aniqa1982 03.06.2015 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Karolcia oczyszczenie z chwastów, przekonanie, plantowanie, daliśmy cieniutka warstwę ciemnej ziemii. Następnie sianie, wałowanie i podlewanie codziennie. Po pierwszym koszeniu nawóz. U nas powoli się zagęszcza.ale i tak nie wiem czemu w kilku miejscach jest ciemniejsza trawa i bujniej rośnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.06.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 czuję że to może być wina braku tego wałowania i ziemi... gdzie się kupuje czarną ziemię??? my kupiliśmy w takim składzie co mają piach/kamyki/ziemię - takie wielkie kupki usypane... ale to chyba złej jakości ziemia bo po wymieszaniu z naszą gliną jest mega twardo jakby była sama glina - a nawieźliśmy dużo! wiem że na pewno w marketach/szkółkach roślin można kupić ziemię, ale to w workach - a to wyjdzie koszmarnie drogo gdzie wy kupujecie??? myślę że zrobimy jeszcze jedno podejście do tego trawnika - jak nie wyjdzie to będzie to co jest... perzowisko i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 04.06.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Właśnie dlatego zdecydowaliśmy si3 na trawę z rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.06.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Właśnie dlatego zdecydowaliśmy si3 na trawę z rolki a jak przygotowywaliście teren pod trawe z rolki ?? chyba przygotowania takie same jak do siania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.06.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 czuję że to może być wina braku tego wałowania i ziemi... gdzie się kupuje czarną ziemię??? my kupiliśmy w takim składzie co mają piach/kamyki/ziemię - takie wielkie kupki usypane... ale to chyba złej jakości ziemia bo po wymieszaniu z naszą gliną jest mega twardo jakby była sama glina - a nawieźliśmy dużo! wiem że na pewno w marketach/szkółkach roślin można kupić ziemię, ale to w workach - a to wyjdzie koszmarnie drogo gdzie wy kupujecie??? myślę że zrobimy jeszcze jedno podejście do tego trawnika - jak nie wyjdzie to będzie to co jest... perzowisko i tyle Karola ale nic nie wzeszło ??? chyba coś powinno wzejśc, krzywo czy coś ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.06.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 a jak przygotowywaliście teren pod trawe z rolki ?? chyba przygotowania takie same jak do siania no właśnie... JAK??? Karola ale nic nie wzeszło ??? chyba coś powinno wzejśc, krzywo czy coś ale jednak wczoraj siorka oceniała i jakiś tam kłosików się dopatrzyła... ale tego tak mało że jak dla mnie to nic nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.06.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Karola a może trawa była jakaś stara czy coś ?? Bo jak podelwałas tak zeby miała cały czas wilgotno to powinna wzejść Widze u nas rózne trawniki i rózne przygtowanie i mniej lub bardziej zielono sie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 04.06.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 U nas trawa pojawiła się po ok 2-3 tyg.! Późno bo było chłodno.Sialismy pi Świętach Wielkanocy i dopiero teraz po 2 koszeniach zaczyna się zagęszczac.Jeszcze w tej chwili nie jest taka jak byśmy chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 04.06.2015 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Ale co jeszcze! Codziennie obfite podlewanie! Na trawę zuzylismy 15 kubikow wody,a to tyle co zużycie 2 mczne naszej trójki.! wiec sporo... Ja miałam trawę z pudełka Planta -Supertrawnik. Owieczka jak skończę na tarasie to wrzucę fotki :)Jutro posadzę w końcu , choć jeszcze brakuje mi do mniejszej donicy czegoś niewielkiego na pniu... :) Edytowane 4 Czerwca 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 04.06.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Przygotowanie terenu jest takie samo jak przy sianym trawniku. Zdecydowaliśmy się na rolkę, ponieważ dała ofekt oięknego trawnika od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 04.06.2015 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Ja też w chwili zwątpienia , jak nam trawa nie chciała zacząć kiełkować przez długi czas , to już dowiadywałam się o trawę w rolce, ale w moim przypadku cierpliwość okazała się dobrym rozwiązaniem:cool: Choć w niektórych miejscach trawa ma takie ciemnozielone miejsca a w innych jest jasno zielona. Ale strasznie szybko rośnie, a niby miała być wolno rosnąca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 06.06.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Kochana jak się sprawują płytki santera? Pytam bo takie same zamówiłam i jestem ciekawa czy jesteś zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.06.2015 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Tak jestem zadowolona płytki super się zmywaja. :)Dobrze ze nie wzięłam matowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.06.2015 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Moja pergola:) jeszcze malutkie roślinki , ale szybko urosną I poranna kawka Rano się opalam a po południu odpoczywam w cieniu Do doniczki tej małej dokupię jeszcze coś niedużego na pieńku i lobelię . A to na pniu w trawniku usycha i będzie wymienione na klon , też szczepiony na pniu tylko jeszcze nie wiem który kolor, bo podobają mi się i jasnozielone i te czerwone. Zdjęcia zapożyczone z google, potem usunę . Edytowane 11 Czerwca 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 11.06.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Cudnie Aniu masz na tym tarasie...zazdroszczę pozytywnie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.06.2015 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Noo weekendowa kawa na tarasie to coś wspaniałego :) Jeszcze czekam kiedy mi tuje urosną , żeby było więcej prywatności. A mam jeszcze taką zagwostkę ... Z jednej strony domu mam 4 m pas trawnika i widać z ulicy cały ten kawałek w głąb ogrodu.Chciałabym cos zasadzić z tej strony ,żeby wyglądało ładnie i osłaniało dalszą część ogrodu , bo ma tam być taki kącik grillowo-wypoczynkowy. Od ogrodzenia frontowego nie ma jeszcze żadnych roślin , tylko trawnik. Nie chciałabym zrobić kompletnej ściany z iglaków tylko może jakieś inne krzewy czy coś? PS Proszę się nie śmiać z mojego rysunku Dokładnie tak wygląda ta część frontu z lewej . Nie ma nic posadzonego. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.06.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 rysunek jest bomba!! no sama bym lepszego nie namalowała a powiedz Ty masz taras na równo z kostką??? bo na foto tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.06.2015 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) heloł talent mam nie? Taras ma jeden stopień., bo sporo ziemii było dowiezionej.Tak na oko to jest wysoki na 0,5 m. Na zdjęciu faktycznie wszystko się zlało. Zrobię jeszcze z innej perspektywy. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Nio, jestem:) Gdzie ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.06.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Noo weekendowa kawa na tarasie to coś wspaniałego :) Jeszcze czekam kiedy mi tuje urosną , żeby było więcej prywatności. A mam jeszcze taką zagwostkę ... Z jednej strony domu mam 4 m pas trawnika i widać z ulicy cały ten kawałek w głąb ogrodu.Chciałabym cos zasadzić z tej strony ,żeby wyglądało ładnie i osłaniało dalszą część ogrodu , bo ma tam być taki kącik grillowo-wypoczynkowy. Od ogrodzenia frontowego nie ma jeszcze żadnych roślin , tylko trawnik. Nie chciałabym zrobić kompletnej ściany z iglaków tylko może jakieś inne krzewy czy coś? PS Proszę się nie śmiać z mojego rysunku [ATTACH=CONFIG]320313[/ATTACH] Dokładnie tak wygląda ta część frontu z lewej . Nie ma nic posadzonego. This one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts