i git- kilka tysiączków w kieszeni .... tylko to cholerne rónanie stopni i podstopni .... i cały misterny plan w piz...du jeśli mnnie ktoś oświeci łopatologicznie (a najlepiej przyjedzie i pomoże) jak wyrównac podstopnie i stopnie coby zamontować trepy drewniane , a podstopnie otynkowane to obiecuję , że Wam d.... zawracać nie będe jakimis nowatorskimi pomysłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.03.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 zabiegI wyciął małż z blatu kuchennego SErio, mam blat bukowy (z Leroya) i zostały dwa kawałki, akurat nadały się na dwa schodki zabiegowe. jedyny szkopuł, że blat jest troszkę cieńszy, niż trepy. Ale nie przeszkadza w chodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 27.03.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 daggulka pozwoliłem sobie wysłać wiadomość na twój adres e-mail, sprawdź swoją pocztę, wysłałem kilka fotek z moimi schodami, może Cię zainteresuje taka technologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 27.03.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 daggulka pozwoliłem sobie wysłać wiadomość na twój adres e-mail, sprawdź swoją pocztę, wysłałem kilka fotek z moimi schodami, może Cię zainteresuje taka technologia zezo pochwal się wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 27.03.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 grzechk napisał zezo pochwal się wszystkim. Bardzo chętnie bym się pochwalił ale z przykrością muszę się przyznać że nie potrafię zamieścić fotek, tak jakoś wyszło schody mam zabiegowe, lane betonowe, stopnice wykonał mi stolarz z drewna brzozowego, podstopnice i ściany na klatce schodowej mam pociągnięte żywicznym tynkiem ATLAS 512 /jeśli dobrze pamiętam symbol/, mojej rodzince się podobają i wydatek nie był tak wielki koszt stopnic z montażem tralkami i poręczą coś około 1800 zł + 3 pojemniki tynku po jakieś 165 zł za 10 kg baniak + lakier SADOLIN, razem wyszło około 2400. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.03.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 zezo...jeszcze się ściągaja zdjątka.... barrrdzo chętnie pooglądam. A podstopnice i stopnie równałes sam przed założeniem trepów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 27.03.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wybaczcie coś się pomyliłem w tych rachunkach, jak sobie dobrze przypominam to całość dała kwotę lekko ponad 2600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 mam ...bardzo ładne schody, super wygląda ten tynk...tez o takim wstępnie myślałam.... a pod tynk równałeś podstopnie? czy ten tynk przykrył nierówności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 27.03.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 daggulka miałem takiego gościa co mi robił K-G na poddaszu, no więc przy porannej kawie mu mówię co by zrobił troszkę zaprawy i podrównał podstopnice zrobił bez problemów. ale muszę sę też przyznać że na 3 stopnie mi siadły i powstały teraz takie 3 mm szpary, ale jak to zawsze u mnie bywa zostało mi troszkę tego tynku, więc muszę dopracować te kilka szczelinek, tylko jakoś mi się nie chce słoika z tynkiem szukać, ale jak się moja połowica zdenerwuje to będę musiał się przyłożyć z jakieś 15 minut, ale teraz mi się nie chce wiadomo WIOSNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts