aziel 23.07.2002 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Zwykle każdy stumyk gdzieś się zaczyna i dokąś płynie. Kiedyś ciekami wodnymi administrowały tzw. spółki wodne, obecnie w większości gminy, powiaty itd. Ty pewnie nie byłbyś zadowolony, gdyby do tego samego strumyka ktoś wcześniej wlewał jakieś paskudzctwo. Niestety nie każdy ma kulturę na twoim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 23.07.2002 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 A jak się załatwia pozwolenie wodnoprawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.07.2002 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 A co można, lub czego nie można wrzucać do toalety mając oczyszczalnię??? Papier toaletowy? inne papiery? niedopałki? fusy herbaty? resztki jedzenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 24.07.2002 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Anonimie, nikt nie będzie cię pilnował co wrzucasz do ścieków.Sam z tym będziesz musiał sobie radzić. Im więcej stałych zanieczyszczeń, tym częściej będziesz musiał wywozić osad. To chyba logiczne. Nikt ci nie zabroni żebyś wrzucił poduszkę albo materac - to twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 24.07.2002 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Nie wolno wrzucać środków bakteriobójczych w dużych ilościach.Co nie oznacza, że raz na tydzień nie można przemyć kibelka domestosem. Wtedy trzeba tylko częściej uzupełniać bakterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 25.07.2002 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Najwięcej o oczyszczalniach dowiedziałem się ze strony http://www.anpol.net.bialystok.plSam zdecydowałem się na oczyszczalnnię Biopan - miałem okazję widzieć ją w działaniu.Przy okazji - polecam stronę http://www.abc.com.pl - mozna tam znaleźć treść całych Dz.U. a nie tylko ustaw jak na http://www.isip.sejm.gov.pl/PRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 25.07.2002 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 c.d.Wg przepisów przywołanych wyżej przez szanownych przedmówców bez pozwolenia wodnoprawnego nie mogę odprowadzić oczyszczonych ścieków do pobliskiego strumyka, natomiast mogę rozprowadzić je na własnej działce (jesli ich ilość nie przekracza 5m3/dobę),lub gromadzić je i wykorzystać np do podlewania, lub jedno i drugie. Ponieważ są to ścieki już oczyszczone, niepotrzebne juz jest rozsączkowanie z warstwą filtracyjną, piaskiem, geowłókniną itp tylko zwykły drenaz rozsaczający - taki jak np deszczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 25.07.2002 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Dzięki Krzysztofj. O materacu to wiem. Chodziło mi o coś, co może zaburzyć jej pracę, spowodować jakąś szkodliwą mieszankę, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 25.07.2002 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Dzięki, Ewa. A skąd się bierze(poważnie pytam) bakterie (poza tym, że są w reklamach w telewizji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 25.07.2002 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 specjalne mieszanki się kupuje, a tak na marginesie to w bieżącym Muratorze (8/2002) jest artykuł o obsłudze oczyszczalni, gdzie masz bardziej szczegółowe odpowiedzi na swoje pytania... to tak w zastępstwie redakcji, robię im reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 25.07.2002 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Dzięki, 8/2002 jeszcze nie czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts