Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kendra 2M - powoli - do celu :)

Kendra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 253
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

.........@..@..@........@...@...@

........@............@....@.................@

........@.......((....@...../)/)........@

..........@.....(=':')........(':'=).........@

............@...(..(")(")..(")(")..)...@

................@.....................@

....................@.............@

............... .........@.....@

.............................@

Moc prezentów od zajączka

co koszyczek trzyma w rączkach

Wielu wrażeń, mokrej głowy

w poniedziałek dyngusowy.

Życzę jaja święconego

i wszystkiego najlepszego!

http://m3.fmix.pl/fmm2211/c74d89ce00032e9251575d78/zdjecie.jpgJaj przepięknie malowanych,

Świąt wesołych, roześmianych,

W poniedziałek kubeł wody,

Szczęścia, zdrowia oraz zgody

Życzy cała piątka

Kendra pamiętaj o

http://m2.fmix.pl/fmm2743/0a8f8359001d9b9f51575d7a/zdjecie.jpg

:D:D

Uwaga uwaga :D:D

W poniedziałek odebraliśmy pozwolenie :D

a ze zapomniano do nas zadzwonić, to pozwolenie już się uprawomocniło i nawet dziennik budowy nam od razu podbili.

jaja się dzieją ;)

teraz musimy się umówić z naszym konstruktorem/ kierownikiem budowy, żeby dalszą papierologię załątwić.

Plan budowy też jest ustalony - nie śpieszymy się, nic na siłę ale fajnei będzie jak za dwa lata się przeprowadzimy ;)

Dzięki Danusiu za kciuki :) mam nadzieję, że właśnie tak będzie :D Jutro robimy zgłoszenie do nadzoru, potem ogródek w weekend będzie posadzony i założona skrzynka z prądem, potem składamy oświadczenie elektryka do Tauronu, że już skrzynka zrobiona, potem umowa kompleksowa na prąd, potem geodetę weźmiemy, grill majówkowy zrobimy dla rodziny, grill majówkowy dla przyjaciół - coby budowa lepiej szła - wiadomo. a potem to nie wiem :D chyba zacznę w lotto grać ;)

sami na pewno zajmiemy się ogrodzeniem - słupki juz stoją, teraz mały murek , brama i siateczka na koniec. I malowanko. Pewnie jakiś grill przy pracach będzie dla chłopaków ( przecież nie dla mnie bo ja nie grillowa ) Bramę może jakąś prowizorkę sobie zrobimy ale resztę ogrodzenia już na stałe planuję.

Boże ile rzeczy do ogarnięcia :D

plan powoli się realizuje :) nadzór już wie o naszych planach budowlanych, pieczątki w dzienniku pozbierane, możemy oficjalnie zaczynać 25 kwietnia. mamy już opłaconego kierownika budowy i duuuużo wskazówek od niego. geodeci przysyłają swoje oferty, powoli dzieje się. ino pogoda na jutrzejsze plany ogódkowo - prądowe nie sprzyja. ale mam gumiaki i tak łatwo się nie podam ;) i mamy ekipę od tynków hahaha :D tak z dupy strony ale to ekipa kolegi i już się zaklepał do roboty; tynki cem-wap na ściany, gipsowe na sufit.

plan do jesieni to minimum fundamenty a potem to czas pokaże :)

może nas i więcej trafić szóstkę, byleby na budowę starczyło dla nas wszystkich :) ( no i na wakacje na Bora - Bora ;p)

u nas śniegu było mnóstwo na początku kwietnia - dwa dni słoneczne i wszystko gdzieś odpłynęło - nie ma kałuż ani nic nie chlapie pod nogami - jest "stabilnie" a myślałam że utonę w błocie. :)

relacja z weekendu - sobota zimna była :( ale - skrzynka z prądem stoi, oświadczenie wypisane - musimy je teraz do Taurona podrzucić :)

ogródek zasiany - w tygodniu posadzę tylko jeszcze ogórki i fasolkę bo wydawało mi się za zimno w weekend ( :confused: - pewnie urojenia mam jakieś, ale co tam;) ) wsadzone zostały cukinie, dynie, marchewka, bazylia, cebulki, buraki i słoneczniki - ale te ostatnie lecą do poprawki w tygodniu bo miałam kryzys już w sobotę ;) rzodkiewka zasadzona w marcu już powoli się przebija, borówki i maliny wypuszczają listeczki - ależ to cieszy :)

podjęliśmy też decyzję o ogrodzeniu - początkowo zakładaliśmy, że zrobimy już stałe ogrodzenie. mamy wkopane słupki i w planach był murek + ostateczna siatka i brama. Kupiliśmy jednak leśną siatkę i na razie odpuszczamy stałe ogrodzenie - siatkę wymienimy po budowie, murek może będziemy systematycznie robić co jakiś czas - na razie nie mamy na to czasu i nie zapowiada sie, zęby w najbliższym czasie był. Ogrodzenie robimy już w tym tygodniu. wyjdzie tego prawie 150mb. + brama prowizorka :)

co jeszcze... dzisiaj dzwonimy do firm, Pana koparkowego do fundamentów już mamy. zobaczymy co to będzie, co to będzie...

Ależ u Ciebie warzywnie się zrobiło :) Aż mnie naszło na coś kolorowego i zdrowego zamiast muffina z kawą na śniadanie ;)

Pomysł z tymczasowym ogrodzeniem jest dobry - z doświadczenia stwierdzam, że tylko takie, chyba że działka wielka i jest wjazd dla każdego sprzętu jaki można wymyślić. A siatka leśna jest naprawdę niewielkim wydatkiem. Dzwoń do pana koparkowego i startujcie, bo już nogami przebieram ;)

A u mnie działka malutka i mam zakaz sadzenia czegokolwiek przed fundamentami,żeby nie zniszczyli...W sumie racja,ale nie mogę się już doczekać tych ogrodowych prac.Zażyczyłam sobie czereśnię,bo mi skubańce wycięli ostatnio (a prosiłam żeby sobie robili co chcą,tylko nie ruszali czereśni,no ale chłopów to tak można o coś prosić...). Tylko sałatki dla gryzoni zasiać nie mogę,bo ślimaków pełno i zeżrą od razu...

A w weekend rzeczywiście w nocy było chłodno.

Proszę zagonić pana koparkowego do roboty,bo też się już nie mogę doczekać!:)