Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Róże w ogrodzie M95 L by Aniqa1982

aniqa1982

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć:)

Mam nadzieję , wieczorem wstawię fotki :)

Tak sobie myślałam ,że może dać taki kamień na cokół?

Widziałam ostatnio fajne ogrodzenia z kamieniem tzw. Gabiony.

Co Wy o tym myślicie?

Fajne to to czy może dać sobie spokój?

http://i61.tinypic.com/rksqqs.jpg

http://i58.tinypic.com/2mnngyh.jpg

No właśnie nie do każdego domu pasują gabiony. Mnie osobiście się podobają ale do nowoczesnych brył. Przy klasycznych trochę to....ni w 5 ni w 10 :no:

Na cokół taki kamień to chyba nie bardzo bo one są spore i nierówne :roll:

Edytowane przez Ślężankaaa

Nie myślałam położyć taki kamień lub płytki kamieniopodobne na cokół + takie ogrodzenie ....

:confused:

???

Kurde , ale może nie będzie to fajnie wyglądało , bo my chcemy kostkę wokół domu taką w kolorze brąz - cegła.

Żeby nie wyszło potem , że jest masło maślane .:( czyli misz masz nie pasujący razem do siebie.

Może sobie daruję takie pomysły..

Nie myślałam położyć taki kamień lub płytki kamieniopodobne na cokół + takie ogrodzenie ....

:confused:???..Kurde , ale może nie będzie to fajnie wyglądało , bo my chcemy kostkę wokół domu taką w kolorze brąz - cegła.

Ten kamień nie nadaje się na cokół bo za bardzo będzie wystawał za elewację :no:

Moim zdaniem jeśli będziesz miała kostkę betonową to lepiej będzie wyglądał cokół z płytek imitujących kamień. Widziałam wielokrotnie na żywo takie rozwiązanie i wygląda fajnie :yes:

Żeby nie wyszło potem , że jest masło maślane .:( czyli misz masz nie pasujący razem do siebie.

Może sobie daruję takie pomysły..

Mnie się nie podoba pomieszanie kostki betonowej z granitową :no: Więcej nie znaczy zawsze lepiej ;)

O kostce myśleliśmy coś w tym rodzaju :

http://i59.tinypic.com/ixyuf4.jpg

Może być ciemniejsza. A wczoraj mąż przywiózł próbki płytek i dziś dodam fotkę z tym kolorem i z nimi .

Same ocenicie :D

Mnie się podoba pomieszanie takich kostek ,ale delikatnie , jeden pasek albo 2 na obrzeżach .

Ogólnie nie podobają mi się takie esy-floresy na większych powierzchniach.

edit:

Mel komin mam z klinkieru, a to już mi się nie podoba...

No żałuję do dziś ,że nie przekonałam mojego męża na czarny lub antracytowy dach :cry:

Tak mi się podobają takie , ale mój wolał słuchac rodziców i koniec .

Bo wszyscy stwierdzili , że jak można dac okna brązowe ( takie od początku chciałam )do czarnego dachu?!

yyyyy................. :wtf:

No ale....

Cześć:)

Mam nadzieję , wieczorem wstawię fotki :)

Tak sobie myślałam ,że może dać taki kamień na cokół?

Widziałam ostatnio fajne ogrodzenia z kamieniem tzw. Gabiony.

Co Wy o tym myślicie?

Fajne to to czy może dać sobie spokój?

http://i61.tinypic.com/rksqqs.jpg

http://i58.tinypic.com/2mnngyh.jpg

Ja uwielbiam gabiony i część małej architektury ogrodowej to będą gabiony, nad ogrodzeniem się też zastanawiam, ale nad samą podmurówką z gabionów a góra tylko metalowe przęsła....

No żałuję do dziś ,że nie przekonałam mojego męża na czarny lub antracytowy dach :cry:

Tak mi się podobają takie , ale mój wolał słuchac rodziców i koniec .

Bo wszyscy stwierdzili , że jak można dac okna brązowe ( takie od początku chciałam )do czarnego dachu?!

yyyyy................. :wtf:

No ale....

My mamy antracytowy i nie wyobrażam sobie innego ... szkoda że się nie dał przekonać ale cóż inne kolory też ładne jak się do nich dobierze odpowiednie detale :)

DSC_0668.jpg

DSC_0669.jpg

DSC_0667.jpg

Pierwsze fotki z gruntowania ścian. :)

Kolor przekłamany trochę i chyba przyciemnimy i tak przy malowaniu potem , bo wpada w morelkowy jakby a miał być kawa z mlekiem.

Robiłam zdjęcia wieczorem telefonem i nie widać zbyt dobrze.

Na dole 2 przykładowe płytki na cokół , mi osobiście jak jużto podoba się bardziej ta z prawej .:)

Edytowane przez aniqa1982