Ślężankaaa 15.06.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Aniqa Kuchnia wyszła bardzo ładnie Właśnie tak ją sobie wyobrażałam Kolorek na ścianie i tapeta super Przeprowadzka zbliża się dużymi krokami Widzę że prace wychodzą na zew. Fajny etap U nas okrutnie nosił się syf do domu do chwili ułożenia kostki Ja jakoś nadal na nasz dom (w którym brakuje tak naprawdę tylko podłogi w salonie i mebli) mówię budowa Nie mogę się przestawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 16.06.2014 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Dzieki Czyli już mieszkacie ? Wiem , że będzie się nosiło do domu i boje się,żeby nie zniszczyć paneli przy tarasie Do kostki jeszcze prawie 3 miesiące, no ale firma nie ma terminu wcześniej a my całej kasy:((Jakoś przebolejemy i będziemy uważać.. Ogród w przyszłym roku dopiero. W tym tylko trawnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.06.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 o w mordę - to przeprowadzka w lipcu?? no i jak się gotowało? patrząc sobie przez okienko na swoją posiadłość to musi być wspaniałe uczucie, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 16.06.2014 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Tak Karolina Za miesiąc mogę już mieszkać! Dzisiaj jadę po podkład pod panele i lecimy powoli z układaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 16.06.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Dzieki Czyli już mieszkacie ? Wiem , że będzie się nosiło do domu i boje się,żeby nie zniszczyć paneli przy tarasie Do kostki jeszcze prawie 3 miesiące, no ale firma nie ma terminu wcześniej a my całej kasy:((Jakoś przebolejemy i będziemy uważać.. Ogród w przyszłym roku dopiero. W tym tylko trawnik . Szczerze mówiąc u nas jakoś wszystko jest robione "od tyłu" więc nie wiem kiedy nastąpi przeprowadzka My kostkę robiliśmy rok temu ale taras zostawiliśmy sobie na później. Nie udało nam się od razu założyć trawnika a nie chciałam aby deski tarasowe które były w planach zostały zniszczone, dlatego dopiero w zeszłym tygodniu taras został ukończony Kupiłam sporo wycieraczek gumowych,które ułożyłam przy wejściu do domu i one trochę zapobiegały wnoszeniu ziemi do domu. Będzie dobrze Nawiasem mówiąc muszę skosić trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 17.06.2014 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Też zakupię wycieraczki gumowe i tyle.Jakoś muszę przeboleć ten okres . My taras robimy z palimei + kostka jak wyżej. Taras i wejście jest nisko ,więc będzie raptem 1-2 schodki. Tarasy z drewna sa przecudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 17.06.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Też zakupię wycieraczki gumowe i tyle.Jakoś muszę przeboleć ten okres . My taras robimy z palimei + kostka jak wyżej. Taras i wejście jest nisko ,więc będzie raptem 1-2 schodki. Tarasy z drewna sa przecudne Będzie u Was ślicznie, zobaczysz Pamiętam moją radość po zakończeniu prac brukarskich Teren wokół domu wygląda zupełnie inaczej My w ostateczności zdecydowaliśmy się na deskę kompozytową która jest w połowie na bazie wysokogatunkowego drewna Nie chciało nam się bawić w impregnację desek Nieskromnie potwierdzam że taras wygląda obłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 17.06.2014 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 No to może jakieś foto na chwilkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.06.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 ... My w ostateczności zdecydowaliśmy się na deskę kompozytową która jest w połowie na bazie wysokogatunkowego drewna Nie chciało nam się bawić w impregnację desek Nieskromnie potwierdzam że taras wygląda obłędnie koniecznie powiedz jak z nagrzewaniem tych desek na słońcu?? u nas jest taras od południowego-zachodu i też ma być z desek... z tego samego powodu co Ty stawiam na kompozyt... ale słyszałam że jest strasznie gorący - ja muszę mieć możliwość chodzenia GOŁĄ STOPĄ przez dzieci... jak faktycznie będzie kicha to będę musiała bawić się w impregnację No to może jakieś foto na chwilkę ? no no!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 17.06.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 (edytowane) No to może jakieś foto na chwilkę ? no no!! Z tym może być problem bo nie wstawiam fotek domu i jego otoczenia na forum a poza tym nie robiłam zdjęć bo jakoś nie było takiej potrzeby koniecznie powiedz jak z nagrzewaniem tych desek na słońcu?? u nas jest taras od południowego-zachodu i też ma być z desek... z tego samego powodu co Ty stawiam na kompozyt... ale słyszałam że jest strasznie gorący - ja muszę mieć możliwość chodzenia GOŁĄ STOPĄ przez dzieci... jak faktycznie będzie kicha to będę musiała bawić się w impregnację Na wyniki tego eksperymentu przyjdzie nam trochę poczekać bo na budowie nie bywam teraz często. Musimy poczekać na jakiś upalny weekend aby deski mogły się nagrzać Nie mam obaw dotyczących nagrzewania się tarasu bo my przy okazji robienia tarasu zainwestowaliśmy w zadaszenie tarasu i w gorące dni będziemy rozsuwać zadaszenie EDIT: taras mamy od południowej strony Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.06.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 No to może jakieś foto na chwilkę ? Z tym może być problem ... Tak coś obstawiałam, że łatwo nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 17.06.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Nie ma takiej opcji abym pokazała nasz dom na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.06.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Nie ma takiej opcji abym pokazała nasz dom na forum nie dziwie sie ja pokazalam..ale tez wiecej juz nic nie bedzie widac to jest etap gdzie mowie stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 18.06.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 nie dziwie sie ja pokazalam..ale tez wiecej juz nic nie bedzie widac to jest etap gdzie mowie stop. Ułamek zakupów do domu kiedyś pokazałam ale na tym się kończy ujawnianie Nie wyobrażam sobie aby obcy ludzie mogli "wchodzić" do naszego domu Oj dajecie do myslenia! Zaczynam dostrzegać coraz wiecej "świrstwa" . O czymś to świadczy że najbardziej poczytne wątki znikają z forum od dłuższego czasu. Znam za dużo historii ze złym zakończeniem które pokazują jakie mogą być konsekwencje takiego ujawniania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.06.2014 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 (edytowane) No tak myślałam Ślężanka Też się czasami zastanawiam czy nie usunąć całej budowy z forum... Póki co dodaje "jeszcze " fotki z układania paneli u córci. Kolory trochę przekłamane , bo fotki robiłam w nocy. http://i61.tinypic.com/157gk7o.jpg http://i59.tinypic.com/v58gap.jpg Panele Dąb Canyon i faktycznie wyglądają tak: http://i57.tinypic.com/zl3g2h.jpg Dziewczyny mam prośbę czy pomogłybyście mi skompletować meble dla córci z Ikei ? mam wybrane z Forte , ale jeszcze zastanawiam się nad Ikeą. Muszą być białe i mogą być na razie bez łóżka. Ja mam do Ikei ponad 200 km i to daleko dosyć jest . Kurde z każdej serii coś mi brakuje. Nie wiem czy coś uda mi się wybrać do 2600 zł? Chciałabym szafę + komodę +biurko + + regał na książki +półkę nad biurko + jeszcze coś na ubrania może być. HELP Edytowane 18 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 18.06.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 (edytowane) zestaw mebelków made by Ikea: 1. szafa BRIMNES 579zł http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/brimnes-szafa--drzwi__0176787_PE329567_S4.JPG 2. biurko + półka BESTA 339,99zł http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/besta-biurko__0178026_PE330998_S4.JPG tu bym dokupiła jeszcze małą komódkę na przybory szkolne i postawiła obok, albo pod biurkiem 3. komoda BRIMNES 379zł http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/brimnes-komoda--szuflady__0140507_PE300519_S4.JPG może być szersza a niższa też, ale ja wolę osobiście krótsze szuflady a ich więcej 4. regał na książki BESTA 155zł http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/besta-rega__0185207_PE337046_S4.JPG 5. łóżko BRIMNES 699zł http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/brimnes-rama-lezanki-z--szufladami__0159176_PE315614_S4.JPG w sumie: - bez łózka 1452,99zł - z łóżkiem 2151,99zł wybrałam z dwóch serii bo tak łatwiej besta jest totalnie gładka to zawsze do wszystkiego innego będzie pasowała, a brimnes mi się podoba (mam też taką komodę i szafę z poprzedniej serii) no i ??? Edytowane 18 Czerwca 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.06.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Ja najbardziej polecam Ci serię hemnes, tam jest chyba wszystko co wymieniłaś, ale to nie jest najtańsza opcja. Za to porządniejsza w porównaniu do innych białych (moim zdaniem ) Mam komodę hemnes i regały. Szafę aspelund (już wycofana, ale jest jakiś nowy odpowiednik). Łóżko malm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.06.2014 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Dzięki Karolina szafa jest rewelacyjna ! Biurko wolałabym z szufladką i półkami . Malm 379,99 http://i62.tinypic.com/o0qdde.jpg Komoda ta mi się bardziej podoba np. 399,99 zł http://i61.tinypic.com/29xcd43.jpg Ale czy z nóżkami będzie pasowała?szafa jest bez... regał 399zł http://i60.tinypic.com/14943v8.jpg edit: no ale ten regał za 199 też jest fajny .. szkoda ,że na żywo nie widziałam tych mebli... Nad komodą mogłabym dać lustro w białej ramie takie podłużne ,żeby optycznie powiększyć pokój? Edytowane 18 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Przyszlam pomachac lapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.06.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Ja tez odmachuję i podpowiedz coś jeszcze Wstępnie wybieram : - szafa Brimnes - komoda Brimnes - regał Besta (?)-szkoda ,że nie ma np z 2 dzufladami od dołu... - biurko Malm? Łóżko na razie odpada. A może jeszcze inne kombinacje? Edytowane 18 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts