Aparat 23.10.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam chce przemalowac lazienke i potrzebuje pomocy wiec sciany sa dosc brudne w lazience bylo palonych duzo papierosow na scianie jest aktualnie farba emulsyjna i taka tez zamierzam malowac teraz farby i pigmenty mam kupione nie wiem tylko jak przygotowac sciany tak aby nic nie przebijalo w niektorych miejscach sa lekkie pekniecia co mam zrobic aby wyszło w miare ok? prosze o konkretne odp bo jestem zelony w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 23.10.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 zmyj porządnie sciany woda z szarym mydlem, pekniecia zaszpachluj masą akrylowa do szpachlowania ( np. Soudala), zagruntuj sciany unigruntem zmieszanym z farba, jaka masz malowac 3:1, odczekaj dzionek, pomaluj farba, w razie potrzeby powtorz malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 24.10.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Możesz też mydłem malarskim umyć. Mycie jest obowiązkowe. Jeżeli przy pęknięciach coś się łuszczy, to zeskrob i dopiero szpachluj. Zależy od stopnia "przepalenia", ale czasem dobry efekt daje tylko zeskrobanie całości na mokro, przeszpachlowanie, przeszlifowanie i dopiero grunt i farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aparat 24.10.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Dzieki Panowie za rady przy peknieciach nic sie nie luszczy sa bardzo malutkie wygladaja jak pajeczyna jeszcze napiszcie czym myc te sciany ? szmatka czy moze lepiej gabką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 24.10.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Gąbką czyszczę tylko jakieś takie mniejsze ciapki - typu plama po komarze. Jak mydło malarskie, to pędzlem się myje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 03.11.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 WitamDo farb lateksowych potrzebny jest specjalny wałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.11.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 z krótkim włosiem - powierzchnia gładka z dłuższym włosiem -powierzchnia skórka pomarańczy. Wałek kup lepszej jakości - takiego w Castoramie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts