dariooo43 21.10.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Witam-mam pewien klopot i potrzebuje Waszych podpowiedzi oraz rad co z tym fantem zrobic-licze na to ze mi pomozecie-tymbardziej ze jutro powinienem uregulowac fakture.....ale po koleiOtóz pare tyg, temu zamówilem okna do montazu w moim mieszkaniu-przyjechał szef-pomierzył-wyliczył-wyrysował mi jak to bedzie wygladało w przypadku tego profilu i coz sie okazało podczas montażu?-wybrałem okna o profilu salamander bluevolution 3Własnie czuje sie lekko oszukany lub niedoinformowany-choc bardziej pasuje mi tu okreslenie oszukany gdyz sam szef podczas swej wizyty u mnie w mieszkaniu mowil mi ze te okna beda miec trzy szyby nawet mi to wyrysował jak to wyglada w rzeczywistosci-po kilku tyg-konkretnie wczoraj zamontowano mi te okna i coz stwierdzilem wieczorem ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu?...okna zamiast obiecanych trzech szyb maja tylko dwie-Nie wiem co zrobic?-za fakture jeszcze nie zaplacilem-mam to zrobic jutro po obróbce okien.Jakie jest wasze zdanie na ten temat?...moze wlasciciel mnie celowo zwiódł z tymi szybami aby mnie zachecic wlasnie do wyboru jego firmy?-moze nastapiła pomyłka w zamówieniu ...albo naciagnał mnie na kase obiecajac trzy szyby drozsze a zamowił wersje tansza aby mnie jak to sie potocznie okresla oskubac?Dodam ze za okna zaplacilem niemało.Pozdrawiam wszystkich i ...pomózcie prosze co mam zrobic?....zaplacic za fakture czy domagac sie....ale czego......nie chcialbym ponownego wyjmowania i montowania okna z odpowiednia iloscia szyb......pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.10.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Jeśli masz w umowie wpisaną nazwę salamander bluevolution 3 to 3 szyby raczej tam muszą być. W innym wypadku masz inny profil i nastąpiła pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 21.10.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 salamander bluevolution 3 mają 3 szyby. Otrzymales fakture proforme, lub jakikolwiek dokument, na którym było opisane jakie okna Ci wstawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariooo43 21.10.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 nie posiadam faktury jeszcze-mam tylko slowne oswiadczenie wlasciciela firmy ze takie okna bede mial---okna na dodatek sa oklejone tasma ochronna na ktorej jest napisane bluevolution 3...ale ja tej szyby w srodkowej ramce nie widze ten temat mam umieszczony lacznie z fotka jeszcze tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208613-prosba-o-pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.10.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 A widziałeś kiedykolwiek dwie ramki w oknie dwuszybowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariooo43 21.10.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 A widziałeś kiedykolwiek dwie ramki w oknie dwuszybowym? moze zle to okreslilem----powinienem napisac raczej...w wewnetrznej ramce a moze raczej szczelinie nie ma szyby...zobacz prosze moja fotke na http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208613-prosba-o-pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.10.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Ciesz się idealną przejrzystością, bezskazitelnosią i brakiem śladów po paluchach na swoich szybach. Mam również 3-szybowe i wewnętrznej nie jestem wstanie wychwycić wzrokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 21.10.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Ekhhm, no to są 3 szybowe pakiety. Chyba ich nie rozbijesz zeby sprawdzić? No ale przeciez zawsze można poprosic o wymontowanie pakietu aby naocznie, "przeczesać wzrokiem" szybe pod odpowiednim kątem by potwierdzić że tam są 3 szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Wystarczy latarka i sprawdzenie czy krawędź środkowej szyby między ramkami odbija światło : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariooo43 21.10.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Wystarczy latarka i sprawdzenie czy krawędź środkowej szyby między ramkami odbija światło : ). przekonałes mnie---faktycznie w odbiciu swiatła latarki w szybie mam trzy odbicia swiatla latarki----pewnie sie teraz zasmiales z moich tutaj wywodów:) ale nie jestem az tak obcykany w temacie okien stad te moje dociekania czy aby napewno mam 3 szyby ....bo jakos ich tam nie dostrzegałem....dzieki wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts