Kendra 23.01.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 tak.. jest tyle rzeczy, które trzeba ogarnąć. mój mąż mnie dzisiaj poinformował, że on wybierze piec do naszego domu ( jako że będzie palił w nim). tylko piecem się zajmie? czasem żałuję że nie poszłam na budowlankę - fajny temat i blisko miałabym do szkoły no ale gdzie kobita do budowlanki? moje wizje zaburzały obraz społeczeństwa. była jeszcze opcja "mechanika samochodowa" i o tym też rodzice słyszeć nie chcieli.. ehhh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 23.01.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Kendra biorąc pod uwagę fakt, że na Forum bądź co bądź budowlanym więcej kobiet niż mężczyzn to jak najbardziej do budowlanki mamy zacięcie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 23.01.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 pewnie i tak jest z tym zacięciem, masz rację. ja po prostu lubię takie prace których widać "efekt", ba - uwielbiam!! stawiasz "cegły" - stoi dom, kładziesz płytki - widać wykafelkowaną ścianę. a ! kafelkować bym się chciała nauczyć - oj jak bym chciała - bym se robiła co chciała i nie słuchałabym "Pani daj Pani spokój takie wymyślane rzeczy - to trudne, pracochłonne. Wymyśl Pani coś prostszego" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 23.01.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A to żaden problem nauczyć się kafelkować. Przem właśnie zaczyna łazienkę więc zapraszam na korepetycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.01.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam!!! Kafelkowanie to nic trudnego maż u nas ma wszystko robić sam, no i polecam dziennik fulek, dzielna kobitka sama kafelkuje wszystko w domu ja też mam nadzieję się przydać do czegoś, może chociaż fugowanie A jaki kocioł planujecie? na ekogroszek? na wszystko? my mamy na wszystko i kurcze ciężko było znaleźć jakieś opinie na forach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.01.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Cześć Kendra, dawno mnie nie było Przyłączam się do kobiet kafelkujących - i nawet pochwalę się, że ja już umiem, samodzielnie układałam mozaikę kiedyś, więc z większymi płytkami też chyba dam radę. Naprawdę nic trudnego. W ogóle umiem sporo zrobić w temacie wykończeniówki, ale najbardziej mi zależy, żeby się nauczyć czegoś z dziedziny elektryki (umiem tylko przykręcić gniazdko i podłączyć lampę). Za tydzień ruszamy, to może się nauczę, jak mi chłopaki pokażą co i jak A jaka satysfakcja, jak będziemy mogły powiedzieć, że coś same zrobiłyśmy w swoich domach oprócz wybrania kolorów i mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 24.01.2013 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 o to szanowne koleżanki mnie zmobilizowały :D na pewno poczytam i się douczę poodwiedzam dzienniki i podpatrzę piec taki na wszystko coś słyszałam że będziemy mieć. Znajomi mają więc u nich podpatrzył mąż i mu się spodobał widzę właśnie że ciężko z dobrymi opiniami - widzę że na forum prym wiodą pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 24.01.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Taki zwykły śmieciuch? czy ekogroszek z możliwością palenia czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 24.01.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 trudne pytania Kwitko zadajesz ale widziałam że mąż oglądał z podajnikami - to chyba na eko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 24.01.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kendro! Mam w obecnym domu piec na miał - zasypuje się go co 24 godziny gdy są duże mrozy, gdy mrozy mniejsze to tak co 35 - 40 godz. Ustawia się temperaturę komputerowo. Ale wierz mi , w moim przyszłym domku ,czyli w Okinawie , za żadne pieniądze - nie wstawię jakiegokolwiek pieca ! Kominek - tak - lubię palić - czyścić - nie robi mi bałaganu - sama radość ! Wiem co i jak z kominkiem , bo będąc u moich młodych - robię przy nim to co trzeba - żaden problem - a przeciwnie - wielka przyjemność ! Piszę o piecu z doświadczenia - czasami gdy muszę iść i załadować ten piec - a czasami tak niestety bywa, to to jest najgorsza rzecz do zrobienia ! Wiem,że są lepsze piece do CO, są eko i inne , ale ja już nie chcę pieca ! Piszę to Kendro tylko z mojego doświadczenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 24.01.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 bardzo dziękuję za wszelkie rady przekażę mężowi i niech podejmuje decyzję bo będzie nadwornym palaczem RD2011 - to co wpakujesz do domku do grzania? My teraz mamy kominek - fajny jest "rekreacyjnie" ale nie do codziennego palenia. to tak z mojego doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 24.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kendusiu ! Po całości podłogówka i kominek ! Zrezygnować mogę z innych rzeczy ale nie z podłogówki i kominka ! Chcę mieć wygodę - czyli żadnych pieców CO ! !! Chcę mieć przyjemność i patrzeć w żywy ogień - czyli ładną kozę ! No a jak wygram w LOTKA to będzie przytulny kominek - tym bardziej że w miasteczku jest dobry - sprawdzony kominkarz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 25.01.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) My właśnie zrezygnowaliśmy z kominka bo wiem kto by to wszystko sprzątał a poza tym koszt... sam kominek podpięty pod podłogówkę i nic więcej? zrobisz sobie z salonu kotłownie ale nie wnikam, ile budujących tyle gustów i opinii a tak z ciekawości, co ile godzin będzie trzeba podrzucić drewna do kominka? u nas piec zwykły, te uniwersalne czyli eko połączene z paleniem czymkolwiek, często są zawodne. Więc jak już to albo zwykły, albo na eko przynajmniej tak twierdzi teść, który wiele pieców już montował . a o opinie ciężko...więc najczęściej widzę, że wybiera się to co ma znajomy, rodzina i mają już przetestowane. I rodzice i teście mają takie piece, sama osobiście też rozpalam i podkładam, więc nie jest to dla mnie czarna magia oba piece się spisywały bardzo dobrze, ale wybraliśmy taki jak u teściów bo ma większą komorę i duży otwór, więć większe kawałki drewna bez rąbania wchodzą. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 25.01.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 msdracula ! Żadnego podpinania kominka pod podłogówkę ! Podłogówka i kominek ! To jest dla mnie najlepsze wyjście . Powtarzam - dla mnie ! Mam złe doświadczenie z piecami CO Każdy z nas wybiera to co jest dla niego - najlepsze ! Dzielimy sie swoimi doswiadczeniami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 25.01.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A podłogówka czym zasilana? pewnie, dobrze, że jest wybór i każdy wybierze co dla niego najlepsze i cenowo dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 25.01.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 msdracula - podłogówka zasilana elektrycznie ! A kominek - koza rzecz do przedyskutowania z wykonawcą . Mój projekt domu parterowy - pozwala na takie rozwiązanie. Mam w rodzinie takie rozwiązania - i chwalą sobie , koszty wbrew pozorom nie są większe od palenia jakie mam w obecnym domu. Wszystko zależy od wykonania ścian , dobrze zrobionego ocieplenia ścian, fundamenty . Czytam , czytam to forum - jest kopalnią wiedzy na tematy wszelakie , nie tylko budowlane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 26.01.2013 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 zrób tak żebyś była zadowolona u nas Śląsk - węgiel coś trzeba w tym klimacie wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 27.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 No to domek u Ciebie RD pozwala na takie rozwiązanie. U mnie by sięto nie opłacało, bo jest większy, do tego piwnica pod całością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 04.02.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Z tymi piecami to siedem światów.ZAnim przyszła moda na eko mieliśmy w domu zwykły piec. Można było palić wszystko, drewno, węgiel, miał.To był dobry piec. Nic się nie psuło,wiadomo ,mógł się rozciec po latach, ale ogólnie niezawodny.Teraz mamy ekologiczny z podajnikiem, ślimakiem i Bóg wie z jakimi komputerami.Po gwarancji lubi się ślimak zerwać, i to zawsze jak jest zimno...;(A najlepsze jest to, koszt groszku nie jest taki sam jak zwykłego węgla .Można powiedzieć że za wygodę trzeba płacić , bo niby to to bezobsługowe...Teść z nudów dziennie kibelek węgla wsypuje bo mu się nudzi, i marudzi po co mu to było.Wszyscy moi znajomi żałują , ale co zrobić , dawali dotację to ludzie brali. Kendrusiu ale Ci tu elaborata walnęłam nie pogniewasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 a tam pogniewam się - cieszę się bardzo że chcesz podzielić się ze mną swoim doświadczeniem! w sumie chciałabym ( ja - nie wiem jak mąż) taki piec żeby też się dało węglem palić - u nas kopalnie, talony - wiesz zresztą jak to jest nie znam się na tym wcale. kolega ma taki że raz na tydzień do niego idzie - ale to chyba tylko na eko ma. chociaż coś mi chodzi po głowie że i miał tam sypie.. kuźwa tego tematu to ja nie ogarnę chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts