aniqa1982 24.06.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Dzięki Pestus:wave: Mam teraz taki problem!! Wiosną posadziliśmy dwie tuje na pniu.Takie kule na pniu. Od kilku dni zauważyłam , że jedna z nich zaczyna przysychać :( Tzn kolor kuli blednie. codziennie go podlewamy. Co robić?Mamy go od ok3 mcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Albo głodna, albo za sucho. Jeśli nie ma zbrązowień na igłach, to tak bym sugerowała. Zrób zdjęcia i pokaż u Elfir. Kupiłam wczoraj w Mrówce (budowlany market) czujnik do sprawdzania ph. Mam taki chemiczny , ale leniwa jestem, więc kupiłam. Wtyka się w ziemnię i pokazuje. Działa i na dodatek pokazuje jaka wigotnność ziemi. Są tabele wg, których można określać jak dla której rośliny powinno być. A propos róż. Kret mi podkopał 9 sztuk w tym co posadziłam ostatnio. Zaczęły obsychać. Obdeptała. Pogoniłam drania. Ale róże podeschły. Na razie nie ruszam. Róże to mocne krzewy, może odbiją.Na mojej różanej rabacie wyszło, że za mało w ogóle posadziłam. 4 dni temu domówiłam w RosaĆwiku i wczoraj rano UPS wyładował mi róże w ogrodzie. Błyskawiczna dostawa I jak dodąd tak samo świetny stan krzewów, wielkość i opakowanie. Jutro sadzenie, bo dziś jadę do W-wy. Na razie stoją w półcieniu i podlewam. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.06.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Albo głodna, albo za sucho. Jeśli nie ma zbrązowień na igłach, to tak bym sugerowała. Zrób zdjęcia i pokaż u Elfir. Kupiłam wczoraj w Mrówce (budowlany market) czujnik do sprawdzania ph. Mam taki chemiczny , ale leniwa jestem, więc kupiłam. Wtyka się w ziemnię i pokazuje. Działa i na dodatek pokazuje jaka wigotnność ziemi. Są tabele wg, których można określać jak dla której rośliny powinno być. . Ja sobie takie cudo zamówiłam w necie, dzisiaj powinno przyjść Pokaż jak dosadzisz ta rabatę różaną :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Pokażę. W weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.06.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Ona cała blednie , robi się brązowa miała przycięte troche za dużo korzenie po zakupie zobaczylismy , ale jak tyle wytrzymała to myślałam ,że będzie ok , a tu kurde sama nie wiem. Jedna mi juz "poszła" przed tarasem i tylko czekam aż kupię tego klona to na jej miejsce wsadzę .A to z frontu domu to mam 2 szt identyczne i jedna usycha i jak padnie to muszę taką samą kupić , ale w sumie wolałabym coś innego , może bardziej liściastego tylko pewnie nie będzie pasowała już .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.06.2015 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.06.2015 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 O tu widać .Usycha ten pierwszy od okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 12.07.2015 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 No niestety padły wszystkie 3 szt.Kupione w markecie ,miały chyba zbyt mocno ścięte korzenie :(120 zł poszło do kosza :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.07.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Nie kupuj w markecie U mnie róże nadal nie do końca posadzone. Jeszcze 13 sztuk. Ciągle coś mnie odrywa. Poza tym z tych podkopanych przez kreta aż 7 nie dzierżyło pogody w kombinacji z krecikowymi korytarzami. Musiałam dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.07.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 No i w końcu jest !!!! Nasza brama wjazdowa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.07.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 No i w końcu jest !!!! Nasza brama wjazdowa :) Pokażesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 27.07.2015 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Pokaż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 27.07.2015 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) A proszę , proszę http://i60.tinypic.com/330uyvn.jpg Zdjęcie zrobione z drzwi frontowych przez szybkę, ale dodam potem takie bliższe :)Brama wygląda super :)Ponieważ w mojej okolicy nie ma takiej to już kilka osób o nią pytało i chwaliło Jesteśmy zadowoleni Tylko teraz jest problem ....... trzeba bramę ciągle otwierać i zamykać ?! hahaha siłowniki i sterowanie dopiero w przyszłym roku, bo jeszcze drzwi garażowe musimy podwójne zamówić przed zimą i to jest ważniejsza inwestycja i też kosztowna. Siłowniki w miarę dobre to ok 2 tys też trzeba wydac,a to niecałe jedne drzwi ;o PS . 19 lipca minął 1 rok jak mieszkamy !!!!! :rotfl: To był cudowny rok , mieszka nam się super Warto było robić wszystko ,żeby tylko mieć własny kąt Jak to mówią "mały , ciasny ale własny " Święta prawda !!! Ps.2. Pestko tuje na pniu nie wytrzymały i zostały usunięte, pokażę Wam potem jakie miały korzenie .porażka po prostu. Nigdy więcej zakupów w markecie! Szkoda kasy . Edytowane 27 Lipca 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 27.07.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 świetna brama!! :) nie dziwię, się że ludzie pytają całkiem jak moja, tylko ja mam 12 poprzeczek, więc albo mam wyższą albo węższe poprzeczki no i mężo sam ją spawał w końcu???? ps. nie przeboleję że nie dałam ciemnej kostki u siebie, jednak dużo ładniej wyglądają ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 27.07.2015 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Dzięki a wiesz co? Mój mąż stwierdził że zbyt wysokie słupki mamy i kazał je ściąć i zrobić bramę na równo. Tak sobie wymyślił i wyszło ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.07.2015 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 http://i60.tinypic.com/330uyvn.jpg Piękna brama 19 lipca minął 1 rok jak mieszkamy !!!!! :rotfl: To był cudowny rok , mieszka nam się super Warto było robić wszystko ,żeby tylko mieć własny kąt Jak to mówią "mały , ciasny ale własny " Święta prawda !!! Gratuluję 1 rocznicy i podpisuję pod każdym słowem, które tu napisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.07.2015 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 no i nygusica mi nie odpowiedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 28.07.2015 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Witaj Pusia Karolka Kochana ty moja już Ci odpowiadam Mój małż nietstey pomimo ambitnych planów samodzielnego wykonania owej bramy mocno się przeliczył i z braku min. czasu brama została zamówiona Kosztowała nas 2100 zł Więc jesteśmy zadowoleni z wykonania i ceny Karolcia ty masz całe ogrodzenie z tego już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.07.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 no to faktycznie niedużo kosztowała tak, mam całe ogrodzenie od frontu takie... ale jest na wysokiej podmurówce - czyli połowa wysokości to bloczki a połowa przęsła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 28.07.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) Aniqa piekna brama, wlasnie o takiej mysle . Karolajna podeslalabys mi przy okazji swoje ogrodzenie? Aktualnie dwoimy sie i troimy z czego je wykonac:???: Skalka , bloczki czy klinkier:sick: Za duzo tego:yes: Edytowane 29 Lipca 2015 przez owcaania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts