Kendra 24.04.2013 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Bury Kocurze - noż musiałam zjeść mufinkę Z Panem koaprkowym to nie tak łatwo bo teraz trwają castingi na wykonawców - mamy jeszcze kilka spotkań, zobaczymy czym to się zakończy. Wczoraj załatwialiśmy Taurona. po 40 minutach w poczekalni nie załatwiliśmy nic, bo baza z dokumentami działa do 14 ( ?) a że byliśmy po 16 to Pani już nie mogła sprawdzić że wykonany 3 miesiące temu przelew za przyłącze został zaksiegowany.. oprócz potwierdzenia wpłaty pozostałe dokumenty z Taurona mieliśmy ale nie dało się nic załatwić. No i żeby Pani była chociaż ciut sympatyczna ... ehh trudno. Ogólnie po poniedziałku w którym dużo się działo i dużo się udało załatwić przyszła wtorkowa niemoc gdzie żywcem nic nie załatwiliśmy, telefony milczały albo nbyły poza zasięgiem. Oby czwartek był lepszy bo środa to jest ten dzień w którym zajmujemy się innymi rzeczami niż budwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 25.04.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Kendra trochę mnie tu nie było a tu tyle nowości u Ciebie, idziesz do przodu jak burza Fajnie, że masz wszystko rozplanowane, i nie stresuj się, na pewno wszystko ogarniesz Ja będę się dopiero brała w weekend za sianie warzywek, ale mam nadzieję, ze nadrobią Oby Tobie rosły zdrowo i smacznie Zaintrygowałaś mnie ostatnim zdaniem, wyobraźnia zaczyna działać możesz rozwinąć myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 26.04.2013 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Krokusiu u mnie środa to dzień na zajecia dodatkowe, hobbystyczne że tak powiem a wiec wczoraj był czwartek, spotkanie z kolejnymi ekipami, kolejne wyceny.. jeszcze ze 2 spotkania nam zostały, jedno dzisiaj w poniedziałek drugie. do dwóch fachmanów nie możemy się dodzwonić wcale, a szkoda bo też rekomendowani . Dodam tyle że wszystkie namiary na fachmanów mamy od przyjaciół którzy korzystali z ich usług, bądź ich rodziny, znajomi korzystali więcsprawdzeni. Jedno zapytanie wysłałam do Pana który dał ogłoszenie tu na forum - wycena zbliżona do tych, które już mamy. Siatka leśna już zakupiona - przez allegro oczywiście i drut ocynkowany do wiązania również więc dzisiaj może zawiziemy całość na wieś i jutro/ dziś(? zależy jak długo potrwa spotkanie) moze coś zaczniemy robić z ogrodzeniem ( chyba że mąż pójdzie do roboty to w weekend majowy popracujemy). dzisiaj w planie sadzenie fasolki i ogórków na pozostałych dwóch grządkach + słoneczniki koło "płota" a pochwalę się jeszcze zakupem - kupiłam sobie w pakiecie jeszcze drut wiązałkowy - bo na jedenej aukcji i za jeden koszt przesyłki trazem z drutem do ogrodzenia. a fachman 1 mówił że będzie potrzebny i powiedział też ile więc taki to poważny zakup uczyniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 27.04.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 wczoraj cudowny dzień i nawet dobrze ze spotkanie z ekipą na poniedziałek przełożone bo byłam na wsi, posadziłam ogórki, fasolkę i słoneczniki, podsypałam iglaki korą, mężuś założył siatkę z jednej strony i odpoczęłam sobie na świeżym powietrzu ale fajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 06.05.2013 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 z uwagi na cudną pogodę w weekend majowy nic się nie dzieje na naszej działce. dostaliśmy jeszcze jeden namiar na jeszcze jednego budowlańca. spotkanie w przyszłym tygodniu najprawdopodobniej. a!! ogrodzenie ma być skończone w tym tygodniu. i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ck 14.05.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Coś cisza u Ciebie,czyli rozumiem,że praca wre i nawet nie ma czasu się pochwalić efektami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 15.05.2013 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 hello - a no nic się prawie nie dzieje, ogrodzenie zrobione, prąd mamy od 13 maja i nie wiem czy to nie będzie na tyle.. przynajmniej na najbliższą przyszłość.. trochę się nam skomplikowały plany, więc fundamenty z tym roku ze stanem 0 będą chyba naszym sukcesem. Na razie budowa idzie w odstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 31.05.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 gratuluję wygranej pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 31.05.2013 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 a dziękuję dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W TRAKCIE BUDOWY 12.06.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 witam wszystkich- tez jestem w trakcie budowy Kendry 2M- projekt wykonywany był indywidulanie na podstawie wizualizacji Kendry - wprowadzilismy troche zmian- przede wszystkim zwiększyliśmy garaż a dom wydłuzylismy o 1 m, trochę zmian kosmetycznych (większe okna i usuniecie niektórych dachowych). zmiany równiez zaszły w kuchni - stanowi ona otwarta przestrzeń z salonem oraz schodami(usunieta została scianka klatki schodowej). Łazienka na dole została powiększona. nad garażem zaplanowana jest pralnia +suszarnia. My rozpoczęliśmy budowę w maju 2013 (z dokumentami użeraliśmy się ponad z pól roku głownie chodziło o zjazd i pozwolenie na jego lokalizację)- w tym momencie zalewamy strop (mamy parter ) ...niestety pogoda słaba... Prad założony woda tez już jest (nie ma u nas miejskiej kanalizacji będzie przydomowa oczyszczalnia) Chętnie wymienię się doświadczeniami z budującymi Kendrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 12.06.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 No, Kendra, pochwal się, co słychać na budowie Zajrzałam na forum, do znajomych dzienników, a tam pełny luz, ploty, umawianie się w realu, nikt chyba nie buduje Dawno nie dawałaś znaku, jak się posuwa Twoja chałupka, proszę to nadrobić! ":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.06.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 melduję się !! W TRAKCIE BUDOWY : witam Cię !- z ciekawości - na jaki strop się zdecydowaliście?? u mnie temat znów powraca... Bury Kocurze - u mnie zrobiło się maksymalnie wolne tempo.. Z tego co na razie się wydarzyło na budowie to: mamy wykonawcę, mamy pogodę żeby coś zacąć robić i z tej okazji dopiero teraz odwiedził nas geodeta. Wytyczył fundamenty i w sumie to na razie tyle. Na początku lipca może dopiero koparka wjedzie -wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda i jak nasz wykonawca upora sie z robotami które ma teraz - bo z powodu deszczu miał zaległości.. i to by było na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralodz 25.06.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 W TRAKCIE BUDOWYTeż budujemy Kendrę 2m - co prawda zaczynamy w sierpniu ale interesuje mnie w jaki sposób powiekszyliście łazienkę na dole?Bo ja mam zamiar przesunąć ściankę między pokojem a łazienką.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drożdże 05.09.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam !! Późną jesienią planujemy wylać fundamenty Kendry 2M..jeszcze kilka spraw zanim do tego dojdzie, m.in. pozwolenie na budowę, woda i energia - jak dobrze pójdzie w połowie listopada się wszystko uprawomocni Póki co mamy trochę wolnego czasu i chętnie obejrzelibyśmy naszą wymarzoną Kendrę 2M na żywo. Może ktoś sympatyczny buduje się w okolicach Wrocławia?? Nasz projekt jest w drodze, do niego kilka mało drastycznych zmian zaplanowaliśmy ale ciekawi nas na żywo domek. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 04.10.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Kendruś co na placu boju ? Walczysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 04.10.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 No własnie Kendrusiu - jak na budowie ? Na jakim etapie już Jesteś ? Napisz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 04.10.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 No i Ja zapytam, Kendra co tam u Ciebie. Idzie coś do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Lipowski 16.10.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Witam, czy ktoś z budujących może mi powiedzieć jaka ilość pustaków jest potrzebna? Tak orientacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 17.10.2013 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 ojej - przepraszam wszystkich. zaglądam już ostanio na forum ale zapomniałam o dzienniku :D przez lato trochę sie działo. powiem w skrócie - fundament stoi, jest zaizolowany masami bitumicznymi i styro, jest kanalizacja i drenaż - nic tylko zasypać na zimę i niech sobie zimuje troche nam to zajeło ale większość prac robimy sami, po pracy, w weekendy. murarza mamy wiec wymurował nam fundamet i bedzie murował ścianki na wiosnę. przez zimę ogarnię sobie temat silikatów i dachu. policzymy co i jak, pozbieramy oferty,może już coś pozamawiamy Marku - Ty budujesz Kendrę czy Kendrę 2M? Bo widziałam Cię też w wątku Kendra. Z czego budujesz? Ja wszystko liczę z projektem, wysokośćxdługość/ wymiary silikatów - otwory w zaokragleniu do pełnych palet. Dopiero będę się za to brała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Lipowski 17.10.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Buduję Kendrę 2m, mam zamiar założyć dziennik. Fundament stoi, jeszcze tylko zaizolować przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts