aga_ada 24.10.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 nadszedł czas wykończeniówki i z typowego dziennika budowy zrobił się dziennik wykończeniówki, do tej pory zapisywałam wszystko w dzienniku w formie bloga ale myślę że ten jest bardziej czytelny poniżej link do starego - nowego dziennika nie będę przepisywać wszystkiego więc w skrócie: decyzja o budowie zapadła no prawie dwa lata temu, w grudniu 2010 roku złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę i wiosną 2011 roku postawiliśmy fundamenty, lato było przestojowe - papierki-ale jesień 2011 to już duży skok(szczególnie za sprawą pani Kredyt) i w grudniu 2011 roku mieliśmy SSZ. Zimą i wiosną 2012 r. praca aż gotowała się w ręku, od lipca weszliśmy w etap wykańczania, kuchnia, łazienka, schody, malowanie .... Pani Kredyt wymogła na nas aby z końcem września zamknąć budowę no i oficjalnie mam DOM. Obecnie szykujemy się do przeprowadzki i dopracowywania szczegółów. oto link: http://forum.muratordom.pl/blog.php?124477-nasza-ASSA to mój pierwszy wpis wieczorem wrzucę zdjęcia ze stanu aktualnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.10.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 melduje sie jako pierwszy - będę śledził i kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 24.10.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 aga_ada super że przeniosłaś się do Dziennika No to ja jestem druga Będę dalej z zapartym tchem śledziła Twoje poczynania w wykończeniówce:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 24.10.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 i ja trzecia:wiggle:super, ze przenioslas sie tutaj, od afery schodowej sledze na biezaco:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.10.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 heloł, a ja czwarta;) czekam na Twoje wnętrza bardzo- podglądam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 25.10.2012 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) witam wszystkich, wczoraj miałam wrzucić fotki ale jak zamawiałam meble to według moich obliczeń terminów dostaw miały zacząć się zjeżdżać na początku listopada a tu: sypialnia już jest, meble dla córek są, a wczoraj wieczorem zadzwoniono że stół i meble do jadalni będą dziś M je odbierze bo ja w trasie służbowej .... ale cóż obiecane fotki ze stanu obecnego: Zapraszam do środka: wejście i korytarz płytki w wiatrołapie dopiero się robią i nie wiem dlaczego załączyło się lustro z dolnej łazienki? cdn ...... Edytowane 25 Października 2012 przez aga_ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 25.10.2012 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) no to dalej łazienka ZIELONO MI i kuchnia z jadalnią oraz salon no i dalej ...... Edytowane 26 Października 2012 przez aga_ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 25.10.2012 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 chciałam więcej fotek wrzucić ale nie mogę muszę popracować nad tym ale później bo spóźnię się do pracy... a i wieczorem pokarzę też projekt górnej łazienki jaki wczoraj wieczorem otrzymałam z salonu łazienek .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.10.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 gdy link do fotki dajesz w znacznikach ....tu adres fotki ... duze fotki wyswietlaja sie w tresci posta (a nie minaturki i nie trzeba na nie klikac by obejrzeć) i mozna ich wtedy do 10 umiescić (liczą się wszystkie grafiki - emotikony też ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 25.10.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Super że juz masz zamontowane drzwi, swoją droga bardzo ładne .Ja tez mam grafitowe płytki ,ale w przedpokoju .Łazieneczka w żywym kolorze-super !!! aga_ada tych zdjęc tam gdzie kuchnia,jadalnia,salon-nie da sie otworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 25.10.2012 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) no i coś zepsułam, R&K ale fotki trzeba wcześniej dać do galerii? muszę nad tym popracować..... a tym czasem wizualizacja łazienki górnej z kolekcji Cado szare, będąc w salonie ta spodobała się i mi i mojej starszej córce więc zobaczymy co wyszło oto co zaproponowali myślę że trzeba popracować nad lustrem .... armatura też inna będzie Edytowane 26 Października 2012 przez aga_ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 27.10.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Faktycznie trochę dużo się dzieję wokół lustra,ale ogólnie płyteczki bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chagall 06.11.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Gratuluję szybkich postępów Macie kuchnię i łazienkę i jeszcze nie mieszkacie? My nie mamy, a mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 07.11.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 no to witam po przerwie i tak: 1. padł mi komp a wara z nim fotki(dzieci i budowy), filmy(nasze prywatne z imprez dziecięcych oraz bajki), gry dzieci i kilka innych plików 2. Dzieci się pochorowały i była wymuszona przerwa w pracach 3. Od poniedziałku mam nowego lapka i się uczę obsługi 4. Postanowiliśmy że 6 grudnia będzie w nowym domku 5. Więc wzięłam urlop(od poniedziałku) i sprzątam to co mogę wynik tego taki że od mycia okien się przeziębiłam wszystko mnie boli i mam mega katar reszta okien czeka na lepszą pogodę i zdrowie .... A co na wykańczaniu: zakupiłam karnisze, dojechały krzesła i stół poszperałam za firankami i nadal nie wiem co z roletami na poddaszu są zamontowane wszystkie drzwi pokoje dzieci czekają na meble (leżą w kartonach) obecnie teść kładzie panele w garderobie, co brakuje do przeprowadzki: oświetlenia, górnej łazienki, wejścia i wiatrołapu a jeśli o nim mowa to dziś wyczyściłam płytki teraz idę je zaimpregnować a jutro lub pojutrze będziemy kłaść tapetę, brak też pomysłu na salon i on jest chyba najbardziej pusty idę zaimpregnować wiatrołap i biorę aparat ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 13.11.2012 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 (edytowane) fotek mało bo wszędzie bałagan ale zawsze coś, do przeprowadzki coraz bliżej, na fotkach korytarz góra i dół, lodówka na swoim miejscu i co prawda przykryte przed kurzem ale coś widać krzesła i stół do jadalni Edytowane 13 Listopada 2012 przez aga_ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 13.11.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 w pokojach u góry trwa składanie mebli jak będą gotowe pokarzę na teraz mam: nieumeblowaną sypialnię córek: dwie różowe ściany, pomalowany pokój zabaw podczas "inspekcji" oraz ozdoby na "pstryczki" u córek na konie jesienne zbiory z sadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 20.11.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 cześć aga_ada, rany ale Wy macie tempo..... jesienne zbiory smakowite, a te nalepki przy włącznikach po prostu odlotowe... różu nie lubie jakoś bardzo, ale kurcze dziewczyny bedą miały różany pokój, az po oczach bije;);) wiem, że dziewuszki lubia takie kolory, wiem. trzeba spełniać marzenia dzieci, no nie? pozdrawiam, podglądam a czy płytki do łazienki już zaakceptowane - te, które pokazywałaś na zdjęciach gdzies wyżej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 20.11.2012 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 róż bije po oczach ale w realu nie jest taki ostry bardziej stonowany no i tylko te dwie ściany są takie reszta w złamanej różem bieli więc całość nie jest tak ostra, wiem że za jakiś czas im to przejdzie więc wolę zmienić kolor ścian niż różowe meble - bo i taka opcja była a córki zachwycone pokojem więc widok uśmiechniętej i szczęśliwej twarzy dziecka bezcenne ..... tak tempo duże bo do końca listopada chcemy się przeprowadzić :wiggle: teraz meble już skręcone powoli zapełniają się rzeczami nie mam jeszcze oświetlenia na początku będą żarówki z czasem pozakładamy co trzeba ..... część mebli też brak ale powoli ..... co do łazienki to fakt kafle już kupione generalnie takie jak na wizualizacji wyżej ale bez tych kropelek przy lustrach kropelki będą tylko przy wannie i pod prysznicem a przy lustrze pas szarości jak dobrze pójdzie to zaczniemy w weekend tuż po przeprowadzce ... jedynie salon świeci pustkami a w planowanej garderobie i pralni graciarnia oraz płytki i armatura do górnej łazienki ... nie mam teraz za bardzo czasu jak już się przeprowadzimy i ogarniemy to wrzucę fotki no i nie wiem jak będzie z netem na nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 20.11.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 róż bije po oczach ale w realu nie jest taki ostry bardziej stonowany no i tylko te dwie ściany są takie reszta w złamanej różem bieli więc całość nie jest tak ostra, wiem że za jakiś czas im to przejdzie więc wolę zmienić kolor ścian niż różowe meble - bo i taka opcja była a córki zachwycone pokojem więc widok uśmiechniętej i szczęśliwej twarzy dziecka bezcenne ..... tak tempo duże bo do końca listopada chcemy się przeprowadzić :wiggle: teraz meble już skręcone powoli zapełniają się rzeczami nie mam jeszcze oświetlenia na początku będą żarówki z czasem pozakładamy co trzeba ..... część mebli też brak ale powoli ..... co do łazienki to fakt kafle już kupione generalnie takie jak na wizualizacji wyżej ale bez tych kropelek przy lustrach kropelki będą tylko przy wannie i pod prysznicem a przy lustrze pas szarości jak dobrze pójdzie to zaczniemy w weekend tuż po przeprowadzce ... jedynie salon świeci pustkami a w planowanej garderobie i pralni graciarnia oraz płytki i armatura do górnej łazienki ... nie mam teraz za bardzo czasu jak już się przeprowadzimy i ogarniemy to wrzucę fotki no i nie wiem jak będzie z netem na nowym spoko, Kobietko Ty masz już prawie wszystko gotowe!!!! ja do tej pory nie mam drzwi, listew, szafek w łazience, blatów w łazienkach - rany, Wy macie juz wszystko.... licz dni do przeprowadzki !!! hura! ja w sobotę robiłam parapetówke dla 40 osób, a 4 dni wczesniej montowali mi kuchnie a płyte do grzania i kran przy zlewie miałam w piatek wieczorem!!!! a lodówki w ogóle nie miałam, bo nie doszła na czas - pożyczyłam starego pingwina od znajomych i tez było ok moje pierwsze mieszkanie było tak śliczne i kolorowe jak Twoje - bardzo fajnie sie mi tam mieszkało - było domowo i przytulnie, jak u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganiutek 20.11.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Aga_ada, toż to już gotowe gniazdo do zamieszkania! Skręcacie meble, ale super! Będę podglądać, czekam na dalsze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts