Robi25 21.10.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Witam. Tematów było wiele, ale czym więcej ich czytam to mam większy mętlik w głowie. A więc do rzeczy. Kupiłem więźbę impregnowaną. Chciałbym teraz miejsca które zostały uszkodzone przez cieślę podczas montażu (nacięcia, otwory, skrócenia) zainpregnować. Nie wiem jakim środkiem była w tartaku impregnowana moja więźba i nie wiem czy mogę to zrobić innym środkiem. Druga sprawa to impregnacja kontrłat i desek na wiatrownicę, które sam docinałem z desek z rozbiórki szalunku stropu. Jak to najszybciej i najlepiej zrobić? Może ktoś jeszcze wie jak obliczyc ilość potrzebnych desek na wiatrownicę i kontrłat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.10.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Możesz impregnować dowolnym środkiem. Ilość kontrłat równa się łącznej długości krokwi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts