asiazett 20.08.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 zdecydowanie ładniejsza ta z prawej , bo ta z lewej :no: Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.08.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Z prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.08.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 ja tez jak juz wybierac to ta z prawej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.08.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Aniqa, gabiony są przede wszystkim drogie Mi też się bardzo podobają To raczej rzecz względna Wszystko zależy od tego ile mb ma frontowe ogrodzenie i ile ktoś chce przeznaczyć pieniędzy. Są też gabiony II gatunku i one są tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.08.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Czyli ile kosztują takie tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.08.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja widziałam za 250 zł albo 270 zł. Nie pamiętam dokładnie bo nie interesowało mnie to tak bardzo. Do naszej bryły nie pasują gabiony Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.08.2014 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Dodatkowo tych płytek to sobie myślę ,że nawet jakbyśmy zrobili grafitowa kostkę a nie brąż to pasowałoby razem nie ? A jak myślicie ?Do naszego domu pasują gabiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.08.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Nie za duże szaleństwo: cokół z imitacji kamienia, kostka betonowa w takim kolorze jaki pokazałaś + naturalny granit w gabionach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.08.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) ...naturalny granit w gabionach?? a czy gdzieś było mówione że to ma być granit w nich?? edit przecież można tam i innych kamieni nasypać: http://www.devoran-garden-gabions.co.uk/images/slide1.jpg http://www.metpartner.pl/_foto/bandera/gabiony_3.jpg do wyboru-do koloru http://www.dlazbasm.cz/images/uploaded/168030.jpg a dla domku w lesie opcja po taniości z znalezionych szyszek i kory http://6.g.infor.pl/p/_files/195000/szyszki_i_kora_4.jpg do tych koszy się sypie co tam komu pasuje, na co go stać ja strasznie love te gabiony, my zrezygnowaliśmy ostatecznie z tego pomysłu na front - ale jakiegoś małego sobie gdzieś wcisnę na ogródku może Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.08.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ja widziałam za 250 zł albo 270 zł. Nie pamiętam dokładnie bo nie interesowało mnie to tak bardzo. Do naszej bryły nie pasują gabiony Do tego wypełnienie jest osobno. Według mnie to drogo Karolina, ja chyba mam coś dla Ciebie gabionowego do ogrodu, do tego DIY. Poczekaj, poszukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.08.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Jes yt ys... http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/What_Ya_Got_2-1_zps8b27f67b.jpg No w sumie podobne do Twojej pierwszej inspirki. Z drewnem nawet fajniejsze - klawe ławeczki dla młodzieży... wokół ogniska... Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.08.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 a czy gdzieś było mówione że to ma być granit w nich?? Tak sobie przyjęłam bo dla mnie gabion = granit Moim zdaniem najładniej wygląda przecież można tam i innych kamieni nasypać - takich by pasowały do cokołu i kostki taki luźny pomysł - trzeba by wybrać konkretne kolory i przypasować - a nuż będzie pasowało Sama jestem ciekawa jaki aby pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.08.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Do tego wypełnienie jest osobno. Według mnie to drogo : No wiadomo że jeszcze wypełnienie Tona kamienia nieregularnego do nas to ok. 100zł netto + 900 zł transport. EDIT: My za m2 szarej kostki płaciliśmy 230zł netto. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.08.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 ... No w sumie podobne do Twojej pierwszej inspirki. Z drewnem nawet fajniejsze - klawe ławeczki dla młodzieży... wokół ogniska... właśnie takie miejsce na ognisko planuję jak już moja młodzież dojrzeje tam na polu przed domem - tam będzie ich królestwo Tak sobie przyjęłam bo dla mnie gabion = granit Moim zdaniem najładniej wygląda ... Sama jestem ciekawa jaki aby pasował hehehe w pierwszej chwili mi też ma myśl przychodzi od razu granit - mi też najbardziej się takie podobają i mało tego... powiedziałam że jak mamy mieć to kostki mają być ułożone na sobie równo a nie wrzucone i poprzekręcane jak leci - Ł zwątpił i odstąpiliśmy od tego pomysłu, choć on sam na to wpadł i bardzo takie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.08.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 uwielbiam gabiony szkoda ze u mnie nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.08.2014 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) łaaaaaaaaaaaaaaaaałłłłłłł!!!! JAkie fajowskie wypełnienia! szyszki nawet !niezłe! Ale kurde strasznie to wychodzi drogoooo A powiedzcie mi , bo tak gadacie czy pasuje zcy nie . Czy do naszego domku pasuje czy nie ? Jak myślicie??? Zaraz poszuklam fotki całego domku Ślężanka na pewno wszystko musi być przemyślane i wykonane ze smakiem podoba hihi To są tylko takie pierwsze przemyslenia , bo za 2-3 tyg. ma być firma od kostki i muszę się zdecydować na kształt i kolor ,ale żeby wybrać to , to muszę też wybrać coś na cokół , który chciałąbym żeby pasował do ogrodzenia , którego jeszcze nie mamy , a będzie robione w przyszłym roku raczej. Hahahaha Takie masło maślane jak widać Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.08.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 To skoro o cenach to też Ci Aniqa powiem co pamiętam... Kostka granitowa kosztowała nas jakieś 220 zł za tonę + transport. Standardowa cena to bardziej od 300 zł wzwyż. Z tony wychodzi jakieś 6 - 8 m2. Ułożenie kostki granitowej to 80 zł/m2. Kostka betonowa kosztuje powiedzmy w okolicach 45 zł/m2 (producent Kaczmarek był nam polecany). Ułożenie kostki to było jakieś drugie tyle - też za m2. No i do tego dochodzą materiały: żwir, piach, cement, klej, obrzeża (liczone za m bieżący)... No zbiera się tego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 20.08.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Nas m2 (podbudowa, kostka, robocizna) wyniósł ok. 167 zł. Poniżej wydajności kostki granitowej. U nas się to sprawdziło:yes:Rozmiar:Kostka 4/6cm 6/8cm 8/10cm 15/17cm kostka granitowa szara 8.0m2 6.5m2 4.5m2 2.7m2 kostka granitowa szaro-ruda 8.0m2 6.5m2 4.5m2 2.7m2 kostka granitowa czerwona 7.8m2 6.2m2 4.2m2 2.2m2 kostka granitowa czarna 7.5m2 6.0m2 4.2m2 2.0m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 20.08.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Nawiązując jeszcze do gabionów to można je DIY i wtedy na pewno są tańsze ... jeśli będziemy robić gabiony to na pewno DIY bo na inne na 100%%%% nas nie stać, zresztą wiele rzeczy robimy z M samodzielnie, tak że nawet bym nie pomyślała o kupowaniu gotowców ;-P, a wypełnienie ... rzecz gustu , mnie się bardzie podobają takie zwykłe nieregularne kamienie typu kliniec czy jak się toto zwie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 21.08.2014 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 I pomyśleć że mieliśmy do oddania kilka ton granitu który został nam z ogrodzenia i wręcz prosiłam aby ktoś łaskawie wziął go za darmo Mogłam od razu szukać fanów gabionów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts