asiazett 15.05.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Dacie radę Końcówka jest najgorsza, ale naprawdę niewiele Wam zostało. Pokoje paradoksalnie się "powiększą" jak wjadą w nie meble A-nia! Ania!... A mąż by się zgodził na różowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 16.05.2014 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Dzięki za doping Dziewczynki , no niestety montaż mebli kuchennych przesunięty, ponioeważ nie da rady wjechać autem (jest takie błoto) . Mamy dużo nowej ziemii i dlatego chodzi sie po niej jak po gąbce NO trudno, wytrzymam parę dni. Mamy pomalowane : pokój córki , pokój mały, kuchnię i sufit w sypialni. Schnie również gips na sufitach w łazienkach i półki w salonie . Odnośnie pokoju córci to mam dylemat jak ustawić meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 16.05.2014 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 (edytowane) Pokój ma wymiary 4,2m /3m. Planowałam dać na jednej ścianie meble a na drugiej łóżko. Ale może inaczej jakoś się da? Do ustawienia mam meble mniej więcej takie jak wcześniej pokazywałam. Edytowane 16 Maja 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 16.05.2014 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Dzięki http://i61.tinypic.com/2ew19w0.jpg QUOTE] Wymiary 4,2/3,0 m drzwi 80 cm , okno 160 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 16.05.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Można tak jak ustawiłaś.Miejsce łóżka raczej takie na pewno.Z mebelkami możesz biegać :yes:Biurko jak najbliżej okna,reszta mebli w jednym ciągu,lub szafa i regał na książki na tej krótszej ścianie prostopadłej do drzwi ,a na dłuższej tylko komoda i dalej biurko .Pokój jest ładny ,więc możesz zmieniaćŁózko ma miejsce właściwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 16.05.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Trochę mnie nie było a u Was takie postępy.... Szalejecie z robotą tylko pozazdrościć. A kuchni nie mogę się doczekać. Termin na kiedy odroczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 18.05.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Mam pytanko odnośnie malowania ,czy duluxem malowałaś raz ,czy 2 razy po uprzednim malowaniu farbą gruntującą śnieżki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.05.2014 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) Ana malowaliśmy raz ale ten zielony 2 razy , bo mąż chyba niedokładnie pomalował. Ogólnie to już raz wystarczy , chyba że chcesz . Oto kilka nowych fotek : http://i58.tinypic.com/2133qti.jpg ocieplania ciąg dalszy http://i62.tinypic.com/6xz3aa.jpg widok od frontu Fotki kolorów ( ten jest mega soczysty! bajka ja polecam nie dawać zbyt dużo tego koloru w jednym pomieszczeniu , bo jest " oczojebny " jak ja to mówię. ) http://i60.tinypic.com/29pp1xz.jpg kolory to dulux - Rajska plaża ( drugi raz chyba dałabym inny odcień-ten jest za jasny )+ Ryżowe pole ...... Rajska plaża+ Fiołek alpejski W kuchni mamy na razie Beżowy pled . ...... Jeszcze nie skończone malowanie do końca . No właśnie w piątek ( po 2 dniach nieodwiedzania budowy !!(zwykle jestem tam codziennie))czekała mnie miła niespodzianka ! W kuchni zastałam meble ! Na razie wszysko jest w rozsypce , pozaklejane foliami . Ale juz pooglądałam wszystko! kurde pomimo malutkiej kuchni zmieszczę w nich naprawdę spoooro rzeczy!Świetne są te głębokie szuflady i ciche domykania:rolleyes: Nie mogę się już doczekać efektu końcowego Przy okazji zauważyłam , że bateria wyjdzie bardziej w oknie niż myślałam. Musze to jeszcze przedyskutować z Panem T. ( stolarzem), może da się przesunąć choć trochę. EDIT potem dodam 2 fotki , bo za chole.. nie mogę ich teraz wrzucić! Edytowane 19 Maja 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 19.05.2014 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Oo tak...dodaj dodaj zdjęcia mebelek....wiesz co te ryżowe pola są naprawdę piękne...soczyste takie...super to u was wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.05.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 zazdrość mi dupę ściska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 19.05.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Śliczne kolorki,czy den beżowy pled jest bardzo jasny? Myślę,czy by nim nie pomalować salonu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.05.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 zazdrość mi dupę ściska! posciska posciska i pusci :lol2: Ania, czekam z niecierpliwoscia ps.dobrze okreslalam sie z ta oczojebnoscia ;) u mnie byl caaly pokoj taki...ale byl tez plus... wyciszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.05.2014 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Wklejam brakujące zdjęcie z pokoju córci. http://i57.tinypic.com/2hg5yj9.jpg Rajska plaża+ fiołek alpejski . Ana. ten beżowy pled jest śliczny i my nim cały salon pomalujemy . Dzisiaj lub jutro postaram s ię zrobić dla Ciebie fotkę tego koloru. Wyszedł naprawdę ładnie. Dzisiaj Pan T. montuje dalej mebelki nie mogę się doczekać . Teraz będziemy kończyć malowanie i zabieramy się za panele!! A ocieplenie powoli do przodu. Zatopiona siatka na 1 najdłuższej ścianie + dzisiaj od ogrodu też będzie ukończona. Dziś byłam też w zakładzie komunalnym, załatwić końcowy odbiór kanalizacji . Póki co dostawaliśmy rachunki tylko za wodę . Mamy tez już drugi licznik na wodę "ogrodową" i chcemy ,żeby liczyło odpowiednio a nie przez główny domowy licznik. http://i60.tinypic.com/20h7lhc.jpg Dziewczynki tylko na razie widać to w rozsypce i następne zdj. dodam jak już bę dzie zamontowane wszystko ! :)Blat jest taki sam jak ten bok . Naklejki wiadomo , będą zerwane. A własnie powiedzcie mi czy jak te naklejki się ściągnie to jak one się utwradzają? ciągle się kurzy w domu bo nie ma paneli i piasek się okropnie roznosi za butami:( Nie wiem czy nie trzeba zamknąć domu na ten czas czy co? wiecie? Edytowane 19 Maja 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 19.05.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Czekan zatem na fotki,a z ciekawości jak dawno robione były wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.05.2014 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Ana wylewki robione w czerwcu 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.05.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Naklejki mozna sciagnac dopiero po minimum 10dniach poki sie syfi to nie sciagaj ich... bo fronty szlag tarfi.. kolory swietne!!!! ja moj problem kuchenny mam teraz u Reni... matko nie wiem juz nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.05.2014 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 kurde martwię sie , żeby mi kurz nie spierdzierlił tego :'(Już gonię do Reni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 19.05.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Piekna kuchnia...czekam na efekt końcowy! Wiesz co... Ja to myslałam że macie w pokojach panele ułożone skoro ściany macie już pomalowane...a tu taka niespodzianka... Boszee:jawdrop: ty już odbiór wody robisz a ja od roku nie mogę się zebrać żeby podpisac umowę na dostawę z wodą( ale zegar mam dopiero od niespełna2 miesięcy)...nie wiesz czy jakieś mapki trzeba robić do samego podpisu umowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.05.2014 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 (edytowane) Cześć , czołem ! Aniu tak wczoraj właśnie ustaliłam z panem Tadkiem (nasz Pan Stolarz, super gość )Naklejki na razie zostają. A wczoraj już blat był częściowo położony, zlew osadzony i szafki górne powieszone. Póki co to bardzo się cieszę, że tyle mam miejsca na wszystkie pierdoły . Choć malutka kuchnia to miejsca sporo. Dodatkowo Pan T. maksymalnie przysunął szafki do ścian , bo na takiej powierzchni każdy cm się liczy. Kuchnia ma szerokość ok 2,60 a długa na 3 m więc sobie wyobraźcie . W trakcie budowy okazało się ,że jakimś cudem została jeszcze pomniejszona. Mam już kilka próbek lacobelu i dziś zrobię fotki ukończonej kuchni wraz z laco. Marlena po malowaniu układa się panele ponoć .W każdym razie my tak robimy. Najpierw musimy skończyć ocieplenie , żeby brać się za panele. Jeśli chodzi o wodę to ja odbiór miałam już 2 lata temu . I wtedy nie trzeba było mapki chyba, tylko jakiś odbiór +protokół + opłata ok 500 zł . W sumie kanalizacja wraz z wodą wyniosła mnie ( nie liczę rozprowadzenia w domu) 2000 zł materiał do kanalizy wraz z robocizną 250 zł mapka inwentaryzacyjna 500 zł opłata za wodę 220 zł opłata za kanalizację ( muszę zobaczyć na fvat jak to jest dokładnie opisane, chyba za odbiór przyłącza czy jakoś tak) łącznie 2 970 zł. Kanalizację robiliśmy we własnym zakresie , ponieważ Gmina nie ujęła nas w planach i nie mogli nam zrobić za free tak jak wszystkim . wrrrrr Gmina zwraca ok 200 zł za koszty wszystkim , więc nam też . A teraz mam doła , bo mój mąż powiedział ,żę za chiny ludowe nie chce żadnych kawiatków w sypialni !!!!!!!!!!!!!!!!!! No way! Powiedział , że moja tapeta wygląda jak dla starej babki!! k&^$%$#%^%^& !!!!! trafi mnie normalnie !! No i powiedziałam mu ,żeby sobie sam urządził sypialnię, bo ja mam go daleko w d.... teraz i mnie to już nie interesuje. Plan był w 2 opcjach : 1. http://i62.tinypic.com/2d0fgg0.jpghttp://i59.tinypic.com/2e2lavd.jpg http://i58.tinypic.com/24zku87.jpghttp://i60.tinypic.com/jhahr9.jpg http://i59.tinypic.com/oisqjl.jpg Oczywiście klosze do lamp w jednym kolorze np białe . 2. Podobnie jak wyżej, ale w beżu. Edytowane 20 Maja 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Ania...mam nadzieje, ze stosowna odleglosc pod wysoka zabudowe jednak zatrzymalas?? chodzi o sprzet piekarnik/mikro... ehhh u mnie cyrk tez z moim w sprawie kuchni... raz mam robic jak chce..po czym ze tak on nie chce... i wez tu babo mysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts