Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kendra 2M - powoli - do celu :)

Kendra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 253
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziękuję Wam bardzo :)

ogólnie kosztorys wychodzi ok. 400 tys ( wiadomo - będę ciąć ile się da, rozrzutna nie jestem ;) ) - ale to było takie przeliczanie ~2200zł/mkw. myślę, że nie będzie tak źle.

jak będę miała nasz kosztorys z naszych materiałów to dam znać. będzie koło maja bo wcześniej go nie potrzebuję.

jak będę miała nasz kosztorys z naszych materiałów to dam znać. będzie koło maja bo wcześniej go nie potrzebuję.

Super :) Z góry dziękuję

Projekt jest niemal idealnie dopasowany do moich potrzeb. Ma niemal wszystko tak jak planowałem patrząc na inne projekty, więc ktoś trafił w moje oczekiwania ;)

Ja wstępnie wprowadziłbym tylko kosmetyczne zmiany :

PARTER:

- spiżarnia do usunięcia

- schody betonowe zamknięte na salon

PODDASZE:

- usunięcie balkonu nad tarasem

- ścianka kolankowa +1 pustak

- pralnia, suszarnia i garderoba nad garażem

- okno nad schodami

Ewentualnie jakieś detale o których nie ma co wspominać :)

Ma ktoś w planie skorzystanie z dofinansowania na budowę domu energooszczędnego ??

Okno nad schodami też planowaliśmy ale wychodzi na wysokości 3 m - odpuściłam. Ściankę na parterze zostawiam - ale skracam do długości schodów ( robi się przejście między kominkiem a schodami). nad garażem mamy to samo ;)ścianka kolankowa podniesiona o 1 silikat. schody betonowe - to prawie mamy podobny plan :D balkonów nie ruszam ale to sprawa mocno indywidualna.no i spiżarkę też zostawiam.

my się na dofinansowanie nie załąpiemy - rozeznałam temat - szkoda zachodu..

Super :) Z góry dziękuję

Projekt jest niemal idealnie dopasowany do moich potrzeb. Ma niemal wszystko tak jak planowałem patrząc na inne projekty, więc ktoś trafił w moje oczekiwania ;)

Ja wstępnie wprowadziłbym tylko kosmetyczne zmiany :

PARTER:

- spiżarnia do usunięcia

- schody betonowe zamknięte na salon

PODDASZE:

- usunięcie balkonu nad tarasem

- ścianka kolankowa +1 pustak

- pralnia, suszarnia i garderoba nad garażem

- okno nad schodami

Ewentualnie jakieś detale o których nie ma co wspominać :)

Ma ktoś w planie skorzystanie z dofinansowania na budowę domu energooszczędnego ??

Ja mam zamiar budować dom energooszczędny i starac sie o dofinansowanie. tylko narazie jestem jeszcze daleko w polu :) Będziemy w kontakcie :)

my się na dofinansowanie nie załąpiemy - rozeznałam temat - szkoda zachodu..

Też się zastanawiam, czy to jest gra warta świeczki....

Ale muszę zagłębiźć się w temat :)

Co do okna nad schodami to ma ono doświetlać korytarz, jednak trzeba się zastanowić kto będzie to okno mył potem :D

Ja póki co też jestem daleko w polu, ale na projekt jestem zdecydowany na 99% ;)

Buduje ktoś ten dom w okolicach Łodzi ??

Hej Kwitko - problem się rozwiązał jak zapytałam "kto to umyje?" mąż powiedział - w sumie nie musi tam być okna - rzeczywiście wysokość wyszła straszna..

Firewall - Witam Cię u mnie. dziękuję za miłe słowo - działka ma 12arów - ale ją trochę zagracimy :) chcieliśmy na początku dom wcisnąć na północ ale jak zaczęliśmy mierzyć to się okazało że oczyszczalnię trzeba gdzieś wcisnać, jakiąś drewutnię blisko kotłowni ( w miarę - będzie na północy wschód w rogu) a tu 3m tam 3m , a tu obok garaż, zawracać jakoś trzeba, droga dojazdowa wyjdzie krósza, za domem ( północny zachód w rogu) będzie grill więc może kiedyś tam za domem też się zrobi jakiś "plac zabaw", zeby dziecka były na widoku albo ogólnie jakieś miejsce zeby w coś pograć. ogólnie postanowiliśmy sobie zostawić trochę miejsca za domem, zeby się "schować". od północy na razie w sąsiedztwie są pola ( przez kilka lat podobno nikt tam się nie bedzie budował). jest to najspokojniesza część w naszej okolicy. na zachód też pole, jedną sąsiadke mamy na północny wschód, reszta na wschód i południe. więc na razie byłoby tam takie miejsce wypoczynku, ciszy. i tak to wyszło

i tak to jakoś wyszło ;)

wiem że jest 1 budowa Kendry: kendra.mojabudowa.pl

tam sobie podpatruję :D

też chcieliśmy to okno nad schodami, ale wysokość mnie przeraziła a doświetlenie będzie i tak z salonu ;)

Witajcie, tak sobie patrze na tego bloga bo sam kupiłem projekt z tej samej pracowni - mianowicie "Kendra Mała".

I ciekaw jestem jak będzie Wam szło...

Na "Mojej budowie" jest więcej blogów które mają wybrany projekt Kendra*, ale na niewielu się coś konkretnego w tej chwili dzieje, ale wszystkie obserwuje ;)