krzysio82 06.01.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Koledzy u mnie sytuacja wygląda następująco. Jedna strop budynku ma grubszy strop ale mimo to montując sufit podwieszany umieściłem tam wełnę 10cm) tam gdzie strop jest grubszy wewnątrz pomieszczenie poniżej grubszego stropu jest wyraźnie cieplej. Wpadłem więc na pomysł żeby od strony poddasza ułożyć watę wszędzie tam gdzie strop jest cieńszy (myślałem o wacie 15cm) co o tym myślicie? Poddasza (dachu) całego nie ocieplałem bo to znaczna powierzchnia ok 700m2 i poddasze jest w zasadzie nieużytkowe. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk80 18.01.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć, mam poniemiecki dom z cegły z konstrukcją stropu jak na obrazku. Planuję ocieplić strop. Jakieś podpowiedzi co do wypełnienia powierzchni między krokwiami? Górną warstwę muszą tworzyć płyty/deski bo strych jest użytkowy ("magazyn"). Konstrukcja stropu od góry: deski legary belki wysokie na 25cm po środku belek legary i na nich deski (ślepa podłoga) deski do desek przykręcony regips (nie zaznaczałem go na szkicu) http://dziku.kylos.pl/strop.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 19.01.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Czy ocieplając strop na poddaszu nieużytkowym warstwą styropianu (np. 15-20cm) i wylewając na to 4-5cm betonu można obłożyć podwalinę (10cm) na której są słupy od więźby tym właśnie styropianem i zalać betonem? Co się stanie z podwaliną, do której nie będzie dostępu powietrza? Jak to wykonać prawidłowo? Mam podobnie. Ktoś podpowie, czy podwalinom może zaszkodzić zamknięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo.s 26.01.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Podłączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysio82 28.01.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 W zasadzie to chciałem się dowiedzieć czy jeśli rozłożę folię na stropię ułożę na tym 25cm waty i przykryję to kolejną warstwą folii to czy ma to szanse spełniać swoją funkcję? Poddasze nie jest użytkowe nie chcę więc robić wylewki bo i tak nikt po tych chodzić nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczynski1719514216 20.03.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 paroizolacja majątku nie kosztuje, nie ma co oszczędzać Dokładnie. przypadku, gdy wilgoć zacznie się ujawniać, koszty jej redukcji lub naorawy może być horrendalny. lepiej zainwestować na początku i spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts