lukasz69karolina 06.01.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 oj też bym tak zrobiła... w pokojach na deskach w miejscu gdzie idą rurki do grzejnika jest megaaaaaaaa zarąbiście cieplusio siedziałam tam zadkiem i skręcałam szuflady i aż żal mi było wstawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.01.2015 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Karolinaaaaa szkoda mi teraz!!!! ;p a Meliska mówiła!! haha ja codziennie rano chodzę po domku boso:) i mówię nieraz mojej Młodej jak malutego coś i lezy sobie na podłodze : Idź kochanie na płytki! Będzie co cieplej! ? Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.01.2015 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Skoro nowy rok rozpoczęty , powoli zaczynam myśleć o .....wiośnie i ogrodzie Ogród będzie robiony od podstaw , więc masaaa pracy przed nami. Na taras chciałabym jakąś fajną kompozycję , żeby postawić z dwóch stron i lekko zasłonić. Albo będą to donice albo 2 skrzynie , po jednej z każdej strony. Na pewno musi być coś wyższego jakiś iglak taki żeby nie rósł zbyt wysoki + coś kolorowego , pachnącego wieczorami i anty-komarowego Wklejam jeszcze jedną roślinę , która mi się spodobała. trzmielina oskrzydlona http://i60.tinypic.com/so4izs.jpg No tak , ale nim kupimy krzewy i zasiejemy trawnik, to musimy wcześniej kupić bramę i furtkę , bo są tylko słupki i siatka ogrodzeniowa. Myśleliśmy wstępnie o ogrodzeniu z gabionów połączonych z przęsłami panelowymi. Ale ponieważ na razie mamy frontowe ogrodzenie z czarnej siatki i czarnych słupków, to na razie chyba zrobimy tylko panelową bramę i furtkę . Może coś takiego ? http://i62.tinypic.com/2hzo6xs.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.01.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Bardzo ładne, też takie planowałam. Ciekawa jestem wyceny Bo właśnie z tego powodu u nas ogrodzenie jest panelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.01.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 bardzo piękniusie też w tym typie będzie u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.01.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 siii potwierdzam U nas tego typu będzie brama + bramka/... kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 12.01.2015 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Wiecie co,mój mąż zdecydował się sam coś takiego zrobić! mówi ze wyniesie nas to ok 800 z??! yy juz dziś zrobił rozeznanie w materiale. Widziałam jeszcze bramę z tych profili ułożonych nie tak prosto tylko ukośnie. Które fajniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.01.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Proste A ocynk zrobicie? 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.01.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Wiecie co,mój mąż zdecydował się sam coś takiego zrobić! mówi ze wyniesie nas to ok 800 z??! yy juz dziś zrobił rozeznanie w materiale. Widziałam jeszcze bramę z tych profili ułożonych nie tak prosto tylko ukośnie. Które fajniejsze? niech przybije piątaka mojemu my też robimy sami - i właśnie skośnie tzn chyba... bo ja nawet nie widziałam jeszcze, tylko mi Ł tłumaczył coś ale ja niekumaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2015 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 yhy Ja się nie znam na tym. ale tak mówił więc ...pozyjemy .... zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.01.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Aniuuu :** Tez czekam na wiosne z utesknieniem ale u mnie prace raczej we wnatrz beda niz na zewnatrz... z ogrodem rusze moze za rok (jezeli zjade) albo wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 14.01.2015 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Jeżeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.01.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Jesli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.01.2015 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Wiecie co? myślę o tym żeby zlecić komuś zaprojektowanie mi ogrodu, ale nie wiem ile to kosztuje? wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.01.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ja nie wiem ile to kosztuje... zapytaj Elfir, ona sie takim czyms zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.01.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 jak dobrze kojarzę to 2-5zł/m2zależy czy tylko nasadzenia, czy też ścieżki, oświetlenie, altana, taras, plac zabaw, itd - dlatego ceny ustalane indywidualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 24.01.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Wiecie co? myślę o tym żeby zlecić komuś zaprojektowanie mi ogrodu, ale nie wiem ile to kosztuje? wie ktoś? Ujawnię się jako stała podczytywaczka - kilka miesięcy temu zgłębiałam temat i ceny bardzo mocno się różnią między sobą, w ekstremalnych przypadkach osiągając ok. 10 tyś. za ogród wielkości 1500 m2. Znalazłam jednakowoż nieprawdopodobną pasjonatkę, która tę samą pracę, a nawet większą, bo pomoże mi również przy samych nasadzeniach, zrobi kilkukrotnie taniej. Bardzo polecam i służę namiarami jakby co. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez sheila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 24.01.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Ja miałam u siebie na wizji lokalnej 3 firmy projektujące Najtańsza firma powiedziała mi 3 tys. ale bez projektu kostki bo już mieliśmy. Dwie pozostałe firmy wyceniły projekty na 5 tys. Rozstrzał jest spory bo możesz rozszerzyć lub zawęzić prace. Musisz się dowiadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.01.2015 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Witaj Sheila Kurde drogoo:/ no niby wiem co chcę.Ale chciałabym żeby ktoś mi powiedział dokładnie jakie rośliny mogą być i w jakich miejscach. Czy w cieniu czy w słońcu. Dużo czytam o tym ostatni, bo wiosną zaczynamy sadzenie. Chciałabym tylko sam projekt. Nasza działka ma raptem 13 arów,ale na tej powierzchni jest dom.,garaż,działeczka warzywna. Kostka tez juz jest. Wiec niewiele zostało do zagospodarowania. Ale za to najważniejsze i reprezentacyjne. Mam wstępna wizję, ale chciałabym jeszcze jakoś rekreacyjna część sobie wydzielić a mam mało miejsca i nie umiem sobie poradzić... Musze wrzucić jakiś rysunek jak to wygląda. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.01.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 ja mam jakieś 800-900m2 działki do nasadzeń, trawnika - i to koszt ok 2000zł w sumie nie jest to dużo, ale nawet tyle nie udźwigniemy teraz pytaj w różnych miejscach... ale na pewno musisz wiedzieć mniej więcej ile metrów kwadratowych jest do zagospodarowania, bo to wpływa na cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts