Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam wszystkich,

my z mężem również budujemy ten domek, jesteśmy na etapie ścian piętra(skosy) i w połowie czerwca już dach :), mamy trochę zmieniony projekt, gównie tym że dodaliśmy piwnice i nie żałujemy, w razie konkretnych pytań, proszę pisać na: [email protected]

Witam koszt budowy domu według kosztorysu w projekcje to 274.198 tys. stan surowy zamknięty ja mam firmę narazie jestem na etapie budowy ścian (ceramika Roben) umowę mam podpisaną na stan surowy bez dachu (nawet budują szybko,czysto i pożądnie) jak się sprawdzą będą mieć dalszy etap koszt budowy+materiały to 149.000tys. no i dodam że mnie nic nie interesuje ani prąd,woda,dostawa materiału (firma jest droga ale pożądna) mieliśmy do wyboru trzy firmy i koszt budowy jaki przedstawili różnił się kwotom 20.000tys.my wybraliśmy droższą bo postawiliśmy na jakość nie na ilość,a co do dachu czekamy na kosztorys ale ma być z robena (ceramika połyskowa kolor kasztan) jak mi przedstawią to napisze jaki jest koszt do końca tygodnia mają go przedstawić pozdrawiam

• 3 weeks później...

Witam wszystkich miłośników amaleta II :D

My budowe zaczynamy w sierpniu. Projekt mamy z garażem 2-st.Ekipa wyceniła nam stan surowy zamknięty nastepująco: mury 29000 zł, dach z orynnowaniem 16000 (dachówka). Proszę o informacje z czego budujecie? Nie wiem czy dobrym pomysłem jest budowa z keramzytu 36 bez docieplenia. Wszelkie informacje będą bardzo cenne. :)

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

witam wszystkich ponownie.

mamy star surowy zamknięty, kończmy robotę z prądem, oczywiście podnieśliśmy ściankę kolankową, ale na szczegółowe pytania odpowiem na meilu przy pomocy męża ;). od poniedziałku ruszamy z wodą, takze powoli leci to wszystko do przodu :)

śmiało piszcie na meila podanego wcześniej

odpowiemy na każde pytanie, zdjęć tez mam mnóstwo

pozdrawiam

• 3 weeks później...

samego kosztorysu nie mamy, ale już mogę powiedzieć że stan zamknięty z piwnicami pod całym domem wyniósł nas 160 tyś. za wodę i centralne będziemy płacić około 28 tyś., prąd nas wyniósł nie całe 4 tyś.(materiały i robocizna),

tynki maszynowe gipsowe (ok. 20 tyś za 1000m), to narazie tyle, będę na bieżąco informować co ile kosztuje ;) :wink:

pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam

Wspólnie z mężem zdecydowalismy się na projekt Almatea 1. Przed zakupem projektu chcielibyśmy zobaczyć jak wyglada po wybudowaniu .Czy ktoś z małoplski buduje ten domek i zgodziłby się pokazać go "na żywo ".Bardzo nam na tym zależy , ponieważ do dwóch tygodni musimy kupić projekt .

• 2 months później...