lukasz69karolina 04.12.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 dawaj przepis bo też muszę zrobić, a nie mogę się zebrać... jeszcze ciasteczka korzenne są fajne, ale gdzieś przepis posiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.12.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Ivy ja mam takiego hopla całe życie hahaha , ale uwielbiam to i już . : ja tez uwielbiam, i mam zachomikowane różne różności świąteczne wczoraj z pod biurka w pracy wyciągnęłam szklany pojemnik w kształcie choinki na ciasteczka kupiony....7.08.2013 ...to w kontekście chomikowania i kupowania rożnych różności wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.12.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 no to niezle Ivy ciekawi mnie Twoj wyraz twarzy jak go zobaczylas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.12.2014 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Haha biurko w pracy? jesteś lepsza ode mnie chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.12.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Haha biurko w pracy? jesteś lepsza ode mnie chylę czoła przez moją przestrzeń pod biurowa przewinęło sie mega duzo rzeczy lampy, baterie, lataernki, pościel i wszystkie inne gafzety. niektóre byly tam jak widac dosc długo Bylo to jedyne bezpieczne miejsce jak juz w mieszkania przed przeprowadzka nie chciałam chomikowac na na budowie szaleli fachowcy majacy w poważaniu napis "szklo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.12.2014 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Jutro podam przepis na pierniczki Karola! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.12.2014 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) http://i62.tinypic.com/2udx8va.jpg Takie coś powstało u córci pierwszy raz malowałam z szablonu i trochę widać, ale i tak jest nieźle Przepis na pierniczki : 50 sztuk 2 łyżki miodu 2 łyżki masła 1/4 szkl cukru trzcinowego / może być zwykły tez 1/2 opak.przyprawy do piernika Skórka z pomarańczy To wszystko rozpuścić w rondelku. 1,5 szkl.mąki 1 całe jajo 1 łyżeczka sody rozpuszczona w 1 łyżce śmietany. Szczypta soli. Zmiksować maczne składniki z lekko ciepłą masa z rondelka. Zawinąć w folię i do.lodówki na 1-2 godz. Rozwałkować na ok 4 mm, wykrawac i piec 10-11 min w 180'C. Ja dałam je do puszki.jak ostygly to stwardnialy. Na święta ozdobimy Edytowane 15 Grudnia 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.12.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 dzięki Aniu za przepis - ale za późno rano wczoraj robiłam już pierniki... wyguglałam jakiś przepis i jazda musiałam coś zrobić z glutami, bo byłam z nimi w domu... wczoraj pierwszy dzień od 1 września opuściły zajęcia w przedszkolu do tej pory się trzymały dzielnie wszystkich chorobom... teoretycznie teraz też by mogły chodzić bo tylko lekko katarek mają i sporadycznie coś kaszlną, ale zatrzymałam je w domu by nic mocniejszego nie podłapały od innych zaglucnych na potęgę dzieci! bo takie tam rodzice przyprowadzają a dziś mnie dopadło na maxiora ledwo mówię, głowa mi pęka, gardło pali... buuuuuuuu ps. piękne kwiatuszki kiedyś też malowałam z szablonu wzorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 12.12.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Karoślina żyjesz? Mam nadzieję, że lepiej się czujesz u mnie dziś strasznie wieje!! Brrrrrrr chyba Aleksandra do nas dotarła wieje jak cholercia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 12.12.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Ja zyje..ledwo ale zyje od 2 tyg deszcz..a ten tydzien na przemian z gradobiciem..wiatrzyska to norma... Witam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 13.12.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Hay Aniu:D Ja nadal czekam na fotki twoich dekoracji świątecznych:yes: a tymczasem mam prośbę Powiedz mi jaką wysokość ma twoja lodówka:D? Wy nad lodóweczką macie pawlacz chyba?? Mogłabyś mi to pokazać tzn zrobić zdjęcie? Bo planujemy zmienić jakoś kuchnie...tzn ulepszyć ją. A że lodówka jest na końcu mebli i strasznie ją widać chcemy zrobić jakąś półkę nad lodówką lub pawlacz tak żeby ją zcalić z meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 15.12.2014 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Cześć Mel !:* u nas już przestało wiac a od dwóch dni 9'C!! jak wiosna normalnie!co za dziwna podoga.... Mari lodówka jest wstawiona jakby w meble .chyba mamy ok 170 cm. Miała być do zabudowy ale byliśmy zmuszeni zabrac swoją starą z poprzedniego mieszkania , ale chyba już nie zabuduję nowej . Te wolnostojące mają więcej miejsca chyba. Nie są tak wąskie. Nad lodówką njest szafka a obok słupek z piekarnikiem. Meble mamy jak pamiętam na wysokość ok 2,10 m, Jutro postaram się wrzucic fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 22.12.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Mam pytanie na jakiej wysokoci macie włączniki do światła bo nasz elektryk zaproponował 110 albo 130 ale nie wiem czy to nie za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.12.2014 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Szyszunia włączniki mamy na wysokości 110 cm a gniazdka ok 25 cm.wysokości wygodne. Jedynie w garderobie gdzie prasuję ubrania to mnie wkurza, że gniazdko tak nisko.A tak poza tym jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.12.2014 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 (edytowane) http://i62.tinypic.com/biqe8k.jpg http://i60.tinypic.com/25yw55c.jpg http://i60.tinypic.com/1z58661.jpg http://i59.tinypic.com/2rc25ua.jpg http://i62.tinypic.com/rbjjix.jpg Wesołych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim !!! http://i60.tinypic.com/2reilu8.jpg Edytowane 24 Grudnia 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 03.01.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Aniqa, pięknie u Ciebie Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.01.2015 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Witaj Iza :) Dziękuję i wzajemnie U nas pierwsze miesiące ogrzewania domu gazem i pierwsze " wrażenia " Ogrzewać zaczęliśmy w pażdzierniku ale tak faktycznie kocioł jest już ustawiony non-stop :" (tzn. włącza się sam kiedy temp. spadnie ) od listopada. Mogę podać wstępne zużycie gazu : noc- 18,8 "C , a w dzień 21-22 "C - pażdziernik 2014 - 67 kubików - 170 zł ( ok 70 zł na gotowanie i mycie) - listopad 2014 - 113 kubików - 265 zł - ( ok 80 zł na gotowanie i mycie) - grudzień 2014 - 155 kubików - 342 zł ( ok 120 zł liczę na świąteczne gotowanie i gości ) no i juz mrozy do - 17 'C. Ciepło trzyma dośc długo, ale teraz podłogówkę dałabym w całym salonie ,a nie tylko hallu ,wiatrołapie,łazienkach,korytarzu A najlepiej to wszędzie :)W sypialniach jak grzejniki ostygną to robi się trochę chłodno , a tam gdzie podłogówka czyli wszędzie indziej to jest ciepełko Ogólnie często nas nie ma w domu i nie muszę się martwić , żeby zapalić w piecu:cool: Edytowane 11 Stycznia 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 06.01.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witaj Aniu:) Co do kosztów zużycia gazu to nie mam pojecia czy dużo czy mało;) Odnośnie podłogówki w całym domu to mam takie samo odczucie jak ty. Teraz to już bym poszalała i w całym domu bez wahania zrobiła podłogówkę Piec nie podaje wody na grzejniki a podłoga jest nadal ciepła. Ale coż - przegapiliśmy;) możemy sobie tylko pluć w brodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.01.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Teraz to już bym poszalała i w całym domu bez wahania zrobiła podłogówkę Cały dom w podłogówce to najlepsze co mogliśmy zrobić , jestem super zadowolona z tej decyzji :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.01.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 a Mmeliska mowila.... ja mam za soba rachunki za prad, ale dom jeszcze nie byl docieplony na poddaszu..wiec porownac nie ma jak.. teraz ocieplenie poddasza skonczone wiec mozna bedzie robic kalkulacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts