Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Alarm z monitoringiem super promocja

Recommended Posts

Witam.

Reprezentuję jedną z największych Agencji Ochrony na terenie Polski.

Proponujemy montaż profesjonalnych systemów alarmowych,

kamer wraz z monitoringiem z przyjazdami grup interwencyjnych.

Wcześniej przed tynkami wykonujemy niezobowiązująco okablowanie pod alarm lub kamery.

Proszę na priv lub smsem o nazwę projektu według którego budują Państwo dom wraz z kodem pocztowym lokalizacji budowy,

a na tej podstawie tego samego dnia przygotuję ofertę na kompleksową ochronę.

Telefon 730 300 600

Przykładowo : koszt profesjonalnego 3 czujnikowego alarmu bezprzewodowego RISCO GTI to 201 zł netto.

Edytowane przez szczawion

• 10 months później...

Co to za alarm za 200 zł netto ???

Z tego co słyszałem (bo sam jeszcze nie jestem na tym etapie) montaż alarmu wiąże się z podpisaniem umowy na czas określony, a przy ewentualnej wcześniejszej zmianie agencji płaci się dodatkowe opłaty. Oczywiście im bardziej złożony alarm tym dłuższy czas przymusowej ochrony. Bezwzględnie najkorzystniejszym rozwiązaniem jest montaż alarmu we własnym zakresie (a firm od alarmów nie brakuje) i wybór agencji ochrony. W razie niezadowolenia z tej agencji w ciągu 1 dnia możemy ją sobie zmienić...

• 7 months później...
Witam. Tak jak napisałem już od 201 zł netto. Jest to zestaw promocyjny BEZPRZEWODOWY z 2 czujnikami ruchu,kontaktronem i centralą RISCO GTI z szyfratorem. Konieczne jest jednak podpisanie umowy na monitorowanie z przyjazdami grup interwencyjnych na min 2 lata. Po więcej informacji zapraszam do kontaktu telefonicznego.

• 1 month później...

Mam pierwszą wydaną w tym kraju licencję II stopnia pracownika zabezpieczenia technicznego mienia.

Jestem wpisany na listę Wojewody.

Nadal uprawiam ten fach...

Muszę się wypowiadać o tej propozycji?

NAPRAWDĘ chcesz tu poczytać TE słowa?

Adam M.

"Witam. Tak jak napisałem już od 201 zł netto. Jest to zestaw promocyjny BEZPRZEWODOWY z 2 czujnikami ruchu,kontaktronem i centralą RISCO GTI z szyfratorem. Konieczne jest jednak podpisanie umowy na monitorowanie z przyjazdami grup interwencyjnych na min 2 lata. "

Wyobraź sobie, że połakomiłem się na tę promocję...

Wyobraź sobie, że założyłeś mi ten cud techniki w mojej firmie...

Wyobraź sobie, że podpisałem umowę na te 2 lata...

Wyobraź sobie, że mi się odwidziało i chcę tę umowę zerwać!

Opisz, proszę, ile będę musiał zapłacić, jak tak postąpię.

A ja Tobie wtedy ze szczególikami opiszę co o tym myślę i o jakości tego sprzętu, promocji itd, itp...

Adam M.

Więc kim Pan jest w końcu:

-fachowcem II stopnia od zabezpieczeń

-czy klientem który zlecił nam montaż alarmu mimo ,że sam się tym zajmuje

Jeżeli jednak klientem mimo wcześniejszych przechwałek to w umowie ma Pan to szczegółowo opisane tłustym drukiem więc proszę to przeliczyć.

Kara umowna za zerwanie umowy jest uzależniona od okresu jej trwania.

ILE wynosi?

Adam M.

Jestem instalatorem, który stara się być uczciwy wobec swoich klientów.

Nie oferuję im "superokazji i superpromocji" a tylko solidny system i solidną usługę za odpowiednią cenę.

Nie jestem "naganiaczem" oferującym gruszki na wierzbie za 10groszy, BEZ żadnej odpowiedzialności.

Na jaka sumę ubezpieczona jest firma, którą reprezentujesz od odpowiedzialności deliktowej i kontraktowej?

Jaki jest zakres odpowiedzialności klienta za poziom ochrony?

Kiedy zrozumiesz, ze "tanie mięso psi jedzą"?

Ochrona kosztuje, bo tak działa ten świat.

DOBRY system alarmowy kosztuje około 10 do 15% wartości przez niego zabezpieczanej.

Wychodzi na to, ze oferujesz systemy które chronią wartości rzędu 2000 do 2500zł...

Czyli - ogrodową budę na grabie?

Ochrona i zabezpieczenie to taki sam biznes jak inne.

Aby działał - MUSI być prowadzony z ZYSKIEM.

Uważasz, że da się taka firmę prowadzić DOBRZE za te kasowane od klienta 200zł?

Na łeb upadłeś?

Przecież zarobek, zwrot kosztów i zysk tej firmy jest w tym, o czym nie mówisz i co jest (jak jest) najdrobniejszym druczkiem w tej umowie, którą starasz się wcisnąć!

Albo tego nie wiesz - to mało wiesz o problemie...

Albo wiesz i nie mówisz - to wolę się nie wyrażać o tym procederze...

TERAZ rozumiesz?

A.M.

Bez komentarza....

Zwykłe ble ble ble wkurzonego instalatorzyny wściekłego na konkurencyjniejszą ofertę, którą ciężko mu przebić i stąd to rozgoryczenie.

Nie zamierzam z tobą dłużej dyskutować bo niewiele masz do powiedzenia i kluczysz po wszystkim i niczym...

Edytowane przez szczawion

Zwracanie uwagi na najistotniejsze problemy umowy o ochronę to dla Ciebie gadanie " ble, ble, ble, o wszystkim i niczym" ?

Nie jestem wkurzony, bo nie ma czym się wkurzać.

To Ciebie tu zaczyna "szarpać" i brakuje Ci argumentów.

Konkretów nie przedstawiasz, mamisz superpromocją w istocie nic nie wartą, której przebijać nikt myślący nie będzie próbował.

O ochronie, jak można wyczytać, wiesz niewiele.

O marketingu też jeszcze sporo musisz się nauczyć.

Tak jak działasz - robisz złą robotę dla firmy ochroniarskiej.

Niesmaczą mnie firmy ochroniarskie "dające promocje" po 100zł za kompletny system alarmowy, zwykle stawiany nogami, w pośpiechu, na godziny, w zakupie (po upustach) wart 600, z klauzulą, że jak się umowę zerwie to koszt tego wyniesie ze 4000zł.

System marny, kiepsko postawiony, monitorowany w firmie, która za jego jakość/sprawność odpowiada (czyli kryje wszelkie wpadki techniczne).

A jak jakim przypadkiem w tych 2 latach trafi się włam zamiast fałszywki - można się z 10 lat bujać po sądach i bez nadziei na wygraną, bo tak drobniutkim druczkiem pisane są rzeczy ważne w umowach.

Próba odstąpienia od umowy - koszt spory, widziały gały co brały, trzeba było nie podpisywać!

A ugoda, z niezadowolonym, okradzionym klientem, jak "firma da dupy"?

- Dla firmy to strata taka, jakby Potockiemu w majątku kura zdechła...

Jak o tym nie wiesz, nie widzisz tego siedząc "w branży": - toś bardzo mało inteligentny...

Jak widzisz - toś cyniczny sukinsyn, naganiacz w firmie na prowizji i być może, umiesz nawet te kable połatać.

Żerujesz na naiwności i pazerności co mniej rozgarniętych budujących lub prowadzących firmy.

Jak się "natną" to "szukaj wiatru w polu" a firma się obroni...

Klienta widzisz raz, przy instalacji... a On Ciebie...

Jak kto chce ochrony z monitoringiem wykonywanej RZETELNIE to idzie do szefa ochrony wybranej firmy i z nim negocjuje warunki kontraktu.

NIE BIERZE alarmu od TEJ firmy ochroniarskiej, której powierza ochronę.

Wtedy za alarm płaci tyle, ile musi, ale ochronę zmienia w 5 minut, jak mu co nie pasuje i to ON ma na nią bata w postaci DOBREJ umowy!

Adam M.

I , jak rozumiem, nic więcej już wymyślić nie umiesz...

Smutne...

A która to jest ta największa firma ochroniarska w Polsce?

A Ona wie, co Ty tu wypisujesz?

:lol:

Będę w tej firmie to przy okazji popytam o tę promocję...

Nisko w hierarchii jesteś, to o wielu sprawach nie wiesz.

Ale tak być powinno.

Do stołków dorasta się powoli, instalatorku-naganiaczu...

Adam M.

• 5 months później...
  • 3 months później...