dariooo43 21.10.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 PISZE TEN POST ROWNIEZ I W TYM MIEJSCU MYSLE ZE ADMINISTRATORZY MI GO NIE WYRZUCA---SPRAWA JEST DLA MNIE WAZNA I CO NAJWAZNIEJSZE LICZE NA WSZA POMOCWitam-mam pewien klopot i potrzebuje Waszych podpowiedzi oraz rad co z tym fantem zrobic-licze na to ze mi pomozecie-tymbardziej ze jutro powinienem uregulowac fakture.....ale po koleiOtóz pare tyg, temu zamówilem okna do montazu w moim mieszkaniu-przyjechał szef-pomierzył-wyliczył-wyrysował mi jak to bedzie wygladało w przypadku tego profilu i coz sie okazało podczas montażu?-wybrałem okna o profilu salamander bluevolution 3Własnie czuje sie lekko oszukany lub niedoinformowany-choc bardziej pasuje mi tu okreslenie oszukany gdyz sam szef podczas swej wizyty u mnie w mieszkaniu mowil mi ze te okna beda miec trzy szyby nawet mi to wyrysował jak to wyglada w rzeczywistosci-po kilku tyg-konkretnie wczoraj zamontowano mi te okna i coz stwierdzilem wieczorem ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu?...okna zamiast obiecanych trzech szyb maja tylko dwie-Nie wiem co zrobic?-za fakture jeszcze nie zaplacilem-mam to zrobic jutro po obróbce okien.Jakie jest wasze zdanie na ten temat?...moze wlasciciel mnie celowo zwiódł z tymi szybami aby mnie zachecic wlasnie do wyboru jego firmy?-moze nastapiła pomyłka w zamówieniu ...albo naciagnał mnie na kase obiecajac trzy szyby drozsze a zamowił wersje tansza aby mnie jak to sie potocznie okresla oskubac?Dodam ze za okna zaplacilem niemało.Pozdrawiam wszystkich i ...pomózcie prosze co mam zrobic?....zaplacic za fakture czy domagac sie....ale czego......nie chcialbym ponownego wyjmowania i montowania okna z odpowiednia ilkoscia szyb......pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.10.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 (edytowane) ...a co na to producent/dostawca okien ? P.S. jeśli jeszcze nie poinformowałeś Go o problemie z szybami to jutro ( poniedziałek ) powiadom na piśmie, że nie zapłacisz bo zamontowane okna są niezgodne z Twoim zamówieniem i Jego ofertą. Na koniec napisz, że żądasz wymiany wkładów na 3 szybowe ( nie trzeba wyrywać okien z muru żeby wymienić szybki w nich ). To co Ci odpowie szybka napisz na forum i będziemy radzić. Edytowane 21 Października 2012 przez Charlie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariooo43 21.10.2012 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 (edytowane) Nie rozmawialem z nim jeszcze....rozmowa bedzie jutro dopiero....czego od niego sie domagac?....jak poprowadzic rozmowe?....przeciez zaplacilem przeciez w/g wyliczenia za okna 3+szybowe Edytowane 21 Października 2012 przez dariooo43 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.10.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Pierwsza sprawa - dowodowa - masz pisemną umowę gdzie jest potwierdzenie zamówienia okien 3szybowych? Sprawa jest wtedy prosta - reklamacja, najlepiej na piśmie - podajesz że towar jest niezgodny z umową. Właściciel firmy nie ma wtedy innej opcji jak dać Ci to, czego oczekiwałeś. Druga sprawa - coś mi się nie chce wierzyć że bluEvolution dostałeś tylko dwuszybowe. Może jakaś fotka? Często klienci mają problem z dostrzeżeniem trzeciej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariooo43 21.10.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 ......własnie tu mam problem-bo gdybym posiadał umowe na pismie to tak jak piszesz sprawa byłaby prosta....napewno dla mnie-ale takiej umowy nie posiadam ....mam tylko ustne oswiadczenie przy ktorej była tez zona ze okna beda 3 szyboweco do ilosci szyb w oknie to tak mi sie wydaje ze okna sa 2 szybowe-poprostu w ramce srodkowej nie ma szyby-zaraz wstawie foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.10.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Jezu.... kolejna realizacja umowy "na gębę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariooo43 21.10.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 (edytowane) foto moze nie najlepszej jakosci...ciemno juz i lampa sie odbija od szyby ale moim zdaniem w srodkowej ramce niema szyby...co Wy na to? Edytowane 21 Października 2012 przez dariooo43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.10.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Na ten weekendowy stres zasłużyłeś sobie taką nieroztropnością jak brak pisemnej umowy!Dla mnie taka firma to potencjalny kandydat do dalszych kłopotów, bo facet ma ułatwioną drogę dla zniknięcia z rynku. Chociaż fakturę zakupu będziesz miał??? A teraz do sedna - masz okna trzyszybowe. Dla porównania takie samo okno (no może kolor inny - montana. czyli popularny winchester). http://www.alterdom.pl/userfiles/file/bluevolution%20montana.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.10.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 ....Pozdrawiam wszystkich i ...pomózcie prosze co mam zrobic?....zaplacic za fakture czy domagac sie....ale czego......nie chcialbym ponownego wyjmowania i montowania okna z odpowiednia ilkoscia szyb......pomozcie ...to zapłaciłeś czy nie zapłaciłeś za te okna ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 21.10.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 ......własnie tu mam problem-bo gdybym posiadał umowe na pismie to tak jak piszesz sprawa byłaby prosta....napewno dla mnie-ale takiej umowy nie posiadam ....mam tylko ustne oswiadczenie przy ktorej była tez zona ze okna beda 3 szybowe.... Ileż razy jeszcze trzeba będzie tłumaczyć, żeby spisywać ustalenia? Powiem krótko: jeżeli podpisałeś fakturę czy protokół to otrzymany towar widocznie był zgodny z waszymi ustaleniami więc płać i nie kombinuj - niezależnie od tego ile tych szyb dostałeś. Dopiero później mógłbyś reklamować, tylko na jakiej podstawie- ustnej umowy ? Uczciwości tego dostawcy lub zwykłemu szczęściu zawdzięczasz, że w Twoich oknach są trzy szyby a nie dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 22.10.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 ..przecież tam masz 3 szyby ! środkowej nie widać bo widać jej nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.10.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 hahaha a tylko wystarczy zapytać sprzedawcę ale brak umowy jest godny pozazdroszczenia ufności narodu ! amber gold i inni nic nie nauczyli:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.10.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Witam hahaha a tylko wystarczy zapytać sprzedawcę ale brak umowy jest godny pozazdroszczenia ufności narodu ! amber gold i inni nic nie nauczyli:D Lepiej niż amber !! tam zapewne Wszyscy umowy mieli i ... nic im po umowach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariooo43 22.10.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Nalezy Wam sie wszystkim pare słow wyjasnienia na koniec tej histori--histori dla mnie jak sie okazało przesadzonej--a to dlatego ze ja tej szyby NAPRAWDE nie widzialem ale jak napisal LOLEK30 [/..przecież tam masz 3 szyby ! środkowej nie widać bo widać jej nie powinno.QUOTE] ....ale ja tego nie wiedzialem-Naprawde dziekuje Wam wszystkim za cenne rady szczególnie Charlie który zainteresował sie moim kłopotem szczegolnie----Charlie dzieki. Co sie wydarzylo dzis?....otoz zadzwonilem do wlasciciela Firmy z moimi obawami--wytlumaczyl mi dlaczego nie widze 3 szyby a za chwile pojawil sie osobiscie i poprosil mnie o latarke i zaswiecil nia na rant szyb od wewnatrz....ukazało sie mi ku mojemu zadowoleniu odbicie 3 swiateł co swiadczy o wlasnie 3 szybach--Tak na koniec cala historia skonczyla sie dobrze-wlasciciel potraktowal mnie ze zrozumieniem a Wam drodzy forumowicze?....jeszcze RAZ WIELKIE DZIEKI ZA POMOC I DOBRE RADY--POZDRAWIAM Was bardzo i jeszcze raz dzieki za pomoc-Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.10.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 dlatego dobrze jest zapytać o kwestie które cię nurtują sprzedawcę a jak on ci tego nie wytłumaczy w zadowalający sposób napisz na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts