Nas Troje 17.12.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Dziewczyny ją ogrzewanie ,ciepła wodę i gotowanie mam na gaz. Prąd to całą reszta czyli sprzety,TV,piekarnik,okap, komp,światło itp .więc porównując do Pusi ,która ma ogrzewanie na prąd to wcale nie mam tak mało. my w mieszkaniu teraz też gotujemy na prądzie, i zawsze jestem teraz z małym dzieckiem w domu, czyli tv/bajki chodzą więcej, laptop mój też czasami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.12.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Dziewczyny ją ogrzewanie ,ciepła wodę i gotowanie mam na gaz. Prąd to całą reszta czyli sprzety,TV,piekarnik,okap, komp,światło itp .więc porównując do Pusi ,która ma ogrzewanie na prąd to wcale nie mam tak mało. mam te same rzeczy co ty na gaz wiec porównuje z Twoimi rachunkami wielkość domu przy prądzie ma mniejsze znaczenie niż przy porównywaniu ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.12.2015 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Dziewczyny ją ogrzewanie ,ciepła wodę i gotowanie mam na gaz. Prąd to całą reszta czyli sprzety,TV,piekarnik,okap, komp,światło itp .więc porównując do Pusi ,która ma ogrzewanie na prąd to wcale nie mam tak mało. Ogrzewanie i cwu. Ten rachunek to u nas całość opłat. mam te same rzeczy co ty na gaz wiec porównuje z Twoimi rachunkami wielkość domu przy prądzie ma mniejsze znaczenie niż przy porównywaniu ogrzewania Wielkość, jak wielkość, ale ocieplenie domu przede wszystkim. Dlatego nie da się porównać naszych rachunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.12.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Ich Troje właśnie, Ty jesteś z dzieckiem w domu i wiadomo , że wtedy więcej się używa prądu. Nas nie ma prawie cały dzień , więc nie ma kto używać. Pralkę włączam ok 2-3 razy w tyg.Wszystkie sprzęty A ++ lub A+++, oprócz lodówki . ok podaj jak Ci wyszło porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.12.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Wielkość, jak wielkość, ale ocieplenie domu przede wszystkim. Dlatego nie da się porównać naszych rachunków tak, to byla bardziej skrot myslowy ze łatwiej porównac żużycie prądu bo tutaj wielkośc nie ma znaczeni a bardziej tryb życia niz ogrzewanie gdzie jest wiecej zmiennych w kwestii ocieplenia/techniki budowania/źrodla ciepła/metrażu/preferencji temperaturowych i całej reszty zmiennych Ich Troje właśnie, Ty jesteś z dzieckiem w domu i wiadomo , że wtedy więcej się używa prądu. Nas nie ma prawie cały dzień , więc nie ma kto używać. Pralkę włączam ok 2-3 razy w tyg.Wszystkie sprzęty A ++ lub A+++, oprócz lodówki . ok podaj jak Ci wyszło porównanie caly czas sie zastanawiam co nam zuuzywa różnice w rachunkach za prad porównując z Twoimi podobny tryb zycia, nas tylko 2, sprzęty , żarowki tak samo Metraż większy ale to ma mniejszy wpływ na tą różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 18.12.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 (edytowane) tak, to byla bardziej skrot myslowy ze łatwiej porównac żużycie prądu bo tutaj wielkośc nie ma znaczeni a bardziej tryb życia niz ogrzewanie gdzie jest wiecej zmiennych w kwestii ocieplenia/techniki budowania/źrodla ciepła/metrażu/preferencji temperaturowych i całej reszty zmiennych caly czas sie zastanawiam co nam zuuzywa różnice w rachunkach za prad porównując z Twoimi podobny tryb zycia, nas tylko 2, sprzęty , żarowki tak samo Metraż większy ale to ma mniejszy wpływ na tą różnicę u nas kształtuje sie mniej więcej tak 160-180 kWh / mies i rachunki na 120-140 zł/mies. oświetlenie, wszystkie sprzęty agd rtv, kuchenka też na prąd dostawca energii Energa ogrzewanie i woda ciepła liczone osobno- mieszkanie w bloku); ja cały dzień praktycznie z dzieckiem w domu, mąż od 16.00 tez w domu ; nie piekę ciast, bo nie umiem, gotujemy normalnie jak to dla 3 osób; czy mam zblizone do IVY17, Aniqa u Ciebie dość korzystkie, ale Pusia to wydaje mi się, że bardzo mało płaci:) a jaki domek Ty masz Pusiu, bo chyba nie masz dziennika ? Edytowane 18 Grudnia 2015 przez Nas Troje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.12.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 a jaki domek Ty masz Pusiu, bo chyba nie masz dziennika ? Mój domek to inna inszość - dosłownie - jedno wielkie ocieplenie A dziennik w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.12.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Pusia & company mieszkają w termosiku :wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 18.12.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Mój domek to inna inszość - dosłownie - jedno wielkie ocieplenie A dziennik w stopce aha jestem nowa na muratorze i jeszcze nie opanowałam gdzie co jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 18.12.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Mój domek to inna inszość - dosłownie - jedno wielkie ocieplenie A dziennik w stopce o kurde, pierwszy raz w życiu widzę "coś" takiego, ale ja w ogóle w mało w życiu widziałam:) przy dłużej wolnej chwili wczytam się w dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.12.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 o kurde, pierwszy raz w życiu widzę "coś" takiego, ale ja w ogóle w mało w życiu widziałam:) przy dłużej wolnej chwili wczytam się w dziennik Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 21.12.2015 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 No ja już zaliczyłam kosmetyczkę i fryzjera :)Choinka też ubrana , ale takaaa duża ,że musieliśmy ją w innym miejscu dać niż rok temu.:)Ostatnio była "w drzwiach tarasowych". Teraz stoi w rogu salonu między kanapami , bo zasłoniła większość światła z tarasu Oczywiście brokatu na podłodze było baaardzo dużo , ale niczym nie pryskałam kwiatów choinkowych jak miałam to najpierw robić . Muszę sobie załatwić gdzieś taką sukienkę pod nią jak ma Mania. Ale nie mam maszyny a nikt już mi nie uszyje tego do Świąt wiec w tym roku lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 22.12.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 no ja już zaliczyłam kosmetyczkę i fryzjera :)choinka też ubrana , ale takaaa duża ,że musieliśmy ją w innym miejscu dać niż rok temu.:)ostatnio była "w drzwiach tarasowych". Teraz stoi w rogu salonu między kanapami , bo zasłoniła większość światła z tarasu Oczywiście brokatu na podłodze było baaardzo dużo , ale niczym nie pryskałam kwiatów choinkowych jak miałam to najpierw robić . Muszę sobie załatwić gdzieś taką sukienkę pod nią jak ma mania. Ale nie mam maszyny a nikt już mi nie uszyje tego do świąt wiec w tym roku lipa. Wesołych ŚWIĄT Wszystkim w Waszych pięknych domkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 24.12.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Życzy Marlena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 24.12.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 http://i2.fmix.pl/fmi1595/c79a92e2000869c8567c6c01/zdjecie.jpg Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 25.12.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Wesołych i Radosnych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 27.12.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Mam pytanie:czy ta część korytarza, gdzie jest wejście do dwóch sypialni z tyłu,nie jest zbyt ciemna?Nie ma tam doświetlenia,czy jeśli da się mocno przeszklone drzwi do sypialnito rozjaśni korytarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 28.12.2015 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Dziewczyny dziękuję za zyczenia, wzajemnie ! ja nie wysłałam , bo całe Święta byłam chora Nas Troje korytarz jest lekko ciemniejszy ale ja mam ciągle drzwi otwarte do tych sypialni i w zasadzie mi nie przeszkadza to .Jakoś nie zwróciłam uwagi,że będzie ciemniej czy cos.. Ale mam drzwi z szybkami i jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 28.12.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Dziewczyny dziękuję za zyczenia, wzajemnie ! ja nie wysłałam , bo całe Święta byłam chora Nas Troje korytarz jest lekko ciemniejszy ale ja mam ciągle drzwi otwarte do tych sypialni i w zasadzie mi nie przeszkadza to .Jakoś nie zwróciłam uwagi,że będzie ciemniej czy cos.. Ale mam drzwi z szybkami i jest ok:) Też tak myślę, że jasne szybki trochę niwelują ciemnię Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 28.12.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Pusia & company mieszkają w termosiku :wiggle::wiggle: Pestka, a Ty prowadzisz jakis dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts