Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za położenie blachodachówki ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja place 18PLN z rynnami. panowie juz odeskowali dach i wymurowali kominy

18 za metr a ile za kominy i co wchodzi w sklad roboty(skad jestes?)

za kominy nie wiem ile. moglbym powiedziec gratis bo szef firmy nie policzyl mi ich. firma robi remont calego dachu. za 18 zlotych robia blache na kopertowym dachu z obrobka 4 wykuszy i montazem rynien. cena za metr dachu a nie metr blachy.

• 1 month później...
Jestem na etapie wyboru dekarza, jeden z nich powiedział że za połozenia Planja Regola + membrana + rynny z okapami chce 6000 tys brutto dach o powierzchni 210m2, chyba trochę dużo ? Co wy na to?

30 zł/m2 to trochę sporo uwzględniając fakt że znajomemu kładli gont za 15 zł/m2 z obróbkami.

• 1 year później...
Muszę pokryć dach dwuspadowy blachodachówką. Powierzchnia efektywna 200 m kw. Arkusze nie cięte na długości. Wykonawca zapronował mi 20 zł za mkw w tym położenie łat, folii oraz rynien. Wydaje mi się drogo ale daje 5 lat gwarancji. Chciałbym się zorientować jak się kształtują ceny w innych miastach (moja miejscowość liczy ok. 15.000 mieszkańców - bezrobocie ogromne).

• 3 weeks później...

Wczoraj rozmawialismy z wykonawcą ? naszego dachu fachowiec jest bardzo dobry - polecany przez wiele osób. Koszty są nastepujące położenie blachy + folia i kontrłaty 12 zł za m2. Obróbki 8 zł. za mb, oprawienie okien dachowych 200 zł za sztukę - proszę powiedzcie co sądzicie o wycenie ? duzo to czy w sam raz ? na czym da się zbic cenę /

a może szukac dalej, tańszego ?

Proszę o radę

• 7 months później...