PusiaKssawery 19.04.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 A niedaleko mnie zakładają szkółkę roślin !!! Niedługo otwarcie ,już rośliny zwożą Ale sobie użyję :) Mają być promocje na otwarcie Szczęściara to poszalejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.04.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Brama Aniu prezentuję się bardzo ładnie na obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.04.2016 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Poszaleję,poszaleję Oby te nasze bramy też wyglądały jak ta na obrazku:evil: Ładniej wygląda jedna długa, a ja będę miała dwie standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.04.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Aniqa to Ty kasiure odkladaj, co by zakupowy szal zrobic przy otwarciu szkolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.04.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dziewczyny jak długo kiełkowała Wam trawa?? U mnie 4 tyg od posiania i nic...już tracę nadzieję Mokro i ciepło - to najlepsze warunki do kiełkowania nasion Jak jest zimno to "czekają". Gdzies wyczytałam ze musi być powyżej ok 12 stopni, czyli czekaja nasionka i niebawem ruszą A niedaleko mnie zakładają szkółkę roślin !!! Niedługo otwarcie ,już rośliny zwożą Ale sobie użyję :) Mają być promocje na otwarcie Poluje na klona czerwonego na pniu oooo jak super, będziesz szalała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.04.2016 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Cześć Dziewczynki :hug: No czekam , może w tym tyg będzie otwarcie:) Tylko najgorsze,że mój słynny już piesio lubi wszystko wystające gryzc:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.04.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Tylko najgorsze,że mój słynny już piesio lubi wszystko wystające gryzc:bash: Jeszcze mu nie przeszło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.04.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Jeszcze mu nie przeszło ?? pewnie sie dopiero rozkreca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.04.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Aniqa w płotki poinwestuj - mogą być wierzbowe - Pestka Cię nauczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Taaaa..., własnie odkryłam, że patyczek suchej wierzby, który wetknęłam, żeby oznaczyć sznurkiem linię borderu, wypuścił 5 centymetrowe odrosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.04.2016 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 hihihi w sumie to już tulipanów nie rusza:) Więc może mu powoli przechodzi,ale zawsze sikał jak dziewczynka a teraz jedna noga coraz wyżej mu idzie :lol2: I chyba zacznę się bać o tuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.04.2016 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dziewczynki a warzywnik posiany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.04.2016 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dziewczynki a warzywnik posiany?? U mnie nie, ja po 15 maja dopiero warzywniakować zaczynam Bardzo ładne te drzwi garażowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.04.2016 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Takie mają być... zobaczymy jak u mnie będą wyglądać Czekasz na Zimną Zośkę? Ja wczoraj kupiłam zwisające poziomki , do skrzynki na taras:) Nie miałąm tego nigdy więc zobaczę. A ponieważ rok temu w skrzyni urosły mi pomidorki koktajlowe,to może poziommki też będą. Pomidorki ewnie były w sadzonkach z kwiatami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.04.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Czekasz na Zośkę? Ja wczoraj kupiłam zwisające poziomki , do skrzynki na taras:) Nie miałąm tego nigdy więc zobaczę. A ponieważ rok temu w skrzyni urosły mi pomidorki koktajlowe,to może poziommki też będą. Pomidorki ewnie były w sadzonkach z kwiatami;) Czekam na Zośkę, tyle razy płakałam bo mi wszystko pomarzło, że dałam sobie spokój z wczesnym wysiewem/sadzeniem. Już teraz u nas poważne ochłodzenie - w dzień 8-10 stopni, noc 0 - -1 i tak ma być aż przez weekend majowy, dopiero potem dodatnie temperatury w nocy. Od kilku lat uprawiam tzw. wiszące truskawki w donicach, nie mam czasu plewić grządek wiec przeszłam na taka metodę uprawy (póki co) i powiem Ci, że fajnie się udają - warunek: pierwsze kwiaty trzeba usunąć, nie pozwolić się zawiązać owocom, podlewać, no i stosować nawóz (u mnie Magiczna Siła do truskawek), bo doniczki nie zapewnią roślinom wszystkich potrzebnych składników pokarmowych. Nie jest to tak obfity plon jak z grządki, ale na pojedzenie prosto z krzaka fajna rzecz. Pomidorki koktajlowe sadze w donicach przy altanie zamiast kwiatów - są tak świetną ozdobą, że doskonale zastępują kwiaty, świetnie się udają w doniczkach - stosuje do podlewania "Magiczną Siłę do pomidorów". Ziemia w donicy musi być zawsze wilgotna, w takie lato jak zeszłoroczne podlewałam rano i wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.04.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Przyszłam do Ciebie z polecenia Pusi, obejrzeć bramę Bo właśnie jestem na etapie wyboru. Rzeczywiście Twoja doskonale wygląda i chyba też ostatecznie zdecyduję się na "drzewnianopodobną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.04.2016 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Witaj Gaja Ta na fotce to nie moja ale tak ma wyglądać mniej więcej. Okaże się za 1-2 tyg, bo wtedy ma być montowana.W sumie za 2 zapłacimy 5.000 zł czyli po 2,5 tys za jedną, ale bez elektryki i pilota. Sam napęd do jednej to koszt 1.000 zł + jakieś odblokowanie w razie braku prądu coś jeszcze więcej . Więc na razie zrobiliśmy prąd pod napęd , a kiedyś dodamy. To nie Wiśniowski , ale parametry te same . Okna są w kolorze orzech , podprzybitka też będzie w takim i bramy garażowe też takie same. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.04.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Okna są w kolorze orzech , podprzybitka też będzie w takim i bramy garażowe też takie same. Super, u mnie też wszystko orzechowe, łącznie z drzwiami wewnętrzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.04.2016 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Zapisuję ku pamięci: Tynk Atlas silikonowo-silikatowy 1,5 mm SAH 0011 :) http://i66.tinypic.com/dzcz69.jpg Zdj. zapożyczone z bloga mojabudowa.pl Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 22.04.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Jesteś Aniu na MB? Brama super...widzę, że planujecie tynk zrobić choć wiem, że masz bardzo ładnie domek pomalowany:) U mnie warzywniak zasiany tzn. koper, marechew, pietrucha, cebula; seler por i kapusta z rozsady. Nie wiem czemu pietruszka bardzo rzadko mi powschodzła w dwóch rządkach wcale nie wzeszła. Sprobuję jeszcze raz zasiać. Czekam na maj i na wysiew ogórków i sadzenie pomidorów ( ja w gruncie sadzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts