aniqa1982 18.10.2013 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 To była moja pierwsza inspiracja...http://i40.tinypic.com/2z7e98m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 18.10.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Trzymaj się jej, bo jest piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.10.2013 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 To zdjęcie znalazłam rok temu. Więc jak widać w moim przypadku pierwszy wybór jest najlepszy Tak było z domem, jak szukaliśmy projektu ten był jednym z pierwszych i po długich poszukiwaniach wróciliśmy jednak do niego. Szkoda , że nie widać lepiej na drugiej ścianie jak wyglądają mebelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 21.10.2013 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 W dniu dzisiejszym murarz kończy mnurować ścianę szczytową ?( nie wiem jak się ona fachowo nazywa)tj. od strychu do dachu w garażu. http://i39.tinypic.com/2myvx1g.jpg W środę przyjezdza blachodachówka , taka sama jak na domie czyli Thyssenkrupp Diament Ice Crystal oraz gąsiory, rynny itp . Blachy wyszło dokładnie 100 m2. W zeszłym tygodniu z czwartku na piątek , w mojej okolicy włamano się na dwie budowy Przestraszyłam się, bo my mamy kilka metrów od ulicy słup i obok niego przez kilka dni leżał ok 10 m tego grubego kabla na prąd , ale na szczęście dzień wcześniej został podłączony !! budowa jest ogrodzona , ale i tak co to za zabezpieczenie? Szlag człowieka trafia , jak się słyszy takie rzeczy! Ludzie zapiep... na ten dom , a tu jakieś gno... wlazą i nie dość , że okradną to jeszcze zniszczą dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 22.10.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Aniqa jeśli wiesz to powiedz mi jakiej szerokości masz parapety?? I czy masz zamontowane na równi z grzejnikami? Bo ja właśnie chciałam zamówić parapety ale pan sprzedawca powiedział żebym dopiero kupiła jak będziemy mieć zamontowane grzejniki ...żeby były jakoś na równi z nimi;/A z tego co wiem to wcześniej montowałaś parapety chyba razem z tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.10.2013 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Mari, parapety jak się nie mylę są na ok 25 cm. (zalezy jak masz okna wstawione. )W każdym razie wystają ok 4 cm od ściany i są po ok 1,5 - 2 cm w niej po każdej ze stron . Montowaliśmy je zaraz po zrobieniu tynków i nic im się nie stało do tej pory a są z aglomarmuru . Przeżyły juz nawet moje pierwsze mycie okien Zdania są różne co do szerokości parapetów. My na takie się zdecydowaliśmy Edytowane 23 Października 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 22.10.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Okna mamy wstawione razem z murem zemwętrznym. No i właśnie się zastanawiam czy zamawiać teraz i od razu się je zamontuje czy czekać aż grzejniki się powiesi. Zapytam jeszcze murarza co on by zrobił;/Dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.10.2013 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Czyli macie tak samo wstawione jak my. Ja chciałam je mieć od razu na gotowo obrobione, a ponieważ tynkarze powiedzieli , że nic im się nie stanie to tym bardziej się zdecydowaliśmy. Dokupiłam tylko piankę i jazda Efekt widziałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.10.2013 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Dzisiaj ciąg dalszy prac przy garażu . Kończymy łatowanie dachu i zaraz potem układamy blachodachówkę, która przyjechała w środę. Koszt 1 m2 wyniósł 32 zł . Wieczorem zliczę resztę czyli wkręty, gąsiory rynny itp. Wczoraj też odebrałam protokoły odbioru przyłączenia prądu oraz fakturę na ok 2500 zł . Tak więc możliwe ,że do końca przyszłego tygodnia będę miała prąd w domu. Dziś miał byc monztaż drzwi zewnętrznych wejściowych oraz do kotłowni , ale Stolarz zadzwonił wczoraj , że jeszcze nie doszły szybki z piaskowania i w przyszły czawrtek będą !! Drzwi miały być końcem września /początkiem października ! M. jest mega zły , ale niestety musimy poczekac jeszcze kilka dni. A ja złożyłam wniosek do Dystrybucji Gazu o zmianę połozenia skrzynki gazowej. Dziś pracowity dzień, podobno ostatnie dni pięknej pogody u nas, więc musimy go wykorzystać maksymalnie. Wieczorem fotorelacja Miłego dnia wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 27.10.2013 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Kiedys ktoś prosił mnie jak najbliższe zdjęcie naszej blachodachówki , ponieważ wczoraj miałam super okazję do zrobienia zdjęć to wstawiam :)Na blasze widać cień siatki ogrodzeniowej. http://i43.tinypic.com/98vgue.jpg i jeszcze jedno http://i39.tinypic.com/e6zyug.jpg . Wczoraj została przykręcona jedna strona dachu , ta krótsza. W środę kończymy tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 28.10.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ania powiedz mi jaki tynk robiłaś tzn. maszynowy czy tradycyjny? Jeśli maszynowy to cementowo-wapienny czy gipsowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 28.10.2013 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Mari, my mamy tynki cementowo -wapienne i robiliśmy maszynowo. Mieliśmy fajną firmę , na którą czekaliśmy kilka miesięcy, żeby nam to zrobili.Wychodzi chyba ok 400 m2 powierzchni ścian i sufitów w naszym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 28.10.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 A ile brali za metr?? Po tych tynkach się gładż robi czy nie?? Sciany są rowne;/Bo właśnie mam spotkanie o 16 na działce w sprawie tynków maszynowych i chciałam się jak najwięcej dowiedzieć.Bo ten pan co miał nam robić to robi ale tradycyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 28.10.2013 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Wiesz co u nas biorą 12 zł za metr2. To Ci normalnie najpierw szprycują ściany, pryskają tynkiem i zacierają . My takie chcieliśmy, bo niby zdrowsze. Są jeszcze chyba mineralne czy jakieś ale to już wyższa półka cenowa. Gipsować chcemy jak najmniej , tylko tam gdzie będzie trzeba. Nie chcemy na pewno w sypialniach . Zobaczymy jeszcze... Na wiosnę ruszamy z płytkami i wykończeniem wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 28.10.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Przez telefon mówił że 12 zł tak samo jak u ciebie. Zobaczymy co powie jak sie spotkam z nim:)Dzięki za informacje...zawsze mi pomożesz:*Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 28.10.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 A powiedz mi jeszcze ile ton cementu ci weszło i wapna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 29.10.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) hihi pomogę zawsze na tyle ile mogę dobrze mieć porównanie z kimś kto buduje taki sam domek Nie wiem czy nie pisałam w dzienniku. .. sprawdzę Nie niestety nie mam . W domu prowadzę kosztorys budowy i materiałow , więc Ci napiszę wieczorkiem Jutro środa i krótki urlopik. Garaż czeka i mam nadzieję , że nie będzie padało , bo coś nas straszą Edytowane 29 Października 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 29.10.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Oki byłabym wdzięczna za podanie ilości i co jeszcze jest potrzebne do tych tynków;/No właśnie chyba mieszkasz niedaleko mojego regionu bo też u nas zapowiadają zmianę pogody i się troszkę boję że możemy nie zdążyć;/ Kolor blacho dachówki na garaż masz czarny? Czy tylko tak na zdjęciu widać a w rzeczywistości masz taką samą jak na domku?Pisałaś cenę 32 zł za m2 ....strasznie dużo ...my za swoją daliśmy 22 złm2....Ale to inny typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 29.10.2013 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Mari ja mam blisko do Rzeszowa Więc kawałek mamy do siebie Na garaż mam taką samą jak na domu . Kolor jest z palety RAL . Tak sporo kosztowała, a teraz jeszcze podrożała . Szkoda , że nie czarna. Wieczorem wszystko Ci napiszę co my mieliśmy do tynków i ile nas ostatecznie wyniosły . Mamy dziś spotkanie z naszym kierownikiem budowy, który ma uzupełnić dzienniki, sprawdzić nam dokumenty jakie mamy i co nam brakuje . Sami też musimy zdecydować się co w tym roku mamy kupić , żeby odliczyć w VZM . Pewnie płytki , panele , baterie itp. Ale jak się już decydować konkretnie jak co chwilę coś ładniejszego widzę ? Z drugiej strony i tak pewnie w lutym-marcu będę musiała to kupić. Edytowane 29 Października 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 29.10.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Już odbiór będziecie robić domu?? Co do rozliczenia też właśnie myślałam żeby już na podłogi płytki i deski podłogowe kupić ale narazie nie mam określonego wzoru ani koloru...gdzie nie pójde tam coś innego , ładniejszego zobacze i tak to jest;/ nie zdecydowany człowiek ze mnie Edytowane 29 Października 2013 przez mari180790 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts