Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do tego do czego ona służy. Czyli do robienia połączeń...

Naprawdę? :) Pytam bo raczej to ustrojstwo dla nie wiadomo kogo. Nie widzę sensu kupowania tego dla zrobienia paru szafek. Zwykłe kołki są równie skuteczne, czasu też nie zaoszczędzisz. Wytrzymałość połączenia podobna. Jakoś ten patent się przebija i nie bardzo może. Popularne to nie jest, choć na rynku jest juz długo. Jakieś przyczyny tego są. Jeżeli jesteś rzemieślnikiem to być może usprawni to pracę ale wtedy jak ze wszystkim, lepiej kupić profesionalne.

jak juz to Dewalta lub w ostateczności Makity.

A masz możliwość przycięcia elementów perfekcyjnie pod katem 45stopni?

Widziałem różne ale oryginalna Lamello jest bezkonkurencyjna tyle że ja nie widzę sensu kupowania tego. Dla rzemieślnika lepiej juz zainwestować w wielowrzecionówkę, dla amatora to juz wogóle wymysł. Zwykła wiertarka, kołki i ten sam efekt. Do innych bajerów niz połączenia lepiej juz kupić zwykłą górnowrzecionówkę.

Nie jest to parę szafek;] Chciał bym uniknąć widocznych miejscach otworów z konfirmantka. Z kolkami jest bardzo dużo zabawy jak dla mnie Tak mam możliwość ciecia pod katem 45 stopni. Niestety, ale wielowrzecionówki raczej nie zapakuje na samochód i nie pojadę z nią w razie co na montaż do klienta. Czyli nie ma sensu kupować tych tanich tylko jak już ze średniej polki. A bosch?

Nie jest to parę szafek;] Chciał bym uniknąć widocznych miejscach otworów z konfirmantka. Z kolkami jest bardzo dużo zabawy jak dla mnie Tak mam możliwość ciecia pod katem 45 stopni. Niestety, ale wielowrzecionówki raczej nie zapakuje na samochód i nie pojadę z nią w razie co na montaż do klienta. Czyli nie ma sensu kupować tych tanich tylko jak już ze średniej polki. A bosch?

U klienta przy połączeniach 45st lamelownica ma sens choć jeżeli te docięcia bedziesz wykonywał w warsztacie to i połączenia mozesz tam zrobić. Myślę że musiałbyś porównać ten tani produkt z oryginalnymi lamelownicami Lamello. Chodzi równiez o takie "drobiazgi" jak mo zliowośc precyzyjnego ustawiania prowadnic, dodatkowe funkcje, łatwość ustawiania i obsługi. Oryginalny wyrób Lamello jest ponoć pod tym względem bezkonkurencyjny (nie mówiąć o jakości) tyle że kosztuje juz bardzo dużo. Myślę że jeżeli taka tania lamelownica nie kosztuje więcej niż te 350 zet to możesz zaryzykować. Zobaczysz czy faktycznie jest ci takie cos potrzebne. Przy kupowaniu jednak zwróć uwage na możliwości, porównaj je do tych droższych urządzeń, sprawdź czy przypadkiem wazne i często przestawiane elementy nie sa z plastiku.

• 1 month później...