nieztejbajki 23.10.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witajcie, Chciałbym uzyskać poradę na temat, który nie daje mi spokoju. Dostałem od teściów działkę z istniejącym domkiem letniskowym (drewniany, pow. 25 m. kw. posadowiony na wylewce betonowej wylanej na gruncie - zdjęta tylko trawa). Jak się okazało, budowa domku nie została nigdzie zgłoszona, ani nawet w gminie nie był odprowadzany podatek od niego - tylko za grunt. W międzyczasie dostałem pozwolenie na budowę domu na tej działce - obok istniejącego domku, do budowy jednak nie dojdzie z powodów finansowych. Istniejący drewniak jest na planie działki w pozwoleniu. Co zrobić żeby spać spokojnie? Zgłosić w gminie ten domek i opłacać podatek? (teren wiejski). Co ze starostwem? Proszę o poradę znających się na prawie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieztejbajki 26.10.2012 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 nikt nic nie podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts