scooby 23.10.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam, Posiadam cały projekt i uzgodnienia odnośnie kanalizacji. Przyłącze ma długość 37m. 30m idzie poza moją dziłką -nie idzie w drodze tylko pasem zieleni należacym do miasta. Oczywiscie wszystkie zgody na to posiadam. Czy po zgłoszeniu do Zudu wg ustaleń moge takie przyłącze wykonać samemu? Firmy instalacyjne biorą koszmarne pieniądze 15-20tys. A dla mnie to wynajęcie koparki zabezpieczenie terenu i ułożenie rury z pcv....Problem pewnie w tym ze ktoś musi mi sie podpisać pod dokumentem odbioru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 24.10.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Ja nie dostałem żadnych dokumentów odbioru instalacji. Tylko wodociągi przyjechały zobaczyć czy wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 24.10.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wodociągi pilnują swojego interesu. Więcej info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 24.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 wszystko zależy od właściciela infrastruktury wodociągowej ich pytaj czego wymagają przy odbiorze, w mojej gminie może podłączać kto chce ma być wykonana próba szczelności którą przyjeżdżają sprawdzić i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 24.10.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Żeby wybudować musisz mieć pozwolenie na budowę. Żeby rozpocząć budowę, musisz zgłosić jej rozpoczęcie w starostwie. Tam zwykle trzeba dostarczyć dokumenty potwierdzające uprawnienia wykonawcy oraz kierownika budowy. Tak jest u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 24.10.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witaj.Właśnie jesteśmy na etapie samodzielnego podłączania kanalizacji . Deszczówka już podłączona, teraz kopiemy rów pod kanalizację. W wydziale RPWiK zgłaszasz rozpoczęcie robót na 7 dni przed. Po wykonaniu , umawia się z odpowiednią osobą na odbiór. Ważne jest, aby połączenie było zrobione wg.projektu, uszczelki situ są bardzo ważne- przynajmniej u nas - kilkakrotnie nam o tym przypominano.Nie wiem jak jest u Was, ale w Tychach są właśnie takie zasady jak opisałam.Jeśli masz wątpliwości to po prostu zadzwoń do nich i zapytaj.PozdrawiamRenata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 25.10.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Nie wiem jak u ciebie, ale w podkarpackim misialem miec wykonawce z papierami, bo do wydania pozwolenia na przylacze musial dac pieczatke wykonawca itd, jakies tam papierki uzupelnial mi jeszcze, nie pamietam dokladnie co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.10.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Dzięki za info! myślałem ze sie nie da samemu tylko z listy wykonawców należy brać. ale jednak życie życiem Pozwolenia na budowę nie potrzebuje ponieważ jest to przyłącze i wystarczy tylko zgłoszenie. W projekcie mam info ze należy zgłosić do odbioru przed zasypaniem. Wydaje mi sie ze jak zgłoszę do urzędu rozpoczęcie prac i później odbiór to nie powinni robic problemów. Poki co daje sobie z tym spokój. I zacznę od wiosny. teraz męczę sie z szambem które mam na działce od x lat ale każdy wie ze wygodniej z kanalizacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parszy 18.11.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 To wszystko zależy jaka gmina. U nas jest dofinansowanie , no ale musisz mieć faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts