przemas90 22.10.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 WitamMam następujący problem, posiadam reku firmy Bartosz Vena 3. Urządzenie posiadam ponad 2 lata ze względu na brak środków finansowych mieszkałem w domu bez elewacji w tym roku wykonaliśmy elewację, ale na ścianie od strony wylotu zużytego powietrza widać nacieki na ścianie dzwoniłem do firmy Bartosz ale oni nic mi nie mogli pomóc nie wiedzą czemu tak się dzieje. Zastanawiam się czy to działo się wcześniej czy nie ale na kleju nic nie było widać. Nie wiem co może być przyczyną takiego stanu rzeczy kanały są schowane na strychu w warstwie ocieplenia wiec nie wiem czy może się wykraplać woda może ktoś mi coś podpowie bo trochę się załamałem jak to dzisiaj zobaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał dereń 22.10.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 no najprawdopodobniej wykrapla się boda i dlatego są zacieku. musisz sprawdzić izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 22.10.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Wykraplana woda, zdaje się. Moze izolacja nie jest jednak dokładna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 23.10.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 masz gwc? z gwc zawsze więcej wilgoci wyrzucasz, to tez może być przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas90 24.10.2012 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wczoraj wszedłem na strych i okazało się że nie jest to wyrzutnia tylko czerpnia teraz to w ogóle jestem w szoku czemu tak się dzieje przecież tą kratką wpływa powietrze z zewnątrz a GWC nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 24.10.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Jaką masz tą kratkę? Daj fotkę albo link do podobnej. Jak umiejscowioną? A co do wpływu ocieplenia kanałów na zacieki z wyrzutni: wyrzucając powietrze cieplejsze niż otoczenie doprowadzamy do wykraplania pary wodnej na kratce. Woda ta spływa, zabierając ze sobą brud (kurz), który osiadł na kratce. Jak wyrzutnia jest nieosłonięta (np. u mnie - brak okapu) to kurz jest zmywany po każdym deszczu. Stąd u mnie zacieki zarówno pod czerpnią, jak i wyrzutnią.Nawet u sąsiada, który ma elewację od pół roku, widać już małe zacieki pod kratkami wentylującymi stropodach. Często takie zacieki są też pod parapetami czy innymi fajansami zdobiącymi elewację.Może to wina rosnącego zanieczyszczenia powietrza, może jakości tynków zewn., a może doboru koloru elewacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts