Mmelisa 18.02.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Gdzie nie pojde tam Meliska swintuszy a ty co? cieniem moim zostalas? :lol2: u Reni tez bylas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.02.2014 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 hahaha dziewczyny ja już rozgryzłam tajemnicę tego świntuszenia !!!!!!! po prostu WIOSNA IDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rotfl: :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.02.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 hmm jakos mnie to nie rusza... czy to wiosna, czy jesien... zima.... :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.02.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 No ja pitole:lol2: ze niby co? Dzien dobry...przydreptalam napic sie kawuni w towarzystwie...spokojnie..poczekam az wszyscy wstana:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.02.2014 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 haha zawstydzasz nas Madzia hihi Owieczka przenoszę do siebie problemy z gazem , ponieważ tylko smiecę Mari. W zasadzie to można dac gaz na zewnątrz , ale najbezpieczniej jest po elewacji:sick: Można zrobić w styropianie , ale trzeba zrobic warstwowo styro-rurki-styro i tu konieczine dylatacja. Styro mam kupiony już 15 cm i co wycinać czy co? A co najgorsze to powstaje wtedy taki liniowy mostek termiczny. Ale znowu nie chciałabym rurek pod sufitem !! Wtedy musiałabym robić dodatkową zabudowę k- g . Poprawka taka na projekcie kosztuje ok 500 zł , ale najprawdopodobniej trzeba jeszcze jakiś aneks do pozwolenia na budowę czy coś. No niestety ...człowiek jeszcze przed przystąpieniem do budowy , musi przewidzieć wszystko !!! Eh już teraz wiedziałabym na co mam najpierw zwrócić uwagę. Niestety słyszałam , że są problemy z odbiorem takich instalacji po zewnątrz domu. Ale bezpieczeństwo musi być zachowane w pierwszej kolejności , więc ostro myslimy co dalej . W sobotę będą oględziny domu gazowo - projektowe Ustalimy ostatecznie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 19.02.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Ślężanko , ja Ciebie proszę poka jakieś foty z domu !!!! pliiiissss Nie ma co pokazywać bo jeszcze męczymy wnętrze http://i61.tinypic.com/2el5oax.jpg Podoba mi się ta wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.02.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Nie ma co pokazywać bo jeszcze męczymy wnętrze ... to tak jak każdy ale nic a nic nie pokażesz nigdy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.02.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 to tak jak każdy ale nic a nic nie pokażesz nigdy?? Na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.02.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 no to nie zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.02.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 no to nie zobaczymy? Może niektórzy zobaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.02.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 pewnie Asia na żywo, bo ma blisko... buuuuu a na jakim etapie jesteście?? co teraz się robi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.02.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) a na jakim etapie jesteście?? co teraz się robi?? Teraz czekamy na ekipę od gładzi która zrobi porządek ze ścianami na całym dole. W salonie planuję rzucić na ścianę/ściany kolor i na jednej ścianie w jadalni też. Chciałabym aby zrobiła to ta sama ekipa która przyjdzie do gładzi ale nie wiem czy farba dotrze do PL bo zamówiłam ją w Holandii Aktualnie jestem na etapie poszukiwania wykonawcy szafy do wiatrołapu i mebli do dwóch łazienek. W górnej łazience brakuje oprócz mebli, wc i umywalek. W dolnej brakuje umywalki i kabiny którą musimy zrobić na zamówienie. Potem to już meble kuchenne i podłoga w salonie którą chcemy zamontować po montażu kuchni aby nie uległa zniszczeniu. Na górę trzeba zamówić meble do garderoby, urządzić sypialnię i pokój gościnny..... Z prac zewnętrznych: ogrodzenie i kostka zostały zrobione. Trzeba dokończyć taras (bo już pierwszy etap za nami) - chcemy drewno lub kompozyt. Pod koniec tamtego roku zaczęliśmy pracę nad ogrodem. Mam nadzieję że niebawem wznowimy działania Jeszcze trochę pracy i kasy potrzebujemy Edytowane 20 Lutego 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.02.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 łoł to już niewiele brakuje jak łazienki wypłytkowane to już największa dłubanina zakończona na taras też myślałam o kompozytowych deskach, ale podobno szalenie się nagrzewają i gołą stopą niebardzo i nie wiem... bo muszę mieć coś pod dzieciaki jak będą latem biegać na bosaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.02.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 łoł to już niewiele brakuje jak łazienki wypłytkowane to już największa dłubanina zakończona Układanie płytek = łazienki, cały dół oprócz salonu i balkony mamy w 100% zakończone na taras też myślałam o kompozytowych deskach, ale podobno szalenie się nagrzewają i gołą stopą niebardzo i nie wiem... bo muszę mieć coś pod dzieciaki jak będą latem biegać na bosaka Wiem że drewno to drewno ale jakoś nie bawi mnie konserwacja tarasu 2 razy w roku Znowu kompozyt też ma swoje minusy Ostatnio rozmawiałam z facetem od tarasów i on mnie właśnie bardzo namawiał na drewno. Jeśli chodzi o kompozyt to stwierdził, że podczas dużych mrozów może ulec uszkodzeniu gdy coś ciężkiego upadnie na deski. Nie sprawdzałam jeszcze tej informacji, więc nie wiem ile w tym prawdy:no: Decyzji jeszcze nie podjęliśmy bo taras na razie idzie w odstawkę, więc zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 21.02.2014 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Ślężanka , poka chociaż na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.02.2014 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) No po kilku dniach niobecności muszę zrelacjonować co się u nas dzieje W czwartek przychodzi płyrtkarz Jeszcze przed jego przyjściem zmieniliśmy położenie grzejnikaw łazience i niestety musieliśmy kuć ściany, ale przecież pod płytki to nie przeszkadza:) Będzie oświetlenie punktowe w suficie nad lustrem , które jest wklejane a ramką będą 2 rzędy z mozaiki drewnopodbnej. Nad wanną także będie kilka punktów. ściany i podłogi łazienek zostały zagruntowane Atlasem. Został zamontowany i obudowany geberit . Ja "omiatam" wszystkie ściany z piasku po tynkach. Dzisiaj zostaną wstawione ramy drzwi do Wc i łazienki. Nie braliśmy ościeżnic regulowanych tutaj , będzie dojechane płytkami. Dziśiaj lub jutro mają dojechać kleje do płytek, wybraliśmy Mapei . Wiadomo do podłogówki pełnoelastyczne na ściany te normalne. Dzisiaj też będzie u nas Pan stolarz , który będzie nam robił kuchnię. Mieliśmy robić sufit podwieszany z ledami w kuchni , ale ponieważ mamy belkę pomiędzy hallem a jadalnią i salonem to będzie to głupio wyglądało:( Bo jakie oświetlenie by nie było to nie ma go jak zakończyć i "wchodziłoby" na korytarz ,a tam nie chcemy tego.Tak więc zdecydowaliśmy ,że w kuchni zrobimy raczej tradycyjne oświetlenie + ewentualne światełka od góry z mebli. Taśma ledowa będzie tylko nad płytkami tzn nad blatem . Dziweczyny zamówiłam kolejne próbki cegły !!!!! haha:lol2: Tym razem już od producenta , za radą Karoliny z Elkamino ! My wybraliśmy starą cegłę naturalną , którą może kiedyś przemaluję np na biało. Nastąpił miłe zaskoczenie , bo próbki za darmo , wczoraj zamówiłam a już dziś mają przyjechać DHLem Cena za 1 m2/ 73 zł . Nam trzeba ok 11-12 m2 . Nad ścianką tv jeszcze się zastanawiamy . Na szczęście ziemia wokół domu pięknie się przesusza i już można bez obawy wejść bez kaloszy Edytowane 25 Lutego 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.02.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Super wieści o cegiełce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.02.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 no to bajka!! łazienka będzie zaraz gotowa a jakie płytki bazowe na ściany?? bo gdzieś mi chyba to umknęło próbki na free?? to i ja zamawiam!! dawaj mi na pw dokładny cynk skąd brałaś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.02.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witajcie dziewczynki :) Karolina sama doradzałaś mi Elkamino Oto link do strony http://www.elkaminodom.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.02.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 poważnie, ja ??? ale jaja:lol2::lol2: ale to co - dzwoniłaś do nich?? czy mailowo?? ciekawe czy 3 kolory by wysłali? czy tylko jednej próbki można zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts