Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Róże w ogrodzie M95 L by Aniqa1982

aniqa1982

Recommended Posts

Noooo sama nie wierzyłam:rolleyes:

Za rok będą już wystawały pewnie z pół metra nad siatkę :wave:

Za rok to Pani Ania będzie latać z sekatorem i formować żywopłot...:p

Różnica kolosalna...ale sama widzę po nasadzeniach wiosennych jak to szybko rośnie. Ciągle jest coś do przycięcia, wyplewienia, nawożenia, podlania itp...ale to cieszy.

Najpierw cieszyły fundamenty i mury domu potem goniliśmy aby się wprowadzić a teraz kształtujemy ogród...

:o

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Gaju :)

Dla mnie żadna zmiana , bo kominka nie posiadałam i mi go nie brakuje. ;)W tej chwili jest zbędny, a kosztuje sporo. Najbardziej to mi szkoda miejsca jakie kominek zabiera:/ Bo nasz salon jest trochę mały. Często mamy gości ,a ponieważ nie mamy dużego stołu to zawsze na kanapach siedzimy,wiadomo.

Mam wszystko przygotowane na kominek , więc jak nas najdzie to zrobimy :)Ale szybko to nie nastąpi na pewno.

Drzwi tarasowe duuże są piękne , ale znów zabierają miejsce w salonie :( W sensie ustawień mebli.

Ja mam teraz kanapy spore- 2,2m / 3 m i jakby drzwi były większe to jedna kanapa stałaby w drzwiach. A tak to wszystko się ładnie prezentuje.

No zależy co się chce właśnie :)

Kurde myślę ,że za 2 lata to już będę musiała nożyce kupić do tui :yes:

Póki co niech rosną, bo mam 2 sąsiadów, którzy wiecznie się gapią. I specjalnie kupiliśmy większe, żeby było szybciej. Nie mam prywatności na swoim ogrodzie niestety na razie:(

Dla mnie niewyobrażalna zmiana...będziesz żałować braku kominka w świąteczne bądź zimowe dni. Natomiast co do okna to ja swoje tarasowe jeszcze bym powiększyła gdybym mogła...ale w tej kwestii to sprawa gustu.

Witaj

Może będę kiedyś z czasem żałować ale puki co zrobiliśmy to po to żeby nas taniej wyniosło .

Gdy mam jakąś wolną chwilę to przeglądam wasze dzienniki od początku i muszę przyznać, że ładnie macie urządzone domki .:-)

Witaj

Może będę kiedyś z czasem żałować ale puki co zrobiliśmy to po to żeby nas taniej wyniosło .

Gdy mam jakąś wolną chwilę to przeglądam wasze dzienniki od początku i muszę przyznać, że ładnie macie urządzone domki .:-)

Dzieki...chociaż u mnie to mało zdjęć już jest:)

To czekamy do wiosny na nowe "róże w ogrodzie" :)

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...

Witam ,

u mnie w ogrodzie zielono i kolorowo trochę też :Cebulowe kwitną na całego :)Klon na pniu wypuszcza pąki :) Nawet na działeczce posadziliśmy 4 rządki ziemniaczków wczesnych:rolleyes:

Trawa już zielona i rośnie ostro :)

Z prac budowlanych to w tym roku chcemy ostatecznie rozprawić się z elewacją :)

Kolor śmietankowo-biały + drewno, do tego podprzybitka oraz oświetlenie .Nie zrobiliśmy tego od razu i teraz nie wiem czy się da zrobić. Na pewno musi mi ktoś projekt elewacji zrobić. Chcemy optycznie zmniejszyć zbyt ostry kąt dachu, lub inaczej chcemy podnieść dom względem dachu .

Mąż zakończył właśnie zabudowę wiaty za garażem. Teraz mamy fajne spore pomieszczenie na sprzęty ogrodnicze oraz rowery :) Wyszło super :) Zostało teraz pomalować z zewnątrz .

No i dalsza część zasadzania ogrodu:) W przyszłym roku ogrodzenie od frontu pewnie , bo na razie mamy siatkę wszędzie .

Zrobię kilka nowych fotek i dodam :)

Edytowane przez aniqa1982

Witam ,

u mnie w ogrodzie zielono i kolorowo trochę też :Cebulowe kwitną na całego :)Klon na pniu wypuszcza pąki :) Nawet na działeczce posadziliśmy 4 rządki ziemniaczków wczesnych:rolleyes:

Trawa już zielona i rośnie ostro :)

Nie wymarzło?? Nie masz zimy??

Pokaz zdjęcia wiaty :)

• 2 weeks później...

Fotki zrobię i dodam :) obiecuję :) Dodam jedno na razie .

Dom od ogrodu;)

A raczej trawnik . Zdj trochę "przydymione"

http://i67.tinypic.com/rbmq7p.jpg

W planach mamy odświeżyć pokój córci ( prawie 10 l). Mieszkamy już 2.5 roku a ona ma w pokoju stare meble ze starego mieszkania . Ogólnie obecnie panuje u niej fiolet. Teraz chcemy przemalować ściany na kolory jasny szary + pudrowy róż. Meble białe , musimy kupić nowe łóżko, dywan , żyrandol , firany i inne dodatki :yes:

Ogólnie ma być jaśniej :) Słońce jest u niej do południa , potem dość ciemno.

Szarość modna we wnętrzach. My mamy wszystkie sufity szare a ściany białe. Wszystko pięknie się prezentuje. Do tego oświetlenie i jest bosko:D

wg twojego wzornika kolorów to mamy ciut ciemniejszy kolor niż górski kryształ. My mieliśmy wszystkie farby z dekorala.

Planujesz jakies rabaty na trawniku?

Tak będą rabaty tylko jeszcze nie wiem gdzie dać ;) Na pewno w tym roku coś zrobimy .

Wracając do pokoju :

1.jpg

Ogólnie chodzi mi o pastelową kolorystykę , gdyż pokój jest dość ciemny.

Meble spróbujemy pomalować na biało,myślę że ładnie będą wyglądały na tle szarości lub pudrowego różu. Wstępnie wiem co chce córcia tylko brakuje mi komody , Miały być ikeowskie meble od początku, ale dostała te w prezencie i teraz szkoda ich wyrzucić ...

138500_ec4032ce-1c0e-48c3-b216-2a8394180fe5_max_900_1200_pokoj-majeczki-pokoj-dziecka-styl-prowa.jpg

Zastanawiam się nad żyrandolem jaki kupić...

pe401439_i.jpg

Firanki z Ikei koronkowe Alvine Spets :)

alang-lampa-sufitowa-bia-y__0120131_PE276558_S4.JPG

ALÄNG Lampa z Ikei

Edytowane przez aniqa1982

zamiast firanek poszlabym w kierunku zaslon... tez ikeowe moga byc... vivan czy jak one sie nazywaja...mozna fajnie zaslonic jak i odsloniete zostawic.

Taka moja mala sugestia ;)

Meble...szkoda to jak tesciowa do studni wpadnie, bo wody pitnej nie bedzie :lol2::rotfl::rotfl:

Pozdrawiam :D