asiazett 12.08.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Powiem Wam, że nie mam tego cokołu i czy ja wiem czy to się aż tak brudzi? Tuż pod mam opaskę z kamyczków i nawet jak pada deszcze to nie ma na elewacji zabrudzeń, bo te kamyczki są na tyle czyste, że nawet jak się od nich odbija i leci na elewację to tylko mokre, a nie brudne. Ostatnio na kamyczkach postawiłam kilka doniczek z ziemią (tak na chwilę ) i od nich faktycznie się nachlapało, ale my i tak co jakiś czas polewamy elewację, żeby ją przepłukać, bo nam psiury ją znakują A ogólnie to w planach myśleliśmy, że cokół będzie i planowaliśmy na niego płytkę a'la kamień elewacyjny. For example: http://www.sklep.euroglazura.eu/UserFiles/EGEN%20ELEWACJA/EGEN%20ELEW.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.08.2014 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Mój mąż tez na razie nie chce cokołu...zobaczymy , ale kamień super:)Podoba mi się A wracając do papierologii to wczoraj dostałam zawału!!!! Za mapkę inwentaryzacyjną końcową już budowy, zapłaciliśmy 500 zł !!!!!!!!!!! No chyba kogoś gdzieś pogieło! Do tej pory każda kosztowała ok 200-250 zł , a tu taki szok !I to wiem , że biorą drożej jeszcze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 13.08.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) a nie możesz na opaskę wybrac jednorodnego tego "marmolitu" czy jak to sie nazywa, jednolitych kamyczków ?? Bedzie kolor jak chcesz i zabezpieczenie Mówisz o takich granulkach malutkich ... no to jest opcja, byle tylko jednokolorowe było... Jednakże opcja bez cokołu z opaska z kamyczków jak na razie dla mnie jest najlepsza ... jak u asizett... Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.08.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 A wracając do papierologii to wczoraj dostałam zawału!!!! Za mapkę inwentaryzacyjną końcową już budowy, zapłaciliśmy 500 zł !!!!!!!!!!! No chyba kogoś gdzieś pogieło! Do tej pory każda kosztowała ok 200-250 zł , a tu taki szok !I to wiem , że biorą drożej jeszcze ... ja zapłaciłam 600 + papier od elektryka+ próba szczelności gazu+ kominiarz....zawał jeden wielki Mówisz o takich granulkach malutkich ... no to jest opcja, byle tylko jednokolorowe było... Jednakże opcja bez cokołu z opaska z kamyczków jak na razie dla mnie jest najlepsza ... jak u asizett... Jest opcja, mieszają z jakich chcesz "granulek":cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.08.2014 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 No dokładnie po prostu tragedia, a masz już certyfikat energetyczny???Bo nie wiem jeszcze ile to będzie kosztowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.08.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 No dokładnie po prostu tragedia, a masz już certyfikat energetyczny??? Bo nie wiem jeszcze ile to będzie kosztowało... My dostaliśmy razem z domem ( kupiliśmy od dewelopera razem z papierami) Ceny sa różne , zobacz na all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 13.08.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Nie załamujcie mnie tymi papierkami odbiorowymi i kosztami!!!! toż to szok takie pieniądze płacić!..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.08.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Nie załamujcie mnie tymi papierkami odbiorowymi i kosztami!!!! toż to szok takie pieniądze płacić!..... mnie to wyszło 1100 zł bez certyfikatu który miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 13.08.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Aniqa My też nie mamy cokołu tylko mamy wysypany grys granitowy i potwierdzam słowa Asi że elewacja się nie brudzi Świadectwo energetyczne kosztowało nas 500 zł, kominiarz 500 zł, za mapkę płaciliśmy 500 albo 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 13.08.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Boszzz przeraziły mnie te ceny...na początku budowy same projekty trzeba było robić i to był spory wydatek (jak dla mnie) a teraz na odbiór zebrać całą papierologię to też trza poświęcić około 2tys.... Ja na razie o tym nie myślę, jesień-zima u nas będzie to na topie ale dobrze wiedzieć co ile kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.08.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Witam w koncu w domku...co jest tutaj na tapecie ? czytam i czytam i widze same cyferki...ehh wezcie bo mnie normalnie cofa od nich... ja sie moge pochwalic ze mam nadany nr domku i dzieki temu numerkowi zmienilam taryfe w elektrowni (z tego najjjjbardziej sie ciesze, bo pompa juz pracuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 13.08.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Witam w koncu w domku...co jest tutaj na tapecie ? czytam i czytam i widze same cyferki...ehh wezcie bo mnie normalnie cofa od nich... ja sie moge pochwalic ze mam nadany nr domku i dzieki temu numerkowi zmienilam taryfe w elektrowni (z tego najjjjbardziej sie ciesze, bo pompa juz pracuje) Mmeliska Gratulacje :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.08.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Mmeliska Gratulacje :hug: ojj tak.... dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.08.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Witam w koncu w domku...co jest tutaj na tapecie ? czytam i czytam i widze same cyferki...ehh wezcie bo mnie normalnie cofa od nich... ja sie moge pochwalic ze mam nadany nr domku i dzieki temu numerkowi zmienilam taryfe w elektrowni (z tego najjjjbardziej sie ciesze, bo pompa juz pracuje) hej ho kochana, co tam u Ciebie ?? co nowego w domku, chwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.08.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Hej Ivy co nowego pisalam wyzej... plus niedokonczona kuchnia... (skoncza ja po 20stym jak ludziki wroca z urlopow) no i kilka innych rzeczy,ale nie ma sie czym chwalic...predzej za rok jak sie na to zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 15.08.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Widać co miasto to inaczej.. My za certyfikat daliśmy 250 , kominiarz 180, za to mapki końcowe 700.... Na szczęście wszystko załatwiałam na bieżąco , to tak nie bolało... Ania Wszystko pięknie, cokoliki też Ja jeszcze nie mam, muszę na nie nazbierać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.08.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 U mnie ceny podobne jak u Renaty Ania, jaki w końcu kolor elewacji wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 16.08.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 U nas też ceny podobne mapa - 800, świadectwo energetyczne - 300. Pod koniec budowy niestety jest to załamujące:bash:. Ale prowadzi do najważnieszego papierka w czasie całej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 16.08.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Coraz bardziej mnie kusi elewacja bez cokołu .... skoro dziewczyny piszą że przy opasce żwirkowej eliminuje się brudzenie to dla mnie bomba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.08.2014 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Aniqa My też nie mamy cokołu tylko mamy wysypany grys granitowy i potwierdzam słowa Asi że elewacja się nie brudzi Świadectwo energetyczne kosztowało nas 500 zł, kominiarz 500 zł, za mapkę płaciliśmy 500 albo 600 zł. My już mamy zamówioną firmę na połowę września do odbojówki i będzie jednak z kostki , bo musimy to zrobić.. takie wymogi niestety . Witam w koncu w domku...co jest tutaj na tapecie ? czytam i czytam i widze same cyferki...ehh wezcie bo mnie normalnie cofa od nich... ja sie moge pochwalic ze mam nadany nr domku i dzieki temu numerkowi zmienilam taryfe w elektrowni (z tego najjjjbardziej sie ciesze, bo pompa juz pracuje) Mel gratuluję Ci Kochana ! Ja też mam numer domku Widać co miasto to inaczej.. My za certyfikat daliśmy 250 , kominiarz 180, za to mapki końcowe 700.... Na szczęście wszystko załatwiałam na bieżąco , to tak nie bolało... Ania Wszystko pięknie, cokoliki też Ja jeszcze nie mam, muszę na nie nazbierać. Pozdrawiam Wszystko dopiero będzie piękne , bo na razie to jest to co musi być U mnie ceny podobne jak u Renaty Ania, jaki w końcu kolor elewacji wybraliście? Asia kolor na razie taki wybrany podobny do Twojego tego jasnego Greinplast ( zaraz poszukam koloru z palety) Wczoraj zaczął mąż malowac jedną ścianę to dzisiaj wkleję fotkę Kolor ma być coś jakby kawa z mlekiem , ale po gruncie widzę że trochę wpada w taki "róż" No ale to tylko grunt , więc możemy ciemniejszą wybrać farbę o ton np. Zobaczymy jak wyjdzie na całości , bo na razie tylko kawałek pomalowany ... Ale i tak super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts