aniqa1982 26.08.2014 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 cześć ! dziewczynki przestawiłam się bez trudu !! Mieszka się suuuuper :)Krzatam się jakbym mieszkala nie wiem ile:lol2: Serducho skacze za każdym razem jak wchodzę do domku Mari jeszcze nie mamy parapetów , ale właśnie się zastanwimy jakie wybrać.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.08.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 ja mam z blachy zewnętrzne parapety - kolor taki jak dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.08.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 my mamy tytan cynk... tez pod kolor okien i dachu Aniu super wiesci, od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.09.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Dziewczyny tak sie zadomowilam , ze tylko gotuje piore i ...... o zgrozo .....................piekę !!!!!!!!!!! Dżizas! Caly ten tydz jestem w domku i nie mam czasu na nic! haha Teraz przymierzamy się do kostki i niestety ekipa miała byc za tydzień a okazalo się w tym tyg ,że bedą za 3 !!!!!!!!!!!:bash: no kurde !!! ale tych wlasnie chcemy , bo widzielismy jak pracują a poza tym kto mi tak szybko przyjdzie teraz/? ehhh Musimy przełknąć tę gorzką wiadomośc , ale mamy czas na zastanowienie się nad poważnym dylematem !! Otóż : kostka miała byc tylko wokół domu -tj. odbojówka + chodnik do furtki+taras + wejście . ( ok . 70 m2) Cały wjazd od ulicy do garażu (to jakieś 50 metrów !) miał być z krawężników + kamień . ( ok 150 m2) Teraz zastanawiamy się czy może też wjazdu nie zrobić z kostki , ale to już jest ogromny wydatek w tej chwili i po prostu zostaniemy na 0 zł . A jeszcze musimy jakoś poprawić ogrodzenie z przodu + wiadomo zima za niedługo i opłaty za ogrzewanie dojdą. Tak sie zastanawiamy , czy zrobic kostke wszedzie czy za kilka lat po prostu sie dokończy? Ale teraz kamien tez wyjdzie kilka tysięcy i w sumie za kilka lat kostka dalej następne kilkanascie tysi. :bash: Ale kamień stanowiłby już dolną warstwę i tylko poszłaby podsypka cementowa i kostka. Wiec mniej kasy. Sami juz nie wiemy czy zrobic to teraz i zostac z niczym? czy po trochę i jezszce coś innego za t kasę zrobimy? HELP ! poradzcie cos:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.09.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Hej:) Skoro kamień się nie zmarnuje, to zrobiłaym tylko kostkę wokół domu, a dojazd tymczasowy. Zawsze znajdą się jakieś ważniejsze sprawy, niż podjazd, który jak by nie było będzie przejezdny, tylko niedokończony;) Znam ten ból cenowy - od bramy wjazdowej do garażu mam 75 m! ale nie mogę tego podzielić na etapy, bo niestety wszystko jest ze sobą połączone, a podjazd przecina drogę wyjścia z budynku. Idź kup ładne duperelki, a kostka jak kocha, to poczeka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 05.09.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 cześć ! dziewczynki przestawiłam się bez trudu !! Mieszka się suuuuper :)Krzatam się jakbym mieszkala nie wiem ile:lol2: Serducho skacze za każdym razem jak wchodzę do domku Mari jeszcze nie mamy parapetów , ale właśnie się zastanwimy jakie wybrać.. ? Witam ,gratuluję przeprowadzki i łatwego zaklimatyzowania się w nowej przestrzeni:)Jeśli chodzi o parapety to ja mam z blachy ,tylko tej grubszej.Są bardzo sztywne, w kolorze okien- orzechowe.Bardzo jestem zadowolona:) Pozdrawiam cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.09.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Tak sobie myślę, że kamyczkowy podjazd może się okazać całkiem praktyczny i ładny jeśli będzie prawidłowo wykonany - spięty krawężnikami i ubity, żeby te kamyczki nie wyskakiwały za każdym razem. Jeśli jest taka opcja brana pod uwagę to chyba podobnie jak dziewczyny skorzystałabym z niej Mam chyba sąsiadów co mają kamyczki docelowo. Nie wiem na ile nie jest to uciążliwe, ale wyglądowo to całkiem spoko, może się przejdę i zrobię cichociemne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.09.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 (edytowane) p.s. my mamy grys przed bramą - od bramy do ulicy. Tylko błąd, że nie zrobiliśmy od razu krawężników, bo się brzydko z trawą łączy, ale ogólnie to jest całkiem spoko I fotki z netu: http://pu.i.wp.pl/k,MTE4ODY2MzUsNDYwODYxMTA=,f,3006.jpg http://www.iletokosztuje.info.pl/wp-content/uploads/2013/10/photo07.jpg http://pu.i.wp.pl/k,Njc0ODc3NzUsNDY1ODExMzU=,f,podjazd_dla_samochodu http://www.maopalek.mojabudowa.pl/pliki/maopalek/image/podjazd/img_1767.jpg http://www.miski.mojabudowa.pl/pliki/miski/image/miski%20zdjecia/2012-05-26_13_04_03.jpg Wg mnie wygląda bardzo schludnie i nowocześnie Edytowane 5 Września 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Asia dobrze prawi... my u siebie tez w planach mamy jakis tluczen, ubic go, zagescic i niech sobie przez jakis czas bedzie, dopoty nie nazbieramy na konkrety oczywiscie bedzie maly problemik-slady po butach w domu ale nie bedzie wpadania w bloto... lepsze to niz blotecko w progu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.09.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 nic mądrego już ja nie napiszę u nas też jest masa kostki do położenia ok 200metrów to sam podjazd pod garaże + chodnik od futrki i dookoła domu na metr gdzieś... o zgrozo! na pewno nie będzie tego przed zamieszkaniem, bo nie ma na to kasiorki na Waszym miejscu bym zrobiła właśnie tą opcję tańszą która się potem przyda i tam pod kostkę, więc nie będzie to potem do rozebrania i wywalenia... albo jak prawią dziewczyny zostawić te kamyczki na zawsze - choć do mnie to nie przemawia osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 albo jak prawią dziewczyny zostawić te kamyczki na zawsze - choć do mnie to nie przemawia osobiście ja tego nie napisalam, ze na zawsze... na jakis czas az beda gotowi na zalozenie kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 05.09.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Aniqa powiem z własnego doświadczenia. Ja bym się zdecydowała na położenie kostki tam gdzie planowaliście a podjazd przygotowała pod ułożenie kostki w przyszłości. My robiliśmy od razu całość ale po jakimś czasie ubzdurało mi się dołożenie dodatkowych m2 (nie posłuchałam męża aby od razu zrobić dodatkową ścieżkę) i od nowa był syf - ziemia z korytowania, tłuczeń itd. Ja bym nie chciała dwa razy przechodzić przez takie roboty ziemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.09.2014 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Dziewczyny dzięki za porady , widzę że każdy za kamieniem. Chyba faktycznie tak zrobimy .... Ciągnie mnie , żeby zrobić już raz a dobrze , ale późniejszy brak kasy mnie przeraża. Dojdą jeszcze wyższe rachunki za gaz co miesiąc (ogrzewanie ). Ps a wiecie , że stan licznika wysyłam sms em do Gazowni, bo miałam do wyboru sms albo gadka przez tel z jakąś gadającą pocztą ????? co to nie wymyślą hehe Nie zgodziłam się na prognozy i sama podaję licznik co miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.09.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Nie zgodziłam się na prognozy i sama podaję licznik co miesiąc. ja tez tak mam i sobie bardzo chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.09.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 ... Nie zgodziłam się na prognozy i sama podaję licznik co miesiąc. Słusznie Z prądem też tak zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.09.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Aniu, u nas jest jeszcze opcja internet oprocz sms'a mowie o pradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 09.09.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Oo a nie wiedziałam że w prądzie tez tak jest.W Pge chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.09.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 yyy mialam na mysli NO nie wiem jak w PL..nie zerkalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 09.09.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Ja jestem w tauronie i można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 10.09.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 no z tego co się dziś dowiedziałam to w PGE Obrót S.A. tego nie ma.No ale cieszę się ,że i tak zminiłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts