Mmelisa 23.11.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) wiecei co?w tym roku chcemy zrobić Wigilię w naszym domu... dla 12 osób...i tak sie zastanawiam czy podołam hehe ja dalam rade rok temu tez i to na 40m2 przyjechali rodzice i brat z zona i synkiem.. plus nasza czworka.. Wszystko sama szykowalam, podawalam bylo troszke ciasno...ale dalismy rade Edytowane 23 Listopada 2015 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.11.2015 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki dziewczyny :) Uszka i pierogi zawsze wcześniej robię i mrożę :)Barszcz ponoć najlepiej gotuję A po za tym tesciowa zapowiedziała ,że przyniesie gołąbki, moja mama robi najlepszy sos grzybowy więc się podzielimy :)Cieszę się na tą wspólną wigilię :) Tylko moi bracia nie zdążą na wigilię do Pl, ale będą w Boże Narodzenie:) Uwielbiam Święta BN !:rolleyes::rolleyes: za miesiąc Wigilia! Ps. A jakie potrawy u Was się robi? . U nas jest zupa grzybowa, ryba,wiadomo barszczyk czerwony z uszkami(choć spotkałam się też z białym na wigilii), pierogi z kapustą, kapusta z grochem i olejem lnianym (mniaaam ),ziemniaczki z cebulką, sos grzybowy , gołąbki .... Moja babcia daaawno temu robiła kutię , ale byłam mała i nie pamietam już jak smakowała. chyba tyle ... Edytowane 24 Listopada 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.11.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 u mnie jeszcze są pierogi z grzybami, kluski z makiem lub coś takiego w zależności kto przygotowuje, ja w zeszłym roku zrobiłam młle pierożki z makiem i sosem waniliowym pierwszy raz kasza jaglana ze śliwkami / to danie dzieciństwa mojego kochanego Dziadka i mimo ze go nie ma z nami staramy sie je robić nadal / , jako dodatek jeszcze groch / fasolka sucha do tego krokiety z grzybami ale to własnie zamiennie z gołąbkami , kapuśniaczki /bułeczki krucho-drożdzowe z nadzieniem/, kompot i w mojej rodzinie cos na słodko z serem np pierogi lub racuchy. To tez mało wigilijny ale rodzinny dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.11.2015 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 o to to to jeszcze kompot z suszonych owoców u nas też obowiązkowo :) A te na słodko to bardzo ciekawe ! pierożki z sosem waniliowym? musi być pyycha ja też bardzo lubię kaszę jaglaną a ze śliwkami? jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.11.2015 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 http://i62.tinypic.com/2udx8va.jpg Takie coś powstało u córci pierwszy raz malowałam z szablonu i trochę widać, ale i tak jest nieźle Przepis na pierniczki : 50 sztuk 2 łyżki miodu 2 łyżki masła 1/4 szkl cukru trzcinowego / może być zwykły tez 1/2 opak.przyprawy do piernika Skórka z pomarańczy To wszystko rozpuścić w rondelku. 1,5 szkl.mąki 1 całe jajo 1 łyżeczka sody rozpuszczona w 1 łyżce śmietany. Szczypta soli. Zmiksować maczne składniki z lekko ciepłą masa z rondelka. Zawinąć w folię i do.lodówki na 1-2 godz. Rozwałkować na ok 4 mm, wykrawac i piec 10-11 min w 180'C. Ja dałam je do puszki.jak ostygly to stwardnialy. Na święta ozdobimy Mari nie wiem czy juz piekłaś , ale znalazłam swój przepis .Jeszcze nie robiłam , ale może w końcu dzisiaj si ę ruszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.11.2015 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 25.11.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Oooo...dzięki śliczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 25.11.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 U nas zawsze na wigilię jest barszczyk biały z grzybkami do tego ziemniaki z cebulka, kompot z suszu, pierogi z kapustą i z serem na słodko czasem też z jabłkami rybka i czasem też rybka po grecku kutie też kiedyś zrobiliśmy ale dość slodka jest i bardzo zapychająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.11.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Ja tylko pomacham lapka nie chce mi sie wertowac tematu co jemy podczas swiat, bo co roku ten sam temat o tej porze rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.11.2015 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Cześć dziewczyny :)Tak , tak to ta pora Mel :)hihi Wczoraj byłam w takim przeuroczym sklepiku Stara Mydlarnia (nie wiem czy to sieciówka, czy nie) i jakie tam świąteczne cuuuuuudaaaa są !! O matko ! Kupiłam sobie srebrnego reniferka hehe . http://i63.tinypic.com/x6n63b.jpg Poluję na tacę z lustrzanym dnem ,żeby na tym postawić świeczniki i łażę po takich sklepach. Oczopląsu można dostac Szukam jakiejś takiej tacy i świeczników na stół http://i63.tinypic.com/wsa2l5.jpghttp://i67.tinypic.com/wl7fw0.jpg Edytowane 26 Listopada 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.11.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 oj tak, oczoplasu teraz to mozna dostac w butikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.11.2015 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 hehe MEl co u Ciebie ? Jak glutki Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.11.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 U mnie pakowanie.. jutro dostajemy klucze do nowego mieszkania, wiec troche zmian bedzie. Dziewczyny ok.. Starsza miala wczoraj zakonczenie kursu z tanca towarzyskiego, wiec moge napisac, ze jestem z niej dumna w poniedzialek obie koncza kurs plywania i czekamy do stycznia na kolejny Pogoda deszczowa, czyli typowo skandynawska...ale nie jest zimno, wiec dajemy rade Musze zmykac... panny trzeba pozawozic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.11.2015 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 ooooo więc się dzieje Ale na ten taniec to rok chodziła chyba? czy dłużej?Pamiętam jak zdjęcie gdzieś na chwilkę wrzuciłaś Moja córcia o zeszłego tygodnia na nowoczesny zaczęła chodzić Ile ona się naskacze po domu ?o matko ! Ona po prostu ma tyle energii ,że ciągle musi coś robić .Na basen nie chce jeżdzić i musiałyśmy zrezygnować po roku , bo była przemęczona. Treningi po 4 razy w tyg. Była w klubie pływackim , jeżdziła na zawody ale za dużo tego było i nie dałysmy rady. Uwielbia pływać , więc same jeżdzimy czasami i szaleje wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.11.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Aniqa nauka plywania to bardzo wazna rzecz. Moje nie potrafily, dlatego je zapisalam. Twoja juz potrafi, wiec to, ze nie jezdzi na te zajecia, nie jest dla niej strata. Zyskala na tym wrecz... Moja skonczyla 3semestry tanca. wiosna zacznie czwarty zdjecie jej pokazywalam kiedys na fb Nie wiem skad dzieci biora w sobie tyle energii... dla mnie to jakies czary mary abrakadabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 27.11.2015 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 hahah dokładnie moja w miejscu nie potrafi ustać spokojnie , czasem mówię do niej "Owsiku" heheehehehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 29.11.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Aniu do pierniczków dodałaś miód sztuczny czy prawdziwy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.11.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Ja tylko pomacham lapka nie chce mi sie wertowac tematu co jemy podczas swiat, bo co roku ten sam temat o tej porze rusza Też macham łapką i podczytuję na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 29.11.2015 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Ciesze się Pusia Mari ją daję zawsze prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 30.11.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Mari ją daję zawsze prawdziwy Wyłącznie prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts