aniqa1982 25.02.2014 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) ja zamówiłam jedne , bo tylko takie mnie interesowały. Oj Ty sklerozo! :lol2: hihi Być może wrzuciłaś temat na googlach i wyskoczyło tak wysłałam maila z zapoytaniem, a potem jeszcze zadzwoniłam dodatkowo i dostałam szybką odpowiedz też na maila. Dziś ma dojechać , więc wrzucę forki i opiszę wrażenia !hihi Jak cegiełki będą fajne to od razu zamawiam , póki się małż zgadza Żeby się jeszcze nie rozmyślił... A łazienka jedna biała z czarnym a druga marmur + drewnopodobne. To nie w Twoim guście ;0 Muszę jeszcze dokupić do tej biało- czarnego WC kinkiecik ,żeby widział płytkarz co i jak. Myślałam o czymś takim kryształowym, z czarnym. i nieduży żyrandol do tego też podobnmy. Byłam w Leroy&Merlin i był na wyprzedaży tylko jeszce nie wiedziałam ,że pasuje kupić atu mnie małż wczoraj oświecił ,że pasuje już mieć , bo płytkarz sobie wszystko dogra . Lustro będzie zawieszane. Edytowane 25 Lutego 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 25.02.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ależ tu gorąco....:lol2: Ciekawość mnie zżera jak wyjdzie Wam łazienka.... Czym omiatasz ściany?? Raj betką czy masz specjalne urządzenie do tego typu prac?? Bo przyznam że nas też czeka ta praca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.02.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 no kibelek biało czarny to kojarzę - to moja kolorystyka :) a marmurowe, no jak sama wiesz - nie mój typ - nie lubię takiej kolorystyki... całe życie musiałam na taką patrzeć i mi strasznie obrzydło ale najważniejsze by się Wam podobało Karolinie nie musi hehehe rozumiem z jednej strony sens zakupu światełek już teraz - bo póki jest kilka zł to lepiej brać niż potem mieszkać o samej żarówce ale nie kumam w czym płytkarzowi ma być łatwiej? kabelek gdzieś tam wystaje ze ściany przecież... no chyba że chcesz go jeszcze jakoś przesuwać pod płytką - ustawiając jakąś symetrię względem wielkości kinkietu i linii płytek - to wtedy kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.02.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Ależ tu gorąco....:lol2: Ciekawość mnie zżera jak wyjdzie Wam łazienka.... Czym omiatasz ściany?? Raj betką czy masz specjalne urządzenie do tego typu prac?? Bo przyznam że nas też czeka ta praca... Nie zgadniesz !!! Miotłą taką jakąś, mąż kupił !! hahhahah Ale się sypie na głowę . Narazie zrobiłam salon , kuchnię i łazienki Sufit cięzko się robi, bo po oczach sypie . Karolajn właśnie chodzi o przesunięcie kabelka obok lustra i lepiej kupić wszystko , żeby było tak jak ma wyglądac ostatecznie Edytowane 25 Lutego 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.02.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) ... Karolajn właśnie chodzi o przesunięcie kabelka obok lustra i lepiej kupić wszystko , żeby było tak jak ma wyglądac ostatecznie no to wszystko jasne :) Edytowane 25 Lutego 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 25.02.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Aniqa czy się mylę czy też macie tynki cem-wap. ? Jeśli tak czy robicie gładzie na nich???? Jak wyglądają po "omieceniu"??? Pięknie już u Was zazdroszczę takiego etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.02.2014 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Tak , tynki mamy cem.- wap. . To omiatanie to tylko takie oczyszczenie ścian z drobnego piasku przed zagruntowaniem. Gładzie tylko będą robione w Wc i łazience i to tylko sufity. W kuchni jeszcez się zastanawiamy i w salonie też zobaczymy , bo będzie ta cegła i nie wiemy czy nie zostawimy bez gładzi. Sypialnie beż szpachli na 100 %. W korytarzu chcemy dać " coś" ale jeszce nie wiemy co , to będzie jakaś farba specjalna albo coś podobnego z jakimś efektem "wow". Dzisiaj na pewno będę na budowie to zrobię specjalnie dla Ciebie nowe fotki ścian . A u Was też sporo już zrobione i niedługo też będziecie robić to co my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 25.02.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Nie zgadniesz !!! Miotłą taką jakąś, mąż kupił !! hahhahah Ale się sypie na głowę . Narazie zrobiłam salon , kuchnię i łazienki Sufit cięzko się robi, bo po oczach sypie . Karolajn właśnie chodzi o przesunięcie kabelka obok lustra i lepiej kupić wszystko , żeby było tak jak ma wyglądac ostatecznie Domyślam się że się sypie...ja już prubowałam troszeczkę na korytarzu ściany zetrzeć....ehh...ciężka praca...ale to już sami planujemy i malowanie też...oby sie udało.. Malować ściany też sami będziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.02.2014 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Mari malować też sami chcemy Oto mała fotorelacja z wczoraj, jakość taka jak widać, ponieważ wieczorem zdjęcia robione . http://i59.tinypic.com/4iyom.jpg Zmieniliśmy umiejscowienie grzejnika i trzeba było kuć ściany, ale ma byc lepiej http://i62.tinypic.com/16h13yb.jpg Gruntowaliśmy posadzki pod płytki i ściany w łazienkach. Tu wiatrołap, który optycznie jwygląda na mały , ale w sumie dośc wygodny dla kilku osób http://i59.tinypic.com/o8s36g.jpg Wstawiliśmy drzwi do Wc i łazienki Prezentują się całkiem ładnie http://i60.tinypic.com/1iyi5u.jpg Dla Karoliny fotka cegiełek. Muszę zrobić zdj fotki w świetle dziennym, bo kolor nie taki, ale ja jestem bardzo zadowolona:)Ciężkie są , i kolor ładny - taki jak chcieliśmy. http://i60.tinypic.com/25zjd45.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 26.02.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Tak , tynki mamy cem.- wap. . To omiatanie to tylko takie oczyszczenie ścian z drobnego piasku przed zagruntowaniem. Gładzie tylko będą robione w Wc i łazience i to tylko sufity. W kuchni jeszcez się zastanawiamy i w salonie też zobaczymy , bo będzie ta cegła i nie wiemy czy nie zostawimy bez gładzi. Sypialnie beż szpachli na 100 %. W korytarzu chcemy dać " coś" ale jeszce nie wiemy co , to będzie jakaś farba specjalna albo coś podobnego z jakimś efektem "wow". Dzisiaj na pewno będę na budowie to zrobię specjalnie dla Ciebie nowe fotki ścian . A u Was też sporo już zrobione i niedługo też będziecie robić to co my Dziękuję za informacje my tez planujemy gładzie tylko w łazienkach, bo nie płytkujemy wszystkich ścian, a ściany w łazienkach są zrobione pod płytki czyli bez gąbkowania. Zrobić gładzie we wszystkich pomieszczeniach to niezły wydatek.... Musimy poczekać jak dobrze wyschną i zobaczymy. Liczymy na to że będzie ok. Też chciałabym malować już sciany:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.02.2014 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Na razie trzeba to wszyyystko zagruntować . Ręce odpadają !a to dopiero początek ! hahaha Dziewczynki jeden bukiet wiosenny zostawiłam u Lenynovej a drugi przytaszczyłam do siebie http://i60.tinypic.com/df7qya.jpg Dzień dobry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 26.02.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Aniqa Lecicie z pracami, lecicie Nam wszystko gruntowali kafelkarze Ja właśnie czekam na wejście ekipy od gładzi. Dostałam info że w sobotę przyjedzie do mnie w końcu moja wyczekiwana farba z Holandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 26.02.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) rozumiem z jednej strony sens zakupu światełek już teraz - bo póki jest kilka zł to lepiej brać niż potem mieszkać o samej żarówce Ja się niejednokrotnie przejechałam na takich wcześniejszych zakupach Kupiłam wcześniej oprawki sufitowe "nowość" za które zapłaciłam spore pieniądze a po jakimś czasie staniały o połowę Oczywiście oprawek się pozbyłam - sprzedałam za grosze aby się tylko ich pozbyć bo już mi się przestały podobać dlatego teraz nie jestem taka nadgorliwa Jak ostatnio ekipa nam podwieszała sufity to kazałam sobie zostawić kable nad płytą abym miała możliwość manewru i abym nie była ograniczona rozmiarem otworu. Z oprawami czekam do ostatniej chwili Postanowiłam że u nas na dole tylko jadalnia będzie miała żyrandol Edytowane 26 Lutego 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.02.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Ania jest w tym też prawda ale równie dobrze możesz kupić już po wykończeniu i za miesiąc też Ci się przestanie podobać ale jeśli jest się na stówę pewnym to można brać - jak się naprawdę coś podoba - tak bardzo bardzo - to się nieodpodoba przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 26.02.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) Ania jest w tym też prawda ale równie dobrze możesz kupić już po wykończeniu i za miesiąc też Ci się przestanie podobać ale jeśli jest się na stówę pewnym to można brać - jak się naprawdę coś podoba - tak bardzo bardzo - to się nieodpodoba przecież W moim przypadku czym dłużej coś u mnie jest tym większe prawdopodobieństwo że to mi się znudzi jeszcze przed montażem więc muszę czekać do samego końca Wszystkich swoich wyborów byłam pewna na 101% a potem mi się jednak odwidziało Koncepcja się zmieniała i nieustannie się zmienia i trzeba było wypchnąć towar aby móc kupić nowy Edytowane 26 Lutego 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.02.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 W moim przypadku czym dłużej coś u mnie jest tym większe prawdopodobieństwo że to mi się znudzi jeszcze przed montażem więc muszę czekać do samego końca ... bo już się opatrzy no ale - kobieta zmienną jest i taki jej urok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.02.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Ślężanka, jak sama się przyznała, LUBI GENEROWAĆ KOSZTY po prostu Nie ma fanu bez akcji... Prawda jest taka, że się takich sytuacji - wymianek, podmianek i zmianek - nie uniknie Nawet po wprowadzeniu okazuje się, że pewne rzeczy to nie były dobre decyzje, albo inaczej - mogły być lepsze i wtedy jest dylemat... Kwestia podejścia do owego babola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 26.02.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 no ale - kobieta zmienną jest i taki jej urok :) Ślężanka, jak sama się przyznała, LUBI GENEROWAĆ KOSZTY po prostu Nie ma fanu bez akcji... Taaaaaa Powiedzcie to mojemu mężowi :rotfl: Musiałam w tajemnicy przed nim sprzedawać rzeczy 2 hokery czekają na wysyłkę do PL a ja już ich nie chcę bo nie będzie hokerów w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.02.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 To może od razu spróbuj je sprzedać na miejscu, żeby obniżyć straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 26.02.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 To może od razu spróbuj je sprzedać na miejscu, żeby obniżyć straty Już o tym pomyślałam Na razie urabiam męża bo się lekko zbuntował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts