aniqa1982 10.01.2013 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Oj Finlandia ,nie przesadzajmy po prostu porządki zrobione na zimę i dlatego tak wygląda;)Tomek26 sciankę podnieśliśmy i ostatecznie wyniosła ok 60 cm + wieniec , ale przyznam że wystarczająca jest wysokość 60 z wieńcem.Kąt dachu musieliśmy zwiększyć wg WZ. a ty w jakiej fazie jesteś teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.01.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 :)Tylko nie odbierz tego jako drwiny z mojej strony. To podziw a może i komplement Mi, jako Wykonawcy, przyjemniej jest pracować na takiej budowie. Taki porządek zobowiązuje do zachowania go po sobie. Jak się śmieci leżące w każdym kącie to i swoje się tak samo zostawia i robi się.. no! to coś Nie wymieniłaś nazwy firmy z której masz okna.. nie zasłużyli? czy wolisz uniknąć przypadkowej dyskusji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 10.01.2013 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dzięki Okna mamy Brugmann Energy Arte. Ja jestem raczej laikiem w tych sprawach . Zobaczymy jak będą się sprawowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturro2525 10.01.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Mamy podobne klimaty i fajnie się ciebie czyta szkoda że jednak to nie franczi Zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexandra79 11.01.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Nasz domek ma 100 m na parterze i w razie potrzeby ok 80 na poddaszu. Dach jest podniesiony ( nie widać tego za bardzo na zdjęciach ), aby w razie potrzeby zrobić górę Na razie jest nas troje i nie zapowiada się na więcej e tej chwili ,więc spokojnie wystarczą nam 3 pokoje +salon. Ogólnie okna z łukiem są droższe a jeszcze taka ilość to na pewno pociągnie po kieszeni. A wg jakiego projektu budujecie? Takiego typu domek chcieliśmy zbudować na samym początku... Parterowy z możliwością kiedyś tam rozbudowy poprzez poddasze użytkowe... Jednak stwierdziliśmy po rozmowie z architektem, że jednak zrobimy od razu z użytkowym poddaszem i wybraliśmy projekt z pracowni Horyzont Lawenda IIb Metraż podobny bo dół mamy ok 100m2+43m2 garaż ... no i góra też coś około 80m2 ... My nie kupowaliśmy gotowego projektu, ponieważ zależało nam na powiększeniu garażu więc nasz dom jest trochę poszerzany. Taki porządek zobowiązuje do zachowania go po sobie. Jak się śmieci leżące w każdym kącie to i swoje się tak samo zostawia i robi się.. Zgadzam się.... w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.01.2013 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Mamy podobne klimaty i fajnie się ciebie czyta szkoda że jednak to nie franczi Zycze powodzenia Dzięki Arturo Niestety dom moglismy mieć na max. 12 m szerokości i wiele domów parterowych nam po prostu odpadło . Alejak założysz dziennik to będę zaglądała Alexandro podglądnęłam Twój projekt i bardzo mi się podoba ,ale jest duuuży Okien rzeczywiście masz sporo My mamy w razie potrzeby mamy pole do popisu z poddaszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.01.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Jutro mamy spotkanie na budowie z Panem od tynków. Ma pooglądać domek i spiszemy cos , żeby o nas nie zapomniał w czerwcu Opinie ma świetne i mam nadzieję, że będzie ok:) Juz się nie mogę doczekać , żeby pochodzić sobie po domku Od razu mi się humor poprawi Jutro wrzucę jakieś zdjęcia z kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexandra79 11.01.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Alexandro podglądnęłam Twój projekt i bardzo mi się podoba ,ale jest duuuży Okien rzeczywiście masz sporo My mamy w razie potrzeby mamy pole do popisu z poddaszem Szczerze.... to wszyscy mi mówili, że to będzie spory domek... jednak ja uparcie twierdziłam, że będzie w sam raz Nie chciałam mieć klitki ale rezydencji też nie... Widziałam ten dom na żywo wcześniej i bardzo mi odpowiadał... chociaż Pan u którego oglądałam ten domek miał troszeczkę inną wersję i pomieszczenia na parterze troszeczkę inaczej ułożone... przez co cały parter wtedy wydawał mi się bardzo ciasny więc nawet się cieszyłam, że my poszerzaliśmy i będzie troszeczkę swobodniej u nas... No ale... teraz... jak już są ściany, sufit i cała reszta jednak z pokorą stwierdzam i zwracam honor osobom, które twierdziły inaczej, że mógłby być jednak mniejszy ten domek dla nas Same pomieszczenia na dole są w porządku... jednak po tym poszerzaniu góra zrobiła się wielka Ale i tak mi się podoba ten projekt więc nie narzekam No ale... to nie mój dziennik więc nie wprowadzam Ci zamętu Dziękuję za zaproszenie Chyba przyjęłam? Potwierdź lub nie... bo nie bardzo jeszcze potrafię poruszać się tutaj... Będę obserwowała Twoje zmagania z budową i czekam na kolejne zdjęcia z kolejnych prac Pozdrawiam Cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.01.2013 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Alexandro ją teraz powiekszylabym nasz domek.bo kuchnia jest trochę za mała , ale już wiem jak ją zrobić żeby optycznie ją powiększyć A Ciebie proszę baaardzo żebyś założyła koniecznie dziennik!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexandra79 11.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Alexandro ją teraz powiekszylabym nasz domek.bo kuchnia jest trochę za mała , ale już wiem jak ją zrobić żeby optycznie ją powiększyć A Ciebie proszę baaardzo żebyś założyła koniecznie dziennik!!! Pomyślę nad założeniem dziennika A zdradzisz jak można optycznie powiększyć kuchnie? Bo przyznaje, że u mnie powiększenie domu miało na celu zwiększenie garażu i właśnie kuchni... Jednak z tą kuchnią to słabo się udało u nas ponieważ ktoś brzydko mówiąc spartolił sprawę na początku... Nie wiemy, czy geodeta wytyczając fundamenty czy ekipa... I mam pomniejszoną kuchnie o szerokość fundamentów... Niby nic... ale wyspa raczej mi już nie wejdzie do kuchni - nad czym strasznie ubolewałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 13.01.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Oj Finlandia ,nie przesadzajmy po prostu porządki zrobione na zimę i dlatego tak wygląda;) Tomek26 sciankę podnieśliśmy i ostatecznie wyniosła ok 60 cm + wieniec , ale przyznam że wystarczająca jest wysokość 60 z wieńcem. Kąt dachu musieliśmy zwiększyć wg WZ. a ty w jakiej fazie jesteś teraz? Jesienią zalałem fundamenty. Budowę chcemy zacząć w kwietniu. Kąt dachu mam 30 stopni tak żeby w przyszłośći zrobić jakiś pokój na górze a ścianke projektant podniósł nam o 30 cm więc myślę że wystarczy. Jeśli to nie tajemnica mogłabyś napisać w jakiej kwocie zamknęłaś SSZ? Czekam na zdjęcia. Dom naprawdę prezentuje sie rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2013 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Alexandro , powiększyć można optycznie np. przez jasne fronty mebli, polerowane na wysoki połysk, szafki górne bardziej pionowe niz tak modne teraz poziome. Mozna także powiększyć przez oświetlenie punktowe itp . Kuzynka mojego męża jest projektantką więc mam nadzieję , że mi trochę pomoże tomeq26 , SSZ to ok 100 tys. dokładnie Ci nie powiem , bo różnie to było z tym dokumentowaniem wszystkiego, ale na pewno nie przekroczyliśmy tego pułapu. Mój dom już stoi i powiem ci , że jedyny problem to dosyc mała kuchnia. Jakos wyobrażałam sobie ,że będzie wieksza ale już wiem jak ja zrobimy więc powinno być dobrze A jak miło pochodzić sobie i poplanować co gdzie będzie ach.... Domek mamy niewielki i powiem Ci , że będziesz zadowolony. Juz mniej więcej wiemy ile nas wyniosą tynki czy elektryka i w takim domku nie wychodzi to strasznie dużo. Wiadomo ,że to tysiące zł , ale jak słuchaliśy znajomych ,że u nich to tak dużo kosztowało to miło słyszeć ,że w naszym domu są mniejsze koszty. To logiczne przecież ale i tak miło hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 13.01.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Dzięki że odpowiadasz na moje pytania. Powiedz mi jeszcze ile u Ciebie trwało żeby elektryka podciągnęła na działkę prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2013 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nie ma za co Ja miałam prąd jeszcze przed rozpoczęciem budowy. Ponieważ po sąsiedzku wybudowano dom, moja działka została ''uzbrojona" w wodę i prąd wczesniej, jak jeszcze w zasadzie nie była moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2013 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kilka zdjęć z rozprowadzania rur kanalizacyjnych... WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2013 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kuchnia - częściowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2013 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Łazienka - sedes , umywalka i wanna ...W chwili obecnej wszystko jest dokończone , pięknie przysypane i wyrównane . Edytowane 13 Stycznia 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Widać korytarz i na koncu drzwi z kotłowni na zewnatrz , W planach było tylko okno a my zmieniliśmy na drzwi. Cos te zdjęcia źle wstawiam ... Edytowane 13 Stycznia 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2013 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Świeżutkie z wczoraj Kanalizacja została rozprowadzona po domku i czeka cierpliwie na chudziaka W lutym hydraulika Edytowane 13 Stycznia 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 15.01.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 No jakos tak smutno się zrobiło Chciałabym już wiosnę !!!! Tyle rzeczy do zrobienia a tu jeszcze zima i zima Czytam o ogrodach trochę.... nie mam pomysłu na niego ... Myślałam o thujach , a to widzę paux pas jakieś ! No ale mnie sie podobają i całkiem możliwe , że posadzimy Chcemy z jednej strony posadzić coś, żeby zasłonić troszkę od wiatru i może przed ciekawskimi oczyma ( oczami ? ) hehe Mamy tam ok 65m długości wzdłuż ogrodzenia . Więc może jakieś propozycje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts