megapol_mg 21.10.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Witam ,Właśnie kryję dach dachówką i myślę jakie kable zostawić w kanałach wentylacyjnych , myślę tylko kable koncentryczne do satelity i naziemnej ??Czy jeszcze może coś zostawić , prądowy , wifi?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.10.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 ja mam od tv naziemnej DvB i internetu radiowego ale jeszcze zastanawiam się czy nie dać gsm do wzmacniacza sygnału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.10.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 A nie możesz po prostu dać przepustu kablowego? Z peszlem przeprowadzonym na strych? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.10.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 do multiswitcha 4 antenowe, dodatkowo naziemna, radio, to razem 6. Jakaś skrętka do ew. radiówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.10.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 jakie kable i czy w ogóle (wypowiedź Jarka trafna jest) to zależy od budynku, jego usytuowania, dostępności mediów itp itd,ja np. na dachu nie mam żadnego kabla: satelita w szczycie budynku i kabel przez scianę na stryszek, internet tak samo ale z drugiej strony domu, podobnie jak prąd naziemny, mam też pozostawioną możliwość puszczenia jakiegokolwiek przewodu w kanale wentylacyjnym ciągnącym się od piwnicy do dachu zaplanowanym od początku jako kanał instalacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 23.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Przez kanał wentylacyjny to największa głupota puszczać kable, bo kanał wentylacyjny jest tylko i wyłącznie do wentylacji. Może tam jeszcze rury od solarów na wszelki wsadzić. Potem jeden z drugim się dziwi czemu nie ma wentylacji w domu. W kanale rezerwowym to tak w wentylacyjnym nie próbuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts