aniqa1982 04.06.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 No czyści sie lepiej niż farbę. Chyba ,że jest dupny lakier to brokat może opadać tak słyszałam. Ja jeszcze przed zakupem będę się doradzała specjalistów. Wiatrołap to jest jedna wielka niewiadoma. Na razie będzie pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.06.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 szczerze...powoli zaczynam sie poddawac.. bo kuchnia idzie w tym kierunku ktorego staralam sie uniknac.. robi sie taka nie moja okap ktory mi sie podoba ma gl.30, ale w szerokosci jest na 77 lub 99cm... indukcja ma 80cm... szafka do okapu 90cm... wiec dupa...nie wiem czy ten mniejszy moze byc... no i jak z pochlanianiem, skoro on jest ukryty, czy da rade z para? wyglada tak http://image.ceneo.pl/data/products/16383275/f-faber-victory-99.jpg probowalam z moim pogadac ale on sie odwraca na piecie i nie chce rozmawiac na ten temat Mel, ostatnio często czuję się tak, jak Ty - NIE MOJA, NIE MOJA - boję się, że zrobię coś, co będzie się podobało innym ale nie mnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.06.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Mel, ostatnio często czuję się tak, jak Ty - NIE MOJA, NIE MOJA - boję się, że zrobię coś, co będzie się podobało innym ale nie mnie:( no to jestesmy we dwie powoli pojawia sie swiatelko w tunelu... moj zobaczyl jak bardzo mi zalezy na jego pomocy, jak siedze i szukam , szukam szukam szukam.... powiedzial ze wieczorem przysiadzie i popatrzy.. chodzi tylko o wybor..kupic mozemy pozniej..ale wazne zeby zrobic to cholerne zamowienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 04.06.2014 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Mąż pomoże i będzie dobrze :)co dwie głowy to nie jedna jak poszukacie to daj cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.06.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 no to jestesmy we dwie powoli pojawia sie swiatelko w tunelu... moj zobaczyl jak bardzo mi zalezy na jego pomocy, jak siedze i szukam , szukam szukam szukam.... powiedzial ze wieczorem przysiadzie i popatrzy.. chodzi tylko o wybor..kupic mozemy pozniej..ale wazne zeby zrobic to cholerne zamowienie... I na czym stanęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.06.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Mel się nie odzywa więc , pewnie nie doszli do konsensusu A ja informuję ,że od dziś mam już oficjalnie gaz!! Po południu kawka u mnie !!! A ja dziś lecę zamawiać tapetę do sypialni i dobrać do niej farbę. Chyba zamówię jeszcze żaluzję na próbę , którą zamontujemy np. w gabineciku / najmniejszy pokoik . Powli też zaczynam myśleć o firanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 05.06.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 oooo...firanki...ja już mam wszystkie kupione....tylko nie wiem co dać na okna 90/150 czy tez firanki czy może zasłony To ja się wpraszam na kawusię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.06.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Witam...milczalam bo jak w kazdy czwartek nie ma mnie w domu ...wracam po 12 Tak jak Ania pisze.. dzisiaj do temAtu podejde raz jeszcze... ale wybaczam mojemu mezowi to wszystko..on rozglada sie za tyloma rzeczami do domu, ze glowa mala.. ja tylko wysylam emaile, pytam, kaze poprawic umowe, kupuje, szukam..nigdy tak na necie nie siedzialam jak teraz przez ostatnie dni. Szukamy atrakcyjnej dla nas ceny na glikol do pompy cieply..a potrzebujemy go az 600kg skrzynki do rozdzielaczy zamowialm w sobote i do dzis dnia ich nie ma...chyba zadzwonie do tego sklepu z zapytaniem jak dlugo?? o gres pytalam 2 dni temu i niby na jutro ma dotrzec bo wczoraj wysylac mieli-a czy wyslali? z mniej stresujacych rzeczy zaczelam robic przygotowania do wnetrz...zakupy posciele i reczniki firanek niet bo nie chce tego miec u siebie ================================================================================================== ANIA :wave: WPRASZAM SIE NA KAWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaKarol 05.06.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Aniqa1982 pisałaś na forum u Izoldy: "Jeśli chodzi o poddasze użytkowe to też mamy zrobione w razie czego (choć na razie nie potrzebujemy)My mamy w stropie /w salonie wylany cieńszy beton , który wystarczy tylko w razie potrzeby wybić i powstanie otwór na schody ażurowe , drewaniane . Kąt dachu nie większy niż 35 stopni ,bo będzie zaburzona proporcja domu." Skontaktowałam się z projektantem i on twierdzi że nie da się tak zrobić schodów.... Trochę mnie tym zdołował Mogła byś mi dokładnie napisać w którym miejscu w stropie masz wylany cieńszy beton ? Bo nie bardzo wiem jak mam mu to wytłumaczyć Może jakieś fotki masz? Odradzał mi ten projekt jeśli chcę mieć poddasze użytkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.06.2014 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Popytam męża jak to u nas jest. strop jest równy i nic nie widać ze stryszku, że jest cieniej czy coś.Wieczorkiem odpowiem. Popatrz sobie ma projekt Colorado czy Kalifornia podobny chyba był do tego. Ja nie myślę robić poddasza,to jest takie zabezpieczenie w razie czego.Popatrz sobie u Mari ona ma schody w Wc i garderobie. Ja mogłabym mieć schody wzdłuż ściany z korytarzem. Edytowane 6 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 06.06.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 aniqa Kuchnie masz piękną .... bardzo mi się podoba biała połysk ... ale niestety M na białą się nie zgodził...."dom to nie apteka" (zresztą białych drzwi z tego samego powodu mieć nie będę) ale małymi kroczkami z drewnopodobnych frontów przekonałam go do szarych błyszczących, tzn on chce grafitowe... ja bardziej szare ale że zamawiać będę ja to wybiorę te co mi się bardziej podobają Ja miedzy innymi dlatego żeby uniknąć problemu z umowami wystąpiłam o nadanie numeru dla nieruchomości z domem ... no i po paru dniach dostaliśmy... no i mamy piękny numer 13 Ja tez mam mały wiatrołap i tez się zastanawiam na jedna ścianą w tapecie tylko własnie czy nie szkoda nowych ścian pod tapety .......... sprawa oczywista M jest przeciwny klejeniu tapet.... Wiecie słyszałam dobrą poradę od koleżanek w sprawie decydowania o wnętrzach, po prostu jak najmniej pytać M i decydować beż względu na to co powie M, ..... wiem wiem nie jest to łatwe ale pewne decyzje można w ten sposób przemycić .... no mi się białych drzwi nie uda ale kto wie może z szarych frontów na białe się uda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 06.06.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Hehe... ja do czasu budowy to nawet kolor bluzki konsultowałam z Darem a w trakcie urządzania parę zbrodni popełniłam wycinając go z procesu decyzyjnego no nie dało się inaczej. Konsekwencje też poniosłam, bo on czasem też się nie pytał, a za listwę ozdobną w kuchni między kafelkami nie odzywał się do mnie MIESIĄC czasu. Już byłam gotowa rozwód brać (bez kitu ). No ale jak jest wojna to nie może się obyć bez ofiar Najważniejsze, że kiedyś się to kończy! Aniqa - jesteś najbardziej na wylocie ze wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.06.2014 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 hej ja tylko na minutkę! podaje kawkę :)jeszcze skormniutka jest ale za to jaka pyszna ! :)::):)) Have a nice day !!!! http://i61.tinypic.com/1zgchvk.jpg Ps u mnie to mąż bardziej białą chciał !i nalegał http://i59.tinypic.com/2lbkx8g.jpg http://i59.tinypic.com/2ih18ck.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 08.06.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ps u mnie to mąż bardziej białą chciał !i nalegał Szczęściara! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 08.06.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Aniu powiedz jakiej wysokości masz szafki dolne i górne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.06.2014 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Szafki dolne -85cm.górne 210 cm.Do ok 24. 06. Musimy mieć panele skończone, ściany pomalowane, drzwi i klamki zamontowane. Biały montaż też. Ocieplenie prawie ukończone.Zostanie jeszcze malowanie elewacji w lipcu.Teraz muszę umyć okna bo straaaasznie brudne! No i na to wychodzi ze pierwsza parapetowa u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 08.06.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Piękna kuchnia, jak u nas będzie to w tym samym dniu się przeprowadzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.06.2014 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Hihi tak ci się spieszy? Ty masz już za to śliczne panele u Zuzi Edytowane 9 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.06.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 piję tę kawkę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 09.06.2014 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) A proszę , prosze ! na razie nie wypasiona , ale niedługo to zmienimy:) A wiecie co?dałam dooooopy Kupiłam sobie zlew stalowy , taki z powłoką LEN czy jak to sie nazywa i kurde trochę słaby jest.Dałam 390 zł i dopiero jak baterię dałam (mam ciężką stojącą - Modena-)to przy laniu wody bateria lekko się chwieje. Tzn tak wygląda jakby był zlew za cienki trochę. Niestety nie mogę go już oddać, bo wywierciliśmy otwory na baterię + dodatkowo na pompkę na płyn do naczyń. Mąż powiedział, że tylko jak tak to widze i wymyślam niepotrzebnie A za 420 zł był czarny taki jak Mel też chciała , tylko z tańszej półki właśnie i teraz żałuję,bo czarny super pasowałby:) Edytowane 9 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts