Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Róże w ogrodzie M95 L by Aniqa1982

aniqa1982

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny jak długo kiełkowała Wam trawa??

U mnie 4 tyg od posiania i nic...już tracę nadzieję

Mokro i ciepło - to najlepsze warunki do kiełkowania nasion :)

Jak jest zimno to "czekają".

Gdzies wyczytałam ze musi być powyżej ok 12 stopni, czyli czekaja nasionka i niebawem ruszą ;)

A niedaleko mnie zakładają szkółkę roślin !!! Niedługo otwarcie ,już rośliny zwożą :popcorn:

Ale sobie użyję :):) Mają być promocje na otwarcie :)

Poluje na klona czerwonego na pniu :)

oooo jak super, będziesz szalała :)

Takie mają być... zobaczymy jak u mnie będą wyglądać:)

Czekasz na Zimną Zośkę?:) Ja wczoraj kupiłam zwisające poziomki , do skrzynki na taras:) Nie miałąm tego nigdy więc zobaczę. A ponieważ rok temu w skrzyni urosły mi pomidorki koktajlowe,to może poziommki też będą. Pomidorki ewnie były w sadzonkach z kwiatami;)

Czekasz na Zośkę?:) Ja wczoraj kupiłam zwisające poziomki , do skrzynki na taras:) Nie miałąm tego nigdy więc zobaczę. A ponieważ rok temu w skrzyni urosły mi pomidorki koktajlowe,to może poziommki też będą. Pomidorki ewnie były w sadzonkach z kwiatami;)

Czekam na Zośkę, tyle razy płakałam bo mi wszystko pomarzło, że dałam sobie spokój z wczesnym wysiewem/sadzeniem.

Już teraz u nas poważne ochłodzenie - w dzień 8-10 stopni, noc 0 - -1 i tak ma być aż przez weekend majowy, dopiero potem dodatnie temperatury w nocy.

Od kilku lat uprawiam tzw. wiszące truskawki w donicach, nie mam czasu plewić grządek wiec przeszłam na taka metodę uprawy (póki co) i powiem Ci, że fajnie się udają - warunek: pierwsze kwiaty trzeba usunąć, nie pozwolić się zawiązać owocom, podlewać, no i stosować nawóz (u mnie Magiczna Siła do truskawek), bo doniczki nie zapewnią roślinom wszystkich potrzebnych składników pokarmowych.

Nie jest to tak obfity plon jak z grządki, ale na pojedzenie prosto z krzaka fajna rzecz.

Pomidorki koktajlowe sadze w donicach przy altanie zamiast kwiatów - są tak świetną ozdobą, że doskonale zastępują kwiaty, świetnie się udają w doniczkach - stosuje do podlewania "Magiczną Siłę do pomidorów". Ziemia w donicy musi być zawsze wilgotna, w takie lato jak zeszłoroczne podlewałam rano i wieczorem.

Witaj Gaja :) Ta na fotce to nie moja ale tak ma wyglądać mniej więcej. Okaże się za 1-2 tyg, bo wtedy ma być montowana.W sumie za 2 zapłacimy 5.000 zł czyli po 2,5 tys za jedną, ale bez elektryki i pilota.

Sam napęd do jednej to koszt 1.000 zł + jakieś odblokowanie w razie braku prądu coś jeszcze więcej . Więc na razie zrobiliśmy prąd pod napęd , a kiedyś dodamy.

To nie Wiśniowski , ale parametry te same .

Okna są w kolorze orzech , podprzybitka też będzie w takim i bramy garażowe też takie same.

Edytowane przez aniqa1982

Jesteś Aniu na MB?

Brama super...widzę, że planujecie tynk zrobić choć wiem, że masz bardzo ładnie domek pomalowany:)

U mnie warzywniak zasiany tzn. koper, marechew, pietrucha, cebula; seler por i kapusta z rozsady. Nie wiem czemu pietruszka bardzo rzadko mi powschodzła w dwóch rządkach wcale nie wzeszła. Sprobuję jeszcze raz zasiać.

Czekam na maj i na wysiew ogórków i sadzenie pomidorów ( ja w gruncie sadzę)