lukasz69karolina 02.06.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 kurka ale fajnie już jak są meble uchwyty... tak jak na dole jakoś tak nie rzucają się w oczy te pionowe, tak na górze już bardzo się rzuca w oczy różnica - ja dałabym je w poziomie wszędzie a teraz mów co gdzie trzymasz - bo ja rozplanowuję właśnie swoje szafki kuchenne i jestem w czarnej dup** bo niby wiem jak bym chciała ale mi nie idzie coś... mów jak porobiłaś to może się się rozjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.06.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Dzien dobry...Pani Aniu, bedzie Pani zadowolona :D:D Podoba mi sie..czekam na jeszcze inne ujecia jak bedzie skonczona:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.06.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Śliczna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 02.06.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Piękną masz kuchnie. Normalnie.... Uchwyty w meblach bardzo mi sie tez podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 02.06.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 kuchnia przepiękna, o takiej właśnie marzę Ania jeśli możesz to zrób zdjęcie kuchni, na którym widać podciąg przy suficie, ciekawa jestem czy on nie psuje wyglądu kuchni, ... ja chciałabym wyjść jeszcze z meblami do salonu i zastanawiam się , czy podciąg nie zaburzy całości mebli a blat ? jaki to kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 02.06.2014 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Dzień dobry dziewczynki http://i57.tinypic.com/23s8xo6.jpg Uchwyty tak sami daliśmy , ponieważ w dwóch szafkach obijałyby się od słupka i nie otworzyłabym do końca po prostu. Jeśli chodzi o barterię to jest najbardziej zbliżona do rogu ściany jak tylko sie dało. Okno prawie całe da się spokojnie otworzyć, więc nie jest żle....ale jakoś jak chciałam zlew pod oknem i ogólnie meble pod oknem to nie pomyślałam , że zrobi się spora odległość od parapetu i żeby otworzyć to okno to muszę się sporo nachylić nad blatem. Ale jest ok i już teraz wiem dlaczego mam niżej uchwyty w kuchni do otwierania okna!! Jeśli chodzi o rozplanowanie to tak : Pod płytą gazową mam 3 szuflady 1- sztućce , 2-garnki, 3 - pokrywki + inne rzeczy typu chochle , wałki , miarki itp. Obok tego mam cargo , ale niskie tj. do wysokości blatu i szerokie na 45 cm . Szafek narożnych nie mam , bo z jednej strony jest zamontowana zmywarka i mam kącik na takie rzeczy mniej używane jak malakser czy maszynka do mięsa , a z drugiej jest szafka pod zlewem na kosze + na środki czystości taka półka . Nad płytą po bokach dałam szafki wiszace na szklanki, kubki , filiżanki itp i z drugiej strony na kawę ,herbatę , przyprawy itp. Talerze mam w szufladach na przeciwko płyty. Kuchnia jest mała więc nie będzie to za daleko:) Ogólnie to mam 8 głębokich szuflad , 1 cargo + szafki dzielone. 1 szafkę chciałam na napoje ,żeby włożyć np zgrzewkę wody , i tak mam zrobione ,że w razie czego wyjmuję jedną półkę i wstawiam napoje. Spiżarnię mam połączoną z pralnią więc nie mam pod ręką . Ale szkoda mi chyba będzie tej szafeczki na to . No w razie czegoi mam gdzie wstawić. Kuchnia wyszła fajnie i bardzo mi się podoba , ale jeszcze okap nie zamontowany i piekarnik.Mikrofali nie mamy jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 02.06.2014 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Celowo nie zrobiłam jeszcze zdjęcia tej krótszej ścianki z okapem ,bo jak go zamontujemy to dam fotkę :)Może dziś już go zawiesimy:) Okazało się ,że musieliśmy gniazdko przesunąć i dlatego taka obsuwa z nim. Meble wychodzą na korytarz i to ok 1 m .Zaraz poszukam fotkę , bo chyba mam. i poszukam nazwę blatu. edit: http://i60.tinypic.com/2qlzo83.jpg Sorki za bałagan. Edytowane 2 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 02.06.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Kuchnia miodzio,ślicznie:yes: Kolor na ścianie zmieniałaś,czy nadal jest pled beżowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 02.06.2014 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Dzięki dziewczyny Kolor jest niezmieniony, ale "na żywo" wszystko fajnie wygląda i wszyscy mówią, żeby nie przemalowywać Beżowy pled będzie w całym salonie + ściany z drzwiami w korytarzach . Izolda blat to Egger - Orzech Pacific naturalny . Dodatkowo mamy obrzeża duo - srebrny + przezroczysty . Fajnie to wygląda. http://i60.tinypic.com/2po8prb.jpg Podobne do tego tylko na odwrót. Edytowane 2 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 02.06.2014 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Wiem Aniu , ale uchwyty tak zostają . Nie otworzę szafek inaczej przy słupku. AGD będzie w kolorze czarny połysk. To się nazywa chyba GEO czy jakoś tak. Ścierki będą non stop w użyciu chyba Dziękuję za pozytywne opinie Jutro wybieram się do gazowni zgłosić gotowość podłączenia gazu tj. odkręcenia kurka i podpisania umowy I już mogę "swoją " kawę w domku pić! Umówiłam się także z firmą , która układa kostkę na oględziny budowy. We wrześniu chcemy ułożyć odbojówkę, taras , wejście oraz chodnik do bramki . Do tej pory taras będzie " paletowy " haha Oprócz tego wjazd od ulicy do garażu robimy z krawężników i kamienia ,grubego na spód i drobnego na górę . Kiedyś będzie kostka . W środę lub czawrtek wymierzą nam dokładnie ile czego trzeba będzie kupić, bo materiał sami chcemy kupić . Będzie kostka + palisada + palinea . Ostateczny wygląd i konkretne wzory, kolory wybierzemy w sierpniu dopiero . Edytowane 2 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.06.2014 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Złożyłam dziś wniosek o nadanie numeru naszego domku( potzrebna była tylko kopia mapki zasadniczej jako załącznik do wniosku i tyle ) Do 7 dni dostaniemy numer. Nic się nie płaci, żadnego i problemu nie było.Sprawę załatwiłam w 5 minut. Podpisałam także umowę kompleksową na gaz i zgłosiłam gotowość instalacji gazowej. W tym tygodniu mają " puścić gaz ". Wczoraj montowaliśmy piekarnik i okazp. Dziś zrobię fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 03.06.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Aniu te uchwyty moim zdaniem są ok - masz je w górnych i dolnych szafkach więc pasują. O sięganiu do klamki okiennej nie pomyślałam Wy byliście sprytni i zamontowaliście niżej. Spryciarze Mam nadzieję że sięgnę bo jestem dość wysoka...... Też złożyliśmy do urzędu wniosek o nadanie numeru, ale nie zapytałam ile się czeka. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.06.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Zaskoczyłam się z tym numerem i żałuję ,że wcześniej nie pomyślałam o tym, bo wszystkie umowy teraz będę musiała zmienić tj. gaz, prąd woda i kanalizacja. Muszę się jeszcze dopytać o internet, bo zostawiliśmy miejsce na ewentualny kabel w ścianie. Natomiast kabel tv już czeka sobie schowany na telewizorek Dzisiaj może będziemy dalej malować jak mąż wróci z pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 03.06.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 A co teraz malujecie???? Na zdjęcia czekam wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.06.2014 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Sufity w łazienkach chyba najpierw Zastanawiam się jeszcze nad tapetą do wiatrołapu na jedną ścianę.. Czy może tylko pomalować?... I tak jesienią musimy tam szafę zrobić. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.06.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Hej hej - pięknie u Ciebie - domowo już bardzo. Czekam na więcej fotek:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.06.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Ania wiec jaki sens robic tapete skoro szafa tam pojdzie? mebelki mi sie podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.06.2014 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Dzięki dziewczyny :)chyba tak zrobię i pomalujemy na razie. Parapetowa niedługo a finanse w opłakanym stanie a jeszcze tyle rzeczy trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.06.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 To mnie z tym gazem zaskoczyłaś - dzisiaj umowa jutro podłączają U mnie kazali podpisać umowę 6 miesięcy, a nawet jak się okazało 7 miesięcy przed faktycznym rozpoczęciem użytkowania. Za nie użytkowanie we wskazanym terminie grozili karami. A jak poszłam 2 dni później po podpisaniu umowy, żeby ją zerwać to już procedury były tak posunięte, że 700 zł musiałam zabulić za mapkę do celów projektowych Co do wiatrołapu to samo malowanie wystarczy jeżeli to tylko na chwilę. Tak w ogóle w wiatrołapie strasznie szybko się brudzi. Więc jak chcesz już do tematu nie wracać to połóż tapetę. A w miejscu gdzie będzie szafa zostaw puste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.06.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 A ja uwazam ze farba nadajaca sie do mycia w wejsciu wystarczy..bo jaki jest sens w nowym domu klasc tapety? Mnie one przytlaczaja... Sorki ale nie moge..no wymiekam.. piekne nowe sciany i wykonczone tapeta? W sypialni na sciane jedna oki fajny efekt, w pokoju corci no tez jako ozdoba sciany...wiatrolap jest mniejszy-nie widze sensu... Masz piekny dom i wiem, ze postapisz tak jak chcesz bo to Tobie/Wam ma sie podobac. Aniu tylko sie nie gniewaj pisze co mysle...juz taka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts