bury_kocur 18.02.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Gratulacje! Sprawy ruszyły oficjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 18.02.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam i pozwolę sobie dołączyć do obserwatorów Jestem zainteresowany tym projektem, bo bardzo mi się podoba Ma ktoś jakiś wstępny/ogólny kosztorys budowy tego domku w wersji M2? Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 19.02.2013 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 dziękuję Wam bardzo ogólnie kosztorys wychodzi ok. 400 tys ( wiadomo - będę ciąć ile się da, rozrzutna nie jestem ) - ale to było takie przeliczanie ~2200zł/mkw. myślę, że nie będzie tak źle. jak będę miała nasz kosztorys z naszych materiałów to dam znać. będzie koło maja bo wcześniej go nie potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 19.02.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 jak będę miała nasz kosztorys z naszych materiałów to dam znać. będzie koło maja bo wcześniej go nie potrzebuję.Super Z góry dziękuję Projekt jest niemal idealnie dopasowany do moich potrzeb. Ma niemal wszystko tak jak planowałem patrząc na inne projekty, więc ktoś trafił w moje oczekiwania Ja wstępnie wprowadziłbym tylko kosmetyczne zmiany : PARTER: - spiżarnia do usunięcia - schody betonowe zamknięte na salon PODDASZE: - usunięcie balkonu nad tarasem - ścianka kolankowa +1 pustak - pralnia, suszarnia i garderoba nad garażem - okno nad schodami Ewentualnie jakieś detale o których nie ma co wspominać Ma ktoś w planie skorzystanie z dofinansowania na budowę domu energooszczędnego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 19.02.2013 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Okno nad schodami też planowaliśmy ale wychodzi na wysokości 3 m - odpuściłam. Ściankę na parterze zostawiam - ale skracam do długości schodów ( robi się przejście między kominkiem a schodami). nad garażem mamy to samo ścianka kolankowa podniesiona o 1 silikat. schody betonowe - to prawie mamy podobny plan balkonów nie ruszam ale to sprawa mocno indywidualna.no i spiżarkę też zostawiam. my się na dofinansowanie nie załąpiemy - rozeznałam temat - szkoda zachodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenka1986 19.02.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Super Z góry dziękuję Projekt jest niemal idealnie dopasowany do moich potrzeb. Ma niemal wszystko tak jak planowałem patrząc na inne projekty, więc ktoś trafił w moje oczekiwania Ja wstępnie wprowadziłbym tylko kosmetyczne zmiany : PARTER: - spiżarnia do usunięcia - schody betonowe zamknięte na salon PODDASZE: - usunięcie balkonu nad tarasem - ścianka kolankowa +1 pustak - pralnia, suszarnia i garderoba nad garażem - okno nad schodami Ewentualnie jakieś detale o których nie ma co wspominać Ma ktoś w planie skorzystanie z dofinansowania na budowę domu energooszczędnego ?? Ja mam zamiar budować dom energooszczędny i starac sie o dofinansowanie. tylko narazie jestem jeszcze daleko w polu Będziemy w kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 19.02.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 my się na dofinansowanie nie załąpiemy - rozeznałam temat - szkoda zachodu.. Też się zastanawiam, czy to jest gra warta świeczki.... Ale muszę zagłębiźć się w temat Co do okna nad schodami to ma ono doświetlać korytarz, jednak trzeba się zastanowić kto będzie to okno mył potem Ja póki co też jestem daleko w polu, ale na projekt jestem zdecydowany na 99% Buduje ktoś ten dom w okolicach Łodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 20.02.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 wiem że jest 1 budowa Kendry: kendra.mojabudowa.pl tam sobie podpatruję też chcieliśmy to okno nad schodami, ale wysokość mnie przeraziła a doświetlenie będzie i tak z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 20.02.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Okno na 3 metrach podejrzewam że byłoby cały czas brudne bo nawet z drabinki ciężko dosięgnąć, ale z drugiej strony z takiej odległości pewnie brudu nie byłoby widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.02.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Wpadłem pooglądać obrazki. Bardzo fajna działka. Dom będzie dobrze na niej wyglądać. Na tak dużej przestrzeni łatwo się ustawia dom. Nie mieliście ochoty przesunąć dom bardziej w stronę północną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 21.02.2013 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Hej Kwitko - problem się rozwiązał jak zapytałam "kto to umyje?" mąż powiedział - w sumie nie musi tam być okna - rzeczywiście wysokość wyszła straszna.. Firewall - Witam Cię u mnie. dziękuję za miłe słowo - działka ma 12arów - ale ją trochę zagracimy chcieliśmy na początku dom wcisnąć na północ ale jak zaczęliśmy mierzyć to się okazało że oczyszczalnię trzeba gdzieś wcisnać, jakiąś drewutnię blisko kotłowni ( w miarę - będzie na północy wschód w rogu) a tu 3m tam 3m , a tu obok garaż, zawracać jakoś trzeba, droga dojazdowa wyjdzie krósza, za domem ( północny zachód w rogu) będzie grill więc może kiedyś tam za domem też się zrobi jakiś "plac zabaw", zeby dziecka były na widoku albo ogólnie jakieś miejsce zeby w coś pograć. ogólnie postanowiliśmy sobie zostawić trochę miejsca za domem, zeby się "schować". od północy na razie w sąsiedztwie są pola ( przez kilka lat podobno nikt tam się nie bedzie budował). jest to najspokojniesza część w naszej okolicy. na zachód też pole, jedną sąsiadke mamy na północny wschód, reszta na wschód i południe. więc na razie byłoby tam takie miejsce wypoczynku, ciszy. i tak to wyszło i tak to jakoś wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weedget 21.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 wiem że jest 1 budowa Kendry: kendra.mojabudowa.pl tam sobie podpatruję też chcieliśmy to okno nad schodami, ale wysokość mnie przeraziła a doświetlenie będzie i tak z salonu Witajcie, tak sobie patrze na tego bloga bo sam kupiłem projekt z tej samej pracowni - mianowicie "Kendra Mała". I ciekaw jestem jak będzie Wam szło... Na "Mojej budowie" jest więcej blogów które mają wybrany projekt Kendra*, ale na niewielu się coś konkretnego w tej chwili dzieje, ale wszystkie obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.02.2013 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 witaj! a widzisz nie wiedziałam - myślałam że ten jeden tylko jest czyli wszystkie Kendry będziemy mogli ogladac - bo mam nadzieję że równiez założycie dzienniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 22.02.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Szkoda, że oprócz tego jednego na pozostałych cisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiddlery 22.02.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witajcie. Ja także przyłączam się do budowniczych Kendry 2m Wraz z mężem zaczęliśmy budowę we wrześniu i jesteśmy na etapie zalania stropu nad piwnicami. Piwnice budujemy pod całością domu, także miejsca będzie spoooro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 22.02.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witajcie Gdzie budujecie i kiedy zdjęcia dodacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiddlery 22.02.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Jak będzie dziennik, to będą i zdjęcia A budujemy na śląsku, 20 km od Katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 22.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Katowice chętnie odwiedzę jak się cieplej zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.02.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 fidlerry witaj!! to po sąsiedzku !! bardzo się cieszę Slygado to jak przyjedziesz to o dwie budowy zahaczysz jak wreszcie ruszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 22.02.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 no no Szczerze mówiąc to będę już w czwartek Mamy akurat prezentację oferty letniej hehe Ale to chyba za mało czasu, żeby się ustawiać na odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts