mari180790 21.03.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 No pieknie:)Jak będziesz miec wanne juz gotową to daj zdjęcie:)Jaka masz pojemnośc wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 21.03.2014 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Wanna to Sanplast -Eco Plus 150/85 . Pojemność ok 90 l chyba ...Zmieniliśmy potem model , ale spokojnie mieści się każda szerokość. Mogłaby byc też i 90 i 100 . My jednak mamy jeszcze prysznic i nie chciałam 90 cm, ale w zasadzie nic by to nie zmieniło. Szukałam taką z niezbyt szerokim dnem, żeby nie trzeba było lać dużo wody. Marlena spróbuj sobie zrobić wizkę w programie do projektowania łazienek. wtedy od razu inaczej się myśli :)Ustaw wszystko jak to ma być Ja w tym robiłam http://www.dobreprogramy.pl/Moja-Lazienka,Program,Windows,11863.html Edytowane 21 Marca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 21.03.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ok dzięki za program...może mi się uda coś zaprojektować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 21.03.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Ania śliczna łazienka, bardzo podobają mi się płytki drewnopodobne, pewnie też coś takiego zrobię u siebie kiedyś już dodawałam to zdjęcie, to jest mój faworyt oczywiście chodzi o kolorystykę Edytowane 21 Marca 2014 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.03.2014 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Wstawiam dzisiejsze fotki:)to był pracowity dzień Najpierw Marlena dla Ciebie zdj. wanny i dekoru. http://i62.tinypic.com/2lxe1hk.jpg http://i60.tinypic.com/10xftix.jpg Dekor w WC za tronem http://i62.tinypic.com/2ch2ujn.jpg http://i57.tinypic.com/15fkn7r.jpg http://i61.tinypic.com/2zzktjq.jpg Pralnia http://i60.tinypic.com/s3o5g0.jpg We wtorek koniec kafelkowania i zabieramy się za przygotowanie ścian do malowania. Trzeba wybrać kolorystykę farb wszędzie :) teraz mamy zagwostkę , co wymyśleć w korytarzu?chcemy jedną ścianę zrobić jakąś fajną, albo w mocniejszym kolorze A i jeszcze najnowsze ogrodowe wiadomości:) Byłam w szkółce roslin i kupiłam 14 tui szmaragdowych, 2 krzaczki borówki amerykańskiej i jabłoń Champion . http://i59.tinypic.com/34rc5qo.jpg Wszystko pięknie posadzone i podlane Jeszcze brakuje mi tylko pozostałych 92 sztuk tui szmaragdowych Edytowane 22 Marca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.03.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 dekorek tronowy bardzo cacy czekam na całość - kupiłaś kinkiet? lustro? roślinki też ostatnio posadziliśmy - 3 drzewka resztę pokombinujemy jak się w końcu ogrodzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.03.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Nie nie mam jeszcze nic. Aleeeeee.... kupiłam dziś kosz do WC srebrny http://i61.tinypic.com/35isyna.jpg takie cuś ;P Karolina dostałaś te próbki cegły? bo miałaś chyba zamawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 22.03.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Aniqa Lecicie z pracami jak burza Ja też czekam na finish łazienkowy Co ile sadzicie tuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.03.2014 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 W szkółce doradzali co 70-75 cm. Jak się cieszę, że będę miała swoje owoce i warzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 23.03.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 No pieknie to wszystko wygląda:)Ja też mam czempionki 2x posadzone i wiśnie brakuje nam brzoskwini i gruszki:PU mnie juz pierwsze oznaki wiosny- krokusy zakwitły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 23.03.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Jejku jak pięknie już u Was. Łazienka już praktycznie gotowa... Możecie się już przeprowadzać. Ja już też zaglądam do ogrodniczych. Ale kasy na ogród to bedzie malutko niestety (chyba jak u większości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 23.03.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Pięknie się w domku robi. Co do roślinek- dokupiłbym na Twoim miejscu jeszcze borówki- są wyśmienite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.03.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Idziecie z pracami jak burza..lazienka prawie ukonczona, farby wybierane...tylko zamowic kuchnie i co? i wtedy przeprowadzka tuz tuz Na kiedy macie plany? wakacje? Pozdrawiam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.03.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ja wczoraj poprzesadzałam trochę roślin. Muszę kupić nawóz do iglaków i podsypać nasze tuje. My sadziliśmy tuje co 60 cm a czasami co 90 bo trafiały się bardzo szerokie egzemplarze. U siebie nie widzę drzew owocowych Skuszę się jednak na borówki bo je uwielbiam Co z blatem kuchennym? Zdecydowałaś się już na coś? Przekazałam projekt kuchni do wyceny ale bez blatów bo nie wiem na co się zdecydować Za blat który doradziła nam projektantka musielibyśmy zapłacić ponad 12 tys. zł więc odpada. Czarny granit chociaż cały czas o takim marzyłam też odpada ponieważ zdaniem projektantki w naszej kuchni by się źle prezentował z względu na stosunkowo małą i wąską kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.03.2014 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Dzięki Ogród to tez kosztowna sprawa niestety. Za wczorajsze zakupy zapłaciłam 200 zł . Dezet docelowo to będzie jeszcze co najmniej 2 borówki Jeszcze będą malinki i truskawki Po kilka sztuk , tak żeby sobie zrewać prosto z krzaczka :)A brzoswnię posadzilśmy rok temu. Tylko zapomniałam ją opryskać , i nie wiem czy jeszcze mogę . Poskręcały się jej liście jesienią i wczesną wiosną trzeba pryskać Madzia meble kuchenne zamówione wstępnie. tzn po świętach wielkanocnych Pan nam zacznie robić Więc jeszcze mam czas ,żeby cos zmienić. Ponieważ podłogę mam jasną i meble będą białe lub beżowe(bo ostatecznie nie wybraliśmy) to blat musi być ciemniejszy dla kontrastu.Układ szafek i szuflad też w zasadzie wybrany . Co do blatu to muszę podjechać do tej hurtowni , z której bierze materiał nasz Pan Meblowy i jeszcze raz pozaglądać. Ślężanko ja marzyłam też o czarnym , ale niestety nie pasuje mi do niczego . A Ty jaki kolor frontów będziesz miała? Meliska przeprowadzka w lipcu , najwcześniej w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.03.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Ogród to tez kosztowna sprawa niestety. Za wczorajsze zakupy zapłaciłam 200 zł . Potwierdzam Pamiętam jak na początku naszej przygody budowlanej ktoś mi powiedział że ogród to koszt ok.10-15% wartości całego domu to nie wierzyłam Teraz jestem w stanie się z tym zgodzić Jeszcze będą malinki i truskawki Ja chcę truskawki w donicach Co do blatu to muszę podjechać do tej hurtowni , z której bierze materiał nasz Pan Meblowy i jeszcze raz pozaglądać. Ślężanko ja marzyłam też o czarnym , ale niestety nie pasuje mi do niczego . A Ty jaki kolor frontów będziesz miała? Fronty mają być i tu niespodzianka .... białe Szyba na ścianie ma być czarna. Kuchnia jest połączona z jadalnią i będzie tam stał szklany stół z toczonymi nogami tylko nie wiem czy będą czarne, białe czy zostawię w naturalnym drewnie Mnie nie martwi kolor blatu bo tu już decyzja zapadła ale nie wiem z jakiego tworzywa ma być ten blat Edytowane 23 Marca 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.03.2014 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Truskawki w donicach? Oooo Czarny granit B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.03.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Czarny granit B-) No właśnie czarny granit odpada bo odchudzi optycznie już wąską kuchnię Beżowego jednolitego granitu nie widziałam więc generalnie kamień odpada. MDF-u w ogóle nie biorę pod uwagę Muszę poszukać czegoś wytrzymałego. Słyszałam o płytach mineralno-akrylowych (składający się w jednej trzeciej z żywicy akrylowej i w dwóch trzecich z wodorotlenku glinu, naturalnego minerału wytwarzanego z boksytu oraz z pigmentów). Muszę zorientować się w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.03.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Dżizas po jakiemu to? hehe nie wiem co to , ale słyszę ,że drogie hihi W każdym razie ja nie słyszałam A jakie masz wymiary kuchni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.03.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Nie mam bladego pojęcia ile kosztuje taki blat.Kuchnia ma wymiary:szer.242cm, dł.320cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts