pestka56 08.03.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Nie lubię agro od czasu jak miskaty mi ją ponadrywały i potem tygodniami po ściągnięciu jej z rabaty ganiałam po ogrodzie za „nitkami” z agrowłokniny. Wolę gazety lub tekturę i na to korę, czy cokolwiek innego. Donice, totakie trochę mniejsze skrzynie rabatowe U mnie z koszeniem podobnie, ciężko trafić z czasem. Dlatego zmniejszam trawnik coraz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.03.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Nie lubię agro od czasu jak miskaty mi ją ponadrywały i potem tygodniami po ściągnięciu jej z rabaty ganiałam po ogrodzie za „nitkami” z agrowłokniny. Wolę gazety lub tekturę i na to korę, czy cokolwiek innego. Donice, totakie trochę mniejsze skrzynie rabatowe U mnie z koszeniem podobnie, ciężko trafić z czasem. Dlatego zmniejszam trawnik coraz bardziej. No widzisz, każdy ma jakieś swoje metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 08.03.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 :jawdrop::jawdrop: ile?! to gdzie kupowa Cebule kupowałam w ogrodniczym. Ja nie lubię używać sadzarki. Wolę używać takiego kołka z ostrzem metalowym a jak sadzę w rzędzie to wtedy saperka i jazda Ja swoich cebul nie wykopuję. Jak przestaną kwitnąć to posadzę nowe. Nie mam ochoty bawić się w wyciąganie, przechowywanie i ponowne sadzenie Jeśli chodzi o chwasty to niestety jest to zmora... Ja nie używam żadnej agro w ogrodzie. U mnie gazeta się nie sprawdziła. Błyskawicznie się rozłożyła a dodatkowo przy sadzeniu nowych roślin zabrudziłam jej resztkami cały grys... Nigdy więcej... Stawiam na rośliny płożące. Może nie jest to idealne rozwiązanie bo nigdy się nie wyeliminuje w 100% chwastów ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.03.2016 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Ja swoich cebul nie wykopuję. Jak przestaną kwitnąć to posadzę nowe. No właśnie tak do tej pory robiłam, a potem dałam sobie spokój z cebulami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.03.2016 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 No niee wczoraj zauważyłam,że jaśmin , który urósł na ok 1 m i puścił pączki ma całkiem poobgryzane patyki! Zostały tylko 2 patyki z pączkami Mam nadzieję ,że wszystko odrośnie. Ten pies mnie dobije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.03.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Ten pies mnie dobije Boszzzzzzzzzzzzzz Odrośnie, jaśmin można ciąć więc zeżarty tez odrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 22.03.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Aniu jak siałaś trawę to siałaś na ziemię? Czy wymieszałaś nasiona z ziemią?Po zasianiu wałowałaś?Musowo ją wałować?? Nie mam czym zbytnio dlatego pytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.03.2016 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Najpierw przekopalismy ziemię pod trawnik. Posialismy, potem posypalismy jeszcze dodatkowo ciemna ziemia i grabkami lekko zmieszalisny nasiona z ziemią. Potem wałowanie i podlewanie zdjęcia widziałaś chyba. Trawnik wyszedł przepiękny jak malowany, aż się sąsiedzi pytali co to za trawa. My mamy mieszankę traw gazonowych, ale są super Trawy z Oławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 06.04.2016 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Cicho u mnie ostatnio, bo w zasadzie nic się nie dzieje. Jesteśmy w trakcie wycen drzwi garażowych,potrzebujemy 2 szt. Czekamy na tynkarzy , bo chcemy oddać w tym roku garaż. Jesienią kończymy elewację domu tj. będzie położony tynk i zrobiona podsibitka z oświetleniem + założenie "wróblówki" , bo mamy nalot wróbli! Niestety nikt nam nie doradził zamontowania tego podczas montowania dachu :bash: http://i68.tinypic.com/2vm7dhh.jpg Z milszych rzeczy wczoraj pierwszy raz w tym sezonie kosiliśmy trawnik , bo tak strasznie urósł! Dziś wyciągamy mebelki tarasowe :)Jak będzie pogoda to może jakiś grill na weekendzie? ....Wczoraj było 25"C Na działce też zaczęły się niewielkie prace. Dosadziłam truskawek,malin jeszcze muszę dokupić borówkę ,bo 1 krzaczek padł po lecie. Posiałam w inspekcie ogrodowym sałatę , rzodkiewkę i szypiorek Uwielbiam wiosnę !:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.04.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Cicho u mnie ostatnio, bo w zasadzie nic się nie dzieje. Zawsze coś się znajdzie, a Ty wpadasz jak po ogień i giniesz znowu I co te wróble?? Gniazdować próbują?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 06.04.2016 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 hihihi:rolleyes: Pusiu, dorwały się do styropianu niestety i wkoło domu na kostce granulki styropianu miałam !! Mąż jesienia zapiankował , ale dalej włazą i ich odchody to najmniejszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 06.04.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 U mnie tez wróbelki siedzą pod gąsiorem:) musimy im latem te gniazdka pozabierać To nie mieliście podbitki zrobionej?? U mnie też wiosennie (niestety nie mam karty do aparatu i nie mam jak zrobić zdjęć); krokusy już dawno mi przekwitły, teraz czekam na kwitnienie tulipanów, jestem na etapie kupowania i sadzenia:) dalie już zasadziłam mam nadzieję że nie będzie jako taich przymrozków:) od strony tarasowej zaczęłam robić rabatę krzewowo-kwiatową ; jak wszystko zasadzę zamierzam wysypać korą Warzywniak już mam posiany teraz czekam na wschody:) Masz Aniu rację wiosna jest cudowna. U nas w świętokrzyskiem też wczoraj było 25 stopni:) akurat dużo czasu w ogrodzie spędzałam i już jestem opalona:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 06.04.2016 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Mari nie mamy zrobionej podbitki ,bo ocieplenie sami robiliśmy i jest tylko klej zagruntowany z kolorem. A te wróble wchodzą przez falę w blacho-dachówce i włażą pod membranę. Szkoda ,że nikt nam nie doradził wcześniej a teraz będzie trochę zachodu. Próbowaliśmy już odstraszaczy w piankowania,aerozolu,płynie, tłuczenia w ściany blisko nich itp. Nic nie działa,a wróble są chronione ! Ja też w przyszłym tyg wybieram się na zakupy ogrodowe;) Chcę też klona kupić kilka tuj, borówki,trawy . W domu już czekają do wysadzenia pelargonie czerwone i lobelia niebieska Mari koniecznie daj grubą włókninę, najlepiej agro taką prawie jak folia, bo ja ciągle muszę chwasty wyrywać:(ewentualnie gazety , ale to i tak puści z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.04.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Włóknina też puści i to będzie dopiero zaraza. Przeżyłam U nas pod gąsiorami gnazdowały szpaki. Jesienią robiliśmy remont dachu i pod gąsiory poszły uszczelki. Teraz nie mają jak, ale wokół domu pod okapem w podbitce gniazdują sikorki, wróble czy też mazurki i kopciuszki. Dopiero teraz powiesiłam im budki, a podbitkę wymieniamy i uszczelniamy, bo nie wiem jak tam włażą i budując gniazda wyciągają wełnę mineralną. W zasadzie nam nie przeszkadzają te ptaszki, a nawet jestem bardzo zadowolona, bo to mniej szkodników w ogrodzie i śpiewają Ale rozbierać ocieplenia dachu nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.04.2016 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Mari koniecznie daj grubą włókninę, najlepiej agro taką prawie jak folia, Jako zwolennik i wieloletni praktyk zgadzam się - porządna agrowłóknina (70), na to kora i problem z głowy. Jak macie blisko LM to jest teraz fajna cena kory 80l za 6.65 zł - właśnie kupiłam 50 worków na dosypanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 18.04.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Dziewczyny jak długo kiełkowała Wam trawa?? U mnie 4 tyg od posiania i nic...już tracę nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.04.2016 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dziewczyny jak długo kiełkowała Wam trawa?? U mnie 4 tyg od posiania i nic...już tracę nadzieję Bo jest zimno (jeżeli ptaki nasion nie wyżarły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 19.04.2016 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Acha.... może coś w tym tgodniu się ruszy bo słonecznie mamy Ptaki nie wyżarły ;nasionka widać ale obawiałam się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.04.2016 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Acha.... może coś w tym tgodniu się ruszy bo słonecznie mamy Ptaki nie wyżarły ;nasionka widać ale obawiałam się tego. Mokro i ciepło - to najlepsze warunki do kiełkowania nasion Jak jest zimno to "czekają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.04.2016 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Wyjdą , wyjdą U mnie dopiero tulipany zaczynaja kwitnąć ...a rok temu już kwitły w pełni. A u nas rozpoczęło się docieplanie garażu Bramy garażowe zamówione , będą za 2-3 tygodnie. Wybraliśmy taki wzór, kolor orzech , ocieplane ale jednak bez napędu . http://i66.tinypic.com/24o59ag.jpg Ps. Zdj. Pożyczone z google. A niedaleko mnie zakładają szkółkę roślin !!! Niedługo otwarcie ,już rośliny zwożą Ale sobie użyję :) Mają być promocje na otwarcie Poluje na klona czerwonego na pniu Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts